10211,38%0,89
40,28% 0,09
46,86% -0,11
4310,63% -0,49
6880,30% 0,00
Meteoroloji’nin son hava tahmin raporuna göre; Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik’te sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor. Sarıcakaya'da 42, Osmaneli'de ise 40 derece bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü’nün 17 Temmuz 2025 tarihli günlük hava tahmin raporuna göre; Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik genelinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması ve mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.
Rüzgar, kuzey ve batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Meteoroloji, bölge genelinde herhangi bir güncel meteorolojik uyarının bulunmadığını açıkladı.
Eskişehir merkez ilçeleri Odunpazarı, Tepebaşı ve Alpu'da hava sıcaklığı 35°C, Sarıcakaya'da ise 42°C'ye ulaşacak. Mihalgazi'de 40°C, Günyüzü, Beylikova ve Çifteler'de 33-35°C arası sıcaklık bekleniyor.
Bursa'da da sıcaklıklar yükseliyor. İznik’te 39°C, Gürsu, Yıldırım ve Orhangazi'de 38°C, Osmangazi, Kestel ve Mudanya'da 36-37°C hava sıcaklığı öngörülüyor. Uludağ ise 24 dereceyle serin bölgelerden biri olacak.
Kütahya merkezde sıcaklık 34°C civarındayken, Gediz, Domaniç ve Tavşanlı gibi ilçelerde 37°C'ye ulaşması bekleniyor. Gediz Kayak Merkezi ise 25°C ile en serin noktalar arasında yer alıyor.
Bilecik’te sıcaklıklar alarm seviyesine yaklaşıyor. Osmaneli 40°C, İnhisar 39°C, Gölpazarı ve Yenipazar 38°C olarak ölçülecek. Bozüyük, Pazaryeri ve Söğüt’te de sıcaklık 33-35 derece arasında olacak.
Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde güneş altında uzun süre kalınmaması gerektiği uyarısında bulundu. Sıcak çarpması ve susuzluk riskine karşı vatandaşların bol sıvı tüketmesi, açık renkli kıyafetler giymesi ve gölgede kalması öneriliyor.