Tarih: 08.10.2025 14:56

Müsavat Dervişoğlu’ndan sert mesajlar: “Cumhur koalisyonu devlet olma mevzisini terk etti”

Facebook Twitter Linked-in

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'deki yeni yasama yılının ilk grup toplantısında iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Dervişoğlu, "Cumhur koalisyonu devlet olma mevzisini terk etti, biz milletin yanındayız" dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılı açılışının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin ilk grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, iktidara yönelik sert eleştirilerde bulunarak, "Cumhur koalisyonu devlet olma mevzisini terk etti" ifadelerini kullandı.

"Devlet partileştirildi, kurumlar yıpratıldı"

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, iktidarın devlet kurumlarını siyasi çıkarlar doğrultusunda kullandığını savunarak, "Devlet, bir partinin arka bahçesi değildir. Kurumlar çöküyor, liyakat yok ediliyor. Cumhur koalisyonu devlet olma mevzisini terk etti" dedi.

Dervişoğlu, iktidarın uzun süredir yürüttüğü politikaların devletin temel yapısını zedelediğini belirterek, "Bugün geldiğimiz noktada milletin sesi değil, iktidarın çıkarı öncelikli hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"Ekonomik kriz vatandaşın sırtına yıkıldı"

Ekonomi politikalarına da sert eleştiriler yönelten Dervişoğlu, artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun toplumun tüm kesimlerini zorladığını vurguladı.
"Milletin cebinde para kalmadı. Her gün yeni zamlarla uyanıyoruz. İktidar, kendi hatalarının bedelini vatandaşın omzuna yüklüyor" diyen Dervişoğlu, hükümeti ekonomik sorumluluktan kaçmakla suçladı.

"İYİ Parti milletin yanında olmaya devam edecek"

Yeni yasama döneminde İYİ Parti'nin kararlı bir muhalefet sürdüreceğini belirten Dervişoğlu, "Bizim için esas olan millettir. Devletin gücünü kişisel iktidar için kullananlara karşı duracağız. Demokrasi, adalet ve liyakat için mücadelemiz sürecek" dedi.

Dervişoğlu, partililere seslenerek, "Milletimizin sesi olmaktan, doğruları söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz" mesajını verdi.

"Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında hedef; güçlü demokrasi"

Konuşmasının sonunda Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Türkiye'nin yeniden adalet, hukuk ve demokrasi temelleri üzerinde yükseleceğini belirten Dervişoğlu, "Bu ülkenin kurtuluşu güçlü bir demokrasidedir. Milletin iradesi yeniden egemen olacak" ifadelerini kullandı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —