İstanbul Kadıköy'de 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davanın dördüncü duruşması 17 Temmuz 2025'te görüldü. Davaya kamuoyundan yoğun ilgi gösterilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul İl Başkanı Suat Özçağdaş ve çok sayıda yurttaş duruşmayı takip etti. Aynı zamanda benzer acıları yaşayan Işıl Öykü Dinç ve Batuhan Kurt'un aileleri de duruşmada hazır bulundu.
Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan CHP'li Nazlıaka, yaşananlara sert tepki gösterdi:
"Bugün burada bir annenin feryadına, bir babanın yasına ses olmaya geldik. Mattia'nın canice katledilmesine sessiz kalmayacağız."
Nazlıaka, olayın sadece bireysel bir cinayet olmadığını, toplumsal bir şiddet düzeninin sonucu olduğunu ifade etti. Kamera kayıtları ve bilirkişi raporlarının olayın organize bir saldırı olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, faillerin cinayet sonrası birlikte poz verdiklerini hatırlattı.
"TÜBİTAK Görüntüleri Ailenin Talebiyle İnceledi"
Açıklamasında adli sürece yönelik ihmalleri de gündeme taşıyan Nazlıaka, "Silinen kamera kayıtlarından sadece 4 saniyelik görüntüye, ancak ailenin talebiyle TÜBİTAK aracılığıyla ulaşıldı. Bu görüntüler neden zamanında celp edilmedi? Devlet neden ancak kamuoyu baskısıyla harekete geçiyor?" ifadelerini kullandı.
"Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir"
Çocukların sokakta hayatını kaybetmesinin sıradanlaştığı bir ortamın kabul edilemeyeceğini belirten Nazlıaka, şu çağrıyı yaptı:
"Bu dava yalnızca Mattia için değil, Türkiye'de sokağa çıkan her çocuğun güvenliği için bir dönüm noktasıdır. Tüm failler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır."
Nazlıaka son olarak Minguzzi ailesine hitap ederek, "Adalet yerini bulana kadar bu davanın takipçisiyiz. Hiçbir çocuk sokakta başıboş şiddet gruplarının insafına bırakılamaz" dedi.
İstersen bu içeriği YouTube haber videosu için kısa anlatımlı metin, alt yazı ya da sosyal medya gönderisi şeklinde de hazırlayabilirim. Devam edeyim mi?