Tarih: 09.11.2025 15:00

Müsavat Dervişoğlu’ndan Buca’daki “Andımız” Müdahalesine Sert Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Müsavat Dervişoğlu'ndan Buca'daki "Andımız" Müdahalesine Sert Tepki: "Okul Müdürünü Kınamakla Yetinmeyeceğim"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İzmir'in Buca ilçesindeki bir okulda öğrencilerin Andımız'ı okumak istemesine müdahale eden okul müdürüne sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, Danıştay kararını hatırlatarak Andımız'ın okunmasının yasal olduğunu vurguladı.

Dervişoğlu yaptığı açıklamada, "Bu hükümet Andımızı kaldırdı ama Danıştay bir karar vererek Andımızın kaldırılması kararını iptal etti. Dolayısıyla Andımız her yerde okunabilir. 10 Kasım'ın arifesinde buna hiç kimse müdahale edemez." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Okul müdürünün tutumunu eleştiren Dervişoğlu, "Okul müdürünü kınamakla yetinmeyeceğim." diyerek sert bir çıkış yaptı.

İYİ Parti lideri, geçmişteki bazı söylemlere de atıfta bulunarak, "Andımız kaldırıldığında 'Andımızı Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde okutturmazsam namerdim' diyen adam gibi konuşmayacağım. Ama siz beni tanıyorsunuz, verdiğim her sözün arkasında dururum." dedi.

Dervişoğlu, açıklamasının sonunda iktidara gelmeleri halinde "İstiklal Marşı ve Andımızı onun kapısının önünde okutmak boynumun borcu olsun." ifadelerini kullandı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —