Tarih: 06.03.2026 15:56

Selçuk Özdağ’ın genel görüşme talebi TBMM’de reddedildi

Facebook Twitter Linked-in

 

Mustafa SARIİPEK
 


TBMM Genel Kurulu'nda Türkiye'nin özellikle hava savunma kapasitesinin ele alınması amacıyla verilen genel görüşme önergesi reddedildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Doç. Dr.Selçuk Özdağ, önergenin iktidar bloğunun oylarıyla kabul edilmediğini belirtti.

Özdağ, dünyada birçok güçlü liderin ve yönetimin zaman içinde tarih sahnesinden çekildiğini ifade ederek uluslararası güç dengelerinin sürekli değiştiğine dikkat çekti. Günümüzde bazı ülkelerin kendilerini küresel güç olarak gördüğünü söyleyen Özdağ, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin küresel politikalarda belirleyici rol oynadığını dile getirdi.

 

İSTİKBAL GÖKLERDEDİR

ABD'nin tarihsel süreçte emperyalist politikalar izlediğini savunan Özdağ, bu durumun farklı bölgelerde ve güç mücadelelerinde etkisini sürdürdüğünü ifade etti. Özdağ ayrıca İsrail'in güvenliğinin de bu politikaların önemli başlıklarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bu gelişmeler karşısında kendi güvenliğini güçlendirmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü hatırlatarak hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Bu kapsamda Türkiye'nin füze teknolojileri, savunma altyapısı ve enerji alanında güçlü bir kapasiteye sahip olması gerektiğini dile getirdi.

Özdağ, Türkiye'nin güvenliğini sağlaması için savunma teknolojileri ve stratejik alanlarda daha güçlü adımlar atmasının önemli olduğunu belirterek bu konuların Meclis'te kapsamlı şekilde tartışılması gerektiğini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —