9180,81%-3,57
39,44% 0,24
45,63% -0,17
4331,61% 1,11
6870,40% 0,00
ABD kampındaki ikinci hazırlık maçında A Millî Takımımız, Meksika’ya 1-0 yenildi. Maçın tek golü 45. dakikada Orbelín Pineda’dan geldi.
A Millî Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Elemeleri hazırlıkları kapsamında ABD kampında oynadığı ikinci özel maçta Meksika ile karşılaştı. Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kentindeki Kenan Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Meksika 1-0 kazandı. Ay-Yıldızlılar, kampın ilk maçında ABD’yi 2-1 mağlup etmişti.
Karşılaşmanın tek golü, 45. dakikada geldi. Sağdan kullanılan taç atışında Ruiz’in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Orbelín Pineda, dönerek yaptığı vuruşla Meksika’yı 1-0 öne geçirdi.
A Millî Takımımız ise maç boyunca birçok gol fırsatından yararlanamadı. 14. dakikada Kaan Ayhan’ın frikiği kaleci Malagon tarafından kornere çelindi. 23’te Kenan Yıldız’ın vuruşu az farkla auta çıktı. 42. dakikada İrfan Can Kahveci’nin sert şutu üstten dışarı gitti.
İkinci devrede Meksika, Huerta ile direğe takılırken; 76. dakikada Kenan Yıldız’ın pasında Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşu da az farkla auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve A Millî Takımımız sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.
Karşılaşmayı TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF Başkan Vekilleri ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra T.C. Washington Büyükelçisi Sedat Önal, T.C. Miami Başkonsolosu Resul Şahinol ve Nobel Kimya Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar da tribünden izledi.
Bu maç, Türkiye ile Meksika arasında oynanan ilk karşılaşma olarak tarihe geçti. ABD kampındaki ikinci ve son maçını oynayan A Millî Takımımız, hazırlık sürecini tamamlayarak İstanbul’a dönecek.
Meksika karşılaşması, A Millî Takımımızın 102 yıllık tarihinde oynadığı 641. maç oldu. Millîler, bu süreçte 251 galibiyet, 150 beraberlik ve 240 mağlubiyet yaşarken, toplamda 878 gol attı ve 914 gol yedi.