Eskişehir'in kurtuluş etkinlikleri kapsamında AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Teşkilat Pikniği, Dede Korkut Parkı'nda yoğun katılımla gerçekleşti. Etkinlikte sanatçı Alişan sahne alırken, on binlerce Eskişehirli müzik dolu bir gece yaşadı.
AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı Eskişehirlilere teşekkür ederek şunları söyledi:
"AK Partimizin 24. kuruluş yıl dönümünde Eskişehir'imizle omuz omuza, gönül gönüleydik. MKYK üyelerimiz, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız ve teşkilât mensuplarımızla yaklaşık 24 bin hemşehrimizle buluştuk. Bu büyük buluşma Eskişehir'in birlik ruhunu bir kez daha ortaya koydu."
Albayrak, etkinlik sonrası yapılan İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda da birlik mesajı verdi:
"Bu dava sadece bir siyasi hareket değil, bir milletin yürüyüşüdür. Eskişehir'in her mahallesinden, her köyünden güç alıyoruz. Bugün olduğu gibi yarın da birlikteyiz."
Etkinlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, milletvekilleri Fatih Dönmez, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Nebi Hatipoğlu ve MKYK üyesi Mürsel Çavdar da yer aldı.
Sanatçı Alişan'ın konseriyle renklenen etkinliğe yaklaşık 38 bin müziksever katıldı. AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı, kurtuluş etkinliklerinin devam edeceğini duyurdu. 1 Eylül'de "Devrim Arabaları" film gösterimi, 2 Eylül'de ise Özgün konseri düzenlenecek. Tüm etkinlikler halka ücretsiz olacak.