• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Afetin ikinci Yılında Adıyaman Yaralarını Sarıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında bölgede düzenlenen programda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e eşlik etti.

DEPREM 5.02.2025 17:37:00 0
Afetin ikinci Yılında Adıyaman Yaralarını Sarıyor

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılında bölgede düzenlenen programda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e eşlik etti. Adıyaman’da hasar alarak yıkılan Mimar Sinan Kültür Parkı’ndaki nikah ve çok amaçlı salonun İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Belediyesi iş birliğiyle yeniden inşa edilmesi için hazırlanan projenin temeli atıldı. Başkan Cemil Tugay, “Bu tesisi en kısa sürede yapmak bizim için onurdur. Yüreğimizin burası için attığını unutmayın” diye konuştu.

6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci yılında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da katıldığı bir dizi program düzenlendi. Adıyaman’da deprem şehitliği, belediye ve valilik ziyaretleriyle başlayan program kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Belediyesi’nin iş birliğiyle Eskisaray’daki Mimar Sinan Kültür Parkı’nın yenilenmesi, alanda yıkılan nikah salonunun yeniden inşa edilmesi ve çok amaçlı salonların yapılması için hazırlanan projenin temel atma töreni de düzenlendi. Afetin yaşandığı ilk günden başlayarak deprem bölgesinde yaraları saran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu adımla birlikte bir kez daha bölge halkına yardım elini uzatmış oldu.

Karanfil bıraktılar

Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların mezarlarına karanfil bırakan CHP heyetini, Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Bahçecik Mahallesi Muhtarı Mehmet Yolcu makamında ağırladı. Heyet daha sonra CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan ve CHP Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Buluş’u ziyaret etti.

Adıyaman programında 6 Şubat deprem şehitleri anısına fidan da dikildi. CHP Lideri Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, diktikleri fidana ilk can suyunu vererek üzerlerine isimlerinin olduğu "Bu fidan 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anısına dikilmiştir" notunu astı.

“Tarihin affetmeyeceği bir hata”

Mimar Sinan Kültür Parkı Nikah ve Çok Amaçlı Salon’un temel atma töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerini Türkiye tarihinin yaşadığı en büyük acılardan biri olarak tanımlayarak “Birlikte yapmamız gereken işler, almamız gereken dersler var. İktidarın depremde arama kurtarma çalışmalarında zaaf gösterdiğini gördük. Bu, tarihin affetmeyeceği bir hatadır. İktidar, verdiği sözleri de tutmadı. Milletimizin vicdanına havale ediyorum. Depremin üçüncü gününde, insanlar yerin altından seslenirken, analar babalar evlatlarını, eşler birbirlerini enkaz altında elleriyle kazarak kurtarmaya çalışırken Recep Tayyip Erdoğan ‘1 sene sonra yıkılan evlerin tamamını yaparak, sizleri evlerinize kavuşturacağız’ dedi. Birinci yılda yüzde 2,7’sini teslim ettiler. Depremin ikinci yılında kendi verdiği rakamla, 201 bin konut teslim ettiler. Yüzde 37. İkinci yıla geçilmiş, her 100 depremzedenin 63’ü ya konteynerde ya sürgünde” dedi.

“Deprem Bakanlığı kurun”

Genel Başkan Özel ayrıca Deprem Bakanlığı kurulması teklifinde bulunarak, CHP’li 413 belediye ile devletin ve atanacak bakanın emrine amade olacaklarını söyledi. İktidar partisi mensuplarının CHP’li belediyelerin deprem bölgesine yardım yapmadığı yönündeki açıklamalarına cevap veren Özel, İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere CHP’li belediyelerin afet bölgesine yaptığı hizmetleri tek tek sıraladı.

“Adıyamanlıların her zaman yanında olmaya hazırız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da konuşmasında, “Depremin ikinci yılındayız. Acılar hala çok taze. Türkiye’nin yaşadığı en kötü olaylardan biriydi. Bütün Türkiye kahroldu. Biz de İzmir’de kahrolduk. Tüm İzmir sabahlara kadar yardım malzemesi toplamaya çalıştık. Elimizden geleni yaptık. O günden bugüne ne yapmamız gerektiğini hep sorduk. Gücümüz yettiğince bugün, yarın ve ondan sonraki her gün Adıyamanlıların her zaman yanında olmaya hazırız. Bunu ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, İzmirlileri temsilen söylüyorum. Türkiye’deki tüm CHP’li belediyeler Genel Başkan’ımızın önderliğinde üzerine düşeni yapmaya hazırdır. Buradaki yeni tesisin açılışında bulunmak bizler için onur olacak. Tesisi en kısa sürede yapmak için çabalayacağız. Sizleri sevdiğimizi, yüreğimizin burası için attığını unutmayın” diye konuştu. 

“Acılarımız taze ama dayanışma içindeyiz”

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ise “6 Şubat depremlerinin ikinci yılı. Acılarımız taze. Ama biz halkımızla beraber bu yaralarımızı sarıyoruz. Tüm kurumlarımızla güçlü bir dayanışma içindeyiz. Yüreği yanmış Adıyaman halkıyla birlikteyiz. Başaracağız” ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan Kültür Parkı ve düğün salonlarının yenilenmesiyle ilgili projeden duyduğu memnuniyeti aktaran Tutdere, “Cemil Başkan’la beraber bugün Adıyamanlı gençlerin mutlu anlar yaşayacakları, deprem travmasını geride bırakacakları nikah salonu ve çok amaçlı salonun temelini atacağız. Buradan İzmir halkına kucak dolusu sevgi iletiyoruz. Cemil Başkan’ım inşallah burada ilk nikahı da siz kıyacaksınız, Genel Başkan’ımız da nikah şahidi olacak” dedi.

İzmir’in yardım eli hiç geri çekilmedi, neler yapıldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi deprem ve hemen sonrasında Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş başta olmak üzere afet bölgesine en hızlı şekilde yardıma koşan belediyelerden biri oldu. Tüm birimleriyle harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk günden itibaren bölgeye arama kurtarma ekipleri, iş makineleri, ihtiyaç malzemeleri ve personel desteği sağladı. Afet bölgesinde konteyner kentler kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, içme suyu hatlarından her türlü altyapı desteğine kadar bölgeden desteğini hiç çekmedi. 

Ağır hasar alıp yıkılan Elazığ Zafran Mahallesi’ndeki Atatürk Lisesi binası için de çalışma yapılıyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi 32 derslikli yeni bir okul binası inşa etmek üzere 20 Şubat 2025 tarihinde yeniden ihaleye çıkacak.


İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Sakız Adası’nın Gözdesi Bella Cisterna’ya Turizmden Altın Taç!

Ahmet Davutoğlu’ndan Kerkük’e Anlamlı Ziyaret: “Unutmadık, Unutturmayacağız”

Erdoğan'dan Tiran'da Küresel Mesaj: “Adil ve Kapsayıcı Bir Yönetişim Mimarisine İhtiyaç Var”

Kıbrıs’ta Denizcilik Zirvesi: Sektörün Devleri Girne Üniversitesi’nde Buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kalkınma Yolu Projesi Mesajı: “Tüm Bölgenin İstikrarına Katkı Sunacak”

Belgrad: Osmanlı'dan Günümüze Uzanan Bir Başkentin Hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de TEKNOFEST Mesajı: “Nice Asırlar Boyunca Burada Olacağız”

Erdoğan: “Adlarımız farklı olsa da soyadımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir”

Simge Harbiye’de Büyüledi: Yeni Şarkısının Müjdesini Verdi…

maNga, Erdek’te 19 Mayıs Coşkusunu Dinleyici Rekoruyla Kutladı!

Ziynet Sali’den Kıbrıs’ta 19 Mayıs’a Özel Coşkulu Konser

Aybüke Albere: “Okan Bayülgen’in Dayağını Yedim!”

Ünlü Dövme Sanatçısı Fatih Serdaroğlu, Saç Pigmentasyonunda Dünya Markası Oldu!

Simge’den Çifte Müjde: Yeni Albüm Geliyor, Harbiye’de İlk Kez Yeni Şarkı!

Mabel Matiz Bahar Konserleriyle Hayranlarıyla Buluşuyor

Hakan Altun'dan Volkan Konak’a Duygusal Veda: “Türkiye’yi Üzdü Ama Beni Daha Çok”

Melek Mosso’dan Sürpriz Lakap: “Traktör Mosso”!

TRT'den Teşkilat Dizisi Kararı: Boykot Paylaşımı Nedeniyle Oyuncu Kadrodan Çıkarıldı

Eskişehirspor’da Ulaş Entok Yeniden Başkan Seçildi

Eskişehirspor Genel Kurulu Yarın

Eskişehirspor’a Destek Mesajı: “Ulaş Entok ve Yönetimi Göreve Devam Etmeli”

Aydın Büyükşehir Belediyespor, Rus Smaçör Anna Tikhomirova’yı Transfer Etti

Anadolu Üniversitesi Futbol Takımı El Değiştirdi: Yeni Sahibi Taylan Şahin!

A Millî Takım, Meksika’ya Tek Golle Mağlup Oldu

Eskişehirspor Bölgesel Amatör Lig'de Şampiyon Oldu, Kupasını Aldı

Eskişehirspor Şampiyonluğu Kupayla Taçlandırdı! Stadyumda Ceza Rüzgârı, Havai Fişek Şovu

Eskişehirspor’da Şampiyonluk Coşkusu! Taraftarlar Atatürk Stadyumu’nda Buluşuyor

Eskişehirli Atlet Bahar Sezer’den Uluslararası Başarı

Manşetle Ekonomi Yönetmenin Bedeli: Yıllık 2 Trilyon Lira Faiz Ödemesi

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

Küpeli: "Eskişehir'e Marka İşletmeler Yakışır"

Ekonomimiz Güçlü Temeller Üzerine Kurulu

Türkiye’de İşsizlik Son 12 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Kurban Bayramı’nda Et Tüketiminde Bu Uyarılara Dikkat!

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tütünle Mücadeleye Güçlü Destek

ESOGÜ Hastanesi’nde Şizofreni Farkındalığı: Dünya Şizofreni Günü'nde Etkinlik Düzenlendi

“İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” Kampanyasına İlk Haftada Yarım Milyondan Fazla Katılım

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"

Aile Hekimi Kaydında Yeni Dönem: İkamet Adresine Göre Otomatik Aktarım Başlıyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Aile Yılı'nda Hedefimiz Sağlıklı Toplum ve Güçlü Aile Yapısı"