9838,77%1,08
35,49% 0,01
36,44% 0,44
3043,97% 0,22
4886,71% 0,08
CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici TBMM’ye verdiği önerge ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya Muğla’daki sığınmacı sayısını sordu.
Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici; ülkemizdeki yabancı uyruklu ve göçmen statüsündeki şahıslar ve geçici koruma altındaki sığınmacılara ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması amacıyla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sundu.
VATANDAŞLARIMIZIN DOĞRU BİLGİLENMESİ BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR
CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici meclise verdiği 12 soruluk önergede, “Milli gelirimize katkı sağlayan önemli bir turizm kenti olan ve geçiş güzergâhı olması sebebiyle kaçak göçle mücadele eden Muğla ili için de yasal veya yasal olmayan yollarla ilimizde bulunan yabancı uyruklu şahısların sayısı ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin şeffaf olması ve vatandaşlarımızın doğru bilgilenmesi büyük önem arz etmektedir” dedi.
ÖNEŞ DERİCİ’NİN İÇİŞLERİ BAKANINDAN CEVAPLAMASINI İSTEDİĞİ 12 SORU:
BÖLGENİN DEMOGRAFİK YAPISININ NETLİĞİ AÇISINDAN KAMUOYUNUN AYDINLATILMASI GEREKMEKTEDİR
Sunduğu önergede Öneş Derici; özellikle önemli bir turizm kenti olan Muğla’da kayıtlı olarak yaşayan yabancı uyruklu ve göçmen statüsündeki şahıslar ve geçici koruma altındaki sığınmacılara ait nüfus ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin kamuoyunun aydınlatılması adına paylaşılmasını talep etti.