• BIST 100

    15563,28%0,12
  • DOLAR

    43,28% 0,07
  • EURO

    50,78% 0,75
  • GRAM ALTIN

    6594,58% 1,53
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 1,61

AK Parti Grup Başkanvekili Yıldız'dan Başkan Tugay'a "kaynak" salvosu!

"Büyükşehirin son 8 yılda kullandığı 10 milyar dolar bütçenin yüzde 93'ü merkezi hükümetten sağlanıyor"

POLİTİKA 21.01.2025 17:49:00 0
AK Parti Grup Başkanvekili Yıldız

 


"Büyükşehirin son 8 yılda kullandığı 10 milyar dolar bütçenin yüzde 93'ü merkezi hükümetten sağlanıyor"

"İzmir'e özel verilen hazır 5 milyar TL'yi neden kullanmıyorsunuz"

"Görevinizin 10. ayında bahane siyasetine başlamayın"


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, Başkan Cemil Tugay'ın hükümete yönelik 'kaynak sağlamıyor' eleştirilerine yönelik, "İzmir Büyükşehir Belediyesi son 8 yılda yaklaşık 10 milyar dolar bütçe kullandı. Bu bütçenin yüzde 94’ü merkezi hükümetten sağlanıyor. Sadece bu yıl, 30 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne toplamda yaklaşık 150 milyar TL merkezi kaynak aktarılacak. Dünya Bankası’ndan İzmir’e özel, devlet güvencesiyle 130 milyon Euro (yaklaşık 5 milyar TL) kredi sağlandı. Ancak bu kaynağı hâlâ kullanamadınız. Mürselpaşa Caddesi ve Ege Mahallesi kavşak düzenlemeleri için 1 milyar 200 milyon TL kredi, itfaiye araçlarının alımı için 750 milyon TL ek kredi kaynağı tarafınıza sunuldu. Kim taşın altına elini koyuyor, kim koymuyor, birlikte değerlendirelim. Ancak daha görevinizin 10. ayında bahane siyasetine başlamayın. Halefiniz Tunç Soyer bu yola saparak İzmir’i kaybettirdi. Siz aynı hataya düşmeyin. Unutmayın, İzmir, CHP'nin bu anlayışla çok vakit kaybetti!" dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın "İzmir'in gelişmesi için bir yardımınız olmuyor ki. Ne işin ucundan tutuyorsunuz, ne de bize kaynak sağlıyorsunuz." çıkışına cevap verdi.Yıldız yaptığı açıklamada, "Sayın Cemil Tugay, Göreve başlamanızın üzerinden 10 ay geçti. Bu süre zarfında belediyenin işleyişine ve bütçesine hakim olduğunuzu düşünüyorduk. Özellikle son iki aydır meclis toplantılarına katılmamanız, yoğun bir şekilde İzmir’in sorunlarına odaklandığınız izlenimini yaratmıştı. Ancak son açıklamalarınız, bu düşüncemizin yanlış olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Gelin, size yardımcı olalım; çünkü biz, İzmir’in sorunlarının çözümüne sizden daha samimi ve bilgiye dayalı bir gayret gösteriyoruz.

1. 2018’den 2025 sonuna kadar, yani son 8 yılda yaklaşık 10 milyar dolar bütçe kullandınız. Bu bütçenin yüzde kaçı merkezi hükümetten geliyor, biliyor musunuz? Biz söyleyelim: Yüzde 94’ü merkezi hükümetten sağlanıyor. “Kaynak sağlanmıyor” dediğiniz hükümet, topladığı vergilerden size ve diğer tüm belediyelere bu payı aktarıyor. Sadece bu yıl, İzmir’deki 30 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 150 milyar TL merkezi kaynak aktarılacak. Lütfen bu gerçekleri öğrenin ve kamuoyunu yanıltmaktan vazgeçin. Sizin göreviniz, eksik bilgilerle algı yaratmak değil, hizmet üretmektir.

2. Bize kaynak sağlanmadığını iddia ediyorsunuz. Oysa ki İZSU Genel Müdürünüz size anlatmıştır, ama yoğunluktan unutmuş olabilirsiniz. Hatırlatalım: Dünya Bankası’ndan İzmir’e özel, devlet güvencesiyle 130 milyon Euro (yaklaşık 5 milyar TL) kredi sağlandı. Ancak bu kaynağı hâlâ kullanamadınız. Üstelik İller Bankası, bu krediyi 31 Mart’a kadar kullanmanız için size resmi yazı gönderdi. Peki, neden bu kaynağı değerlendiremiyorsunuz?


3. Mali İşler Daire Başkanlığınıza sorun: Mürselpaşa Caddesi ve Ege Mahallesi kavşak düzenlemeleri için 1 milyar 200 milyon TL kredi sağlandı mı? Ayrıca, itfaiye araçlarının alımı için 750 milyon TL ek kredi kaynağı tarafınıza sunuldu mu? Bu kaynaklar sağlandı, ancak ne yazık ki siz hâlâ hizmet üretmek yerine bahanelere sığınıyorsunuz.

Sayın Başkan, siz bu şehrin, şehri emini yani şehrin emin kişisi olmalısınız. Gelin, gerçekleri açıkça konuşalım. Kim taşın altına elini koyuyor, kim koymuyor, birlikte değerlendirelim. Ancak daha görevinizin 10. ayında bahane siyasetine başlamayın. Halefiniz Tunç Soyer bu yola saparak İzmir’i kaybettirdi. Siz aynı hataya düşmeyin. Unutmayın, İzmir CHP'nin bu anlayışla çok vakit kaybetti." ifadelerini kullandı.


COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor