Tarih: 21.02.2026 14:23

“Annelik İzni 6 Aya Çıksın” Çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

Mustafa SARIİPEK

Türkiye'de doğum izni süresinin yetersiz olduğunu savunan Ruken O. bebeğini henüz iki aylıkken bırakıp işe dönmek istemediğini dile getirerek daha uzun süreli izin talebini kamuoyuna taşıdı. Çalışan annelerin yoğun kaygı ve stres yaşadığını ifade eden anne, özellikle yaşamın ilk altı ayında kurulan anne-çocuk bağının çocuğun fiziksel ve psikolojik gelişimi açısından hayati önemde olduğunu vurguladı.

 

İZİN TÜM ANNELERİ KAPSASIN

Kampanyada, doğum izninin 6 aya çıkarılmasının a yeni doğum yapacak annelerle birlikte, hâlihazırda izinde olan anneleri de kapsaması gerektiği belirtiliyor. Bu düzenlemenin eşitlik ve adalet ilkesi gereği geriye dönük uygulanması gerektiği savunuluyor.

Kısa sürede 1370 imzaya ulaşan ve 1500 imza hedefi koyan kampanya, annelerin çalışma hayatında daha güçlü desteklenmesini ve bebeklerin sağlıklı gelişimi için daha güvenli bir başlangıç yapılmasını amaçlıyor. Destek çağrısı ise net: "Çocuklarımızın geleceği için doğum izni 6 aya çıkarılsın."

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —