9271,06%2,91
39,15% -0,11
44,63% -0,56
4227,66% -0,81
6736,38% 0,36
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında” programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin orman varlığının 2002’de 20,8 milyon hektardan bugün 23,4 milyon hektara yükseldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “23 yılda yeşil vatana 7,5 milyardan fazla fidan diktik. Türkiye’nin yüzde 30’unu ormanlarla kapladık.”
“Geleceğe Nefes” Kampanyasıyla 7,5 Milyar Fidan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, orman yangınlarıyla mücadelede görev alacak hava ve kara araçlarının uğurlandığı “Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında” programında önemli açıklamalarda bulundu. Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, çevreye ve doğaya verilen önemin altını çizerek 2002’den bu yana 7,5 milyardan fazla fidan dikildiğini belirtti.
“Orman Varlığımızı 23,4 Milyon Hektara Yükselttik”
Konuşmasında 23 yıllık çevre yatırımlarına dikkat çeken Erdoğan, “2002’de 20,8 milyon hektar olan orman varlığımızı bugün hamdolsun 23,4 milyon hektara ulaştırdık. Ülkemizin toplam yüzölçümünün %30’unu ormanlarla kapladık, süsledik, zenginleştirdik” ifadelerini kullandı.
“Yeşil Vatanı Gök ve Mavi Vatana Eklemlendirdik”
Erdoğan, “Son 23 yılda; gök vatan ve mavi vatandaki başarılarımızı yeşil vatandaki yatırımlarımızla taçlandırdık. Rabbimizin emaneti olan doğayı korumak ve gelecek nesillere bırakmak için mücadele ettik” dedi.
“Dezenformasyona İzin Vermeyeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, orman yangınları sonrası sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerin gerçek dışı olduğunu belirterek, “Hemen her yangın felaketi sonrasında dolaşıma sokulan fotoğrafların çoğu dezenformasyona yönelik bir propagandadır” ifadelerini kullandı.