• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

5 Sene önce boşaltılan okul tamamlanamazken 5 okula daha boşaltma kararı verildi

5 Sene önce boşaltılan okul tamamlanamazken 5 okula daha boşaltma kararı verildi

EĞİTİM 8.09.2023 12:30:00 0
5 Sene önce boşaltılan okul tamamlanamazken 5 okula daha boşaltma kararı verildi

OKULLARIN AÇILDIĞI HAFTA 5 OKULUN KAPISINA KİLİT VURDULAR!
AKLINIZ DAHA ÖNCE NEREDEYDİ?

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir’deki okulların depreme dayanıklılığı ve 2018 yılında yıkım kararı alınarak boşaltılan ve hala tamamlanmayan Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı’na verdiği soru önergesine gelen yanıt ve okulların açılacağı hafta depreme dayanıksızlık gerekçesi ile boşaltılacağı duyurulan okullarla ilgili sert açıklamalarda bulundu.  Süllü, “5 sene önce boşaltılan okul binası tamamlanamazken okullarda kaynaştırma eğitimine ve seminerlere başlandığı hafta 5 okulun daha kapısına kilit vuruldu. Okulların tatil olduğu 3 aylık koca yaz tatilinde aklınız neredeydi?” diyerek Millî Eğitim Bakanlığı’na tepki gösterdi.  
Süllü, okullarda eğitime ve seminerlere başlandığı hafta, okul binalarının boşaltılarak velilere mesajla haber verilmesinin, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eğitim sistemine bakışını çok acı bir şekilde gözler önüne serdiğini söyleyerek, “okulların açıldığı hafta 5 okulda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılacağı gerekçesiyle kapılarına kilit vurularak öğrencilerin, başka okullara yönlendirilmesi kabul edilemez” dedi.  Jale Nur Süllü, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için, yıllardır okullara hizmet vermesi engellenen, hatta okul bahçelerine bile girmesine izin verilmeyen belediyelerimizi Eskişehir ziyaretinde katkı vermediği asılsız iddiası ile suçlayan Milli Eğitim Bakanı’ndan konu ile ilgili bir açıklama beklediklerini dile getirdi.     
Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü’nün 2018 yılında yıkım kararı alınan ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Süllü; “Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2018 senesinde yıkılan okula 2021 yılında bir temel atılmış, 2023 yılındayız ancak, okul hala tamamlanmamış. Müteahhit kaçmış, demirler paslanmış, daha yeni tamamlanması için bir müteahhitte verilmiş; inşaata yeni başlanmış. Ali Güven Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi turizm sektörüne eleman yetiştiren bir okul; fakat, 2018 yılından beri, okulun inşaatı bitene kadar Tepebaşı Nafiye-Hüseyin Küçükoğlu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda yetersiz olanaklarla eğitim veriliyor.” dedi.  
Milletvekili Süllü; “Turizm ve otelcilik alanında uygulamaya dayalı mesleki eğitim verilen okula kaydolan öğrencilerin atölyelerde yeterli eğitim görmeden, pratik yapmadan altyapısı yetersiz merkezlerden mezun olmalarının yaratacağı eksikliklerin telafisi nasıl olacak?” diyerek duruma tepki gösterdi. 
DURUMDAN VELİLER DE ÖĞRENCİLER DE ŞİKAYETÇİ
Milletvekili Süllü’nün, Ali Güven Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nin akıbeti ile ilgili sorularına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeniden ikmal ihalesi yapılan inşaatın ruhsatının alınmasıyla beraber inşaata devam edileceğini ve 400 gün içerisinde tamamlanarak 2024-2025 eğitim öğretim yılına hazır olacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtını değerlendiren Süllü; “Veliler ve öğrenciler durumdan oldukça şikayetçi. 2023 yılındayız, aradan 5 sene geçmesine rağmen okul halen inşaat halinde. Kaçan müteahhittin yerine yeni bir müteahhit işe başlamış. Yerli bir firma olduğunu duyduk. İnşaatın en kısa sürede tamamlanması ve öğrencilerin daha fazla mağdur olmadan eğitimlerine devam etmelerini istiyoruz.” açıklamasında bulundu. 
UYUM HAFTASI VE SEMİNERLERİN BAŞLADIĞI HAFTA 5 OKUL İÇİN BOŞALTMA KARARI VERİLDİ
Yaklaşık 2,5 ay önce hazırladıkları soru önergesinde Millî Eğitim Bakanlığı’na Eskişehir’deki okulların depreme dayanıklılığı konusunda bir araştırma olup olmadığını sorduklarını aktaran Süllü’ye Milli Eğitim Bakanı Tekin; “İlde yapılan deprem tahkikleri sonucu 17 okul binasının yıkımının gerçekleştirildiği, 12 okul binasının yerine yeni binaların yapıldığı, 5 okul binasının inşaat çalışmaları devam etmektedir” şeklinde yanıt vermişti. Okulların açılmasına sayılı günler kala ise deprem tehlikesi nedeniyle Eskişehir Anadolu Lisesi, Mualla Zeyrek İlkokulu, Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi, Sami Sipahi Ortaokulu, Ziya Gökalp İlkokulu ve Porsuk İlkokulu’nun boşaltılması kararına tepki gösteren Süllü, “Biz 2,5 ay önce Eskişehir’deki okul binalarına yönelik soru önergemizi hazırlayıp gerekli yerlere iletmiştik. Bugün geldiğimiz noktada ise okulların açılmasına bir haftadan az bir süre önce açıklanan okulların boşaltılması kararı ile yine öğrencilerimiz mağdur edilmiştir.” ifadelerini kullandı. 
OKUL ÖNCESİNDEN YÜKSEKÖĞRETİME EĞİTİM SİSTEMİNDE CİDDİ SORUNLAR VAR
Son dönemlerde eğitim sisteminin geldiği durumun içler acısı olduğunu söyleyen Süllü, “Eğitim sisteminde okul öncesinden yükseköğretime kadar pek çok sıkıntı yaşanıyor. Yeni kayıt yaptıracak velilerden zorunlu bağış altında velilerden duyduğumuza göre 12.000 TL’lere varan paralar isteniyor. Veliler okulların depreme dayanıklılığı konusunda kaygılı. Okulların açıldığı hafta, velilere mesajla okul binasının kapısına kilit vurulduğu bildiriliyor. Ayrıca okullardaki ÇEDES uygulamaları nedeniyle velilerin ve eğitimin paydaşlarının tepkileri dikkate alınmıyor. Eskişehir’de ve tüm Türkiye’de biz çağdaş eğitimin yapıldığı, öğrencilerimizin her tür teknik olanaklarla ve donanımla eğitim gördüğü okullarda okumaları için mücadele ediyoruz. Eğitim tüm paydaşlarının öneri ve beklentilerini dikkate alarak, çağdaş, bilimsel ve nitelikli eğitimin gereklerinin yerine getirilmesini Millî Eğitim Bakanlığı’ndan talep ediyoruz” dedi. 


COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Galatasaray Ajax Deplasmanında Tarih Yazdı: 3-0! Osimhen'den Hat-Trick Şovu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax Deplasmanında!

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Ergun: Enflasyon Vatandaşı Köşeye Sıkıştırdı

EGİAD ve İYTE’den İnovasyon Hamlesi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi