Tarih: 05.03.2026 14:17

Ölmek istemiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Mustafa SARIİPEK

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Eğitim Diş Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında depreme dayanıksız sağlık kuruluşlarına dikkat çekti. Doğruyol, can güvenliği riski taşıyan hastanelerin bir an önce yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir Eğitim Diş Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında depreme dayanıksız sağlık binalarının oluşturduğu risklere dikkat çekti. Doğruyol, özellikle sağlık çalışanlarının ve hastaların can güvenliğinin tehlike altında olduğunu belirterek, gerekli önlemlerin gecikmeden alınması gerektiğini söyledi.

Doğruyol, "Yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi, depreme karşı önlem almaktır" diyerek bilimin rehberliğinde atılacak adımların hayati önem taşıdığını ifade etti. Acil boşaltılma kararı bulunan İzmir Eğitim Diş Hastanesi örneğini hatırlatan Doğruyol, yalnızca İzmir'de değil Türkiye'nin birçok ilinde benzer durumda sağlık kuruluşlarının bulunduğunu dile getirdi.

DEPREME DAYANIKSIZLIĞI BİLİNİYOR AMA

Depreme dayanıksız olduğu yıllar önce tespit edilen birçok hastanenin halen hizmet vermeye devam ettiğini söyleyen Doğruyol, bu durumun sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonunu da olumsuz etkilediğini belirtti. Can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurgulayan Doğruyol, geçmişte yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları ve görev başında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını unutmadıklarını söyledi.

30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminde 117 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerde ise 11 ilde 53 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Doğruyol, bu felaketlerden gerekli derslerin çıkarılması gerektiğini ifade etti.

 

DEPREM KUŞAĞINDAYIZ

Türkiye'nin deprem kuşağında bulunduğunu hatırlatan Doğruyol, özellikle afet anlarında görev alacak asker, polis ve sağlık çalışanlarının kullandığı binaların çok daha güvenli olması gerektiğini belirtti. Depreme dayanıksız hastanelerin faaliyette tutulmasının olası bir felakette büyük can kayıplarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Birlik Sağlık-Sen olarak bilimsel veriler doğrultusunda mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Doğruyol, Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, deprem riski taşıyan hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi. "Deprem anında herkesin ihtiyaç duyacağı yer hastanelerdir. Bu nedenle hastanelerimizin güvenli olması hayati bir zorunluluktur" dedi.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —