• BIST 100

    10367,08%-0,04
  • DOLAR

    40,38% 0,21
  • EURO

    47,04% 0,50
  • GRAM ALTIN

    4346,44% 0,47
  • Ç. ALTIN

    6898,98% 0,00

Akbelen Ormanlarını Yok Eden Zihniyet, Gözünü Bodrum Kızılağaç'a Dikmiş Görünüyor

Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Alınan Kararların Bilimsel Niteliği İncelenmelidir

ÇEVRE 25.05.2024 09:37:00 0
Akbelen Ormanlarını Yok Eden Zihniyet, Gözünü Bodrum Kızılağaç

AKBELEN ORMANLARINI YOK EDEN ZİHNİYET, ŞİMDİ GÖZÜNÜ BİR DİĞER ORMANLIK ALANIMIZA, BODRUM KIZILAĞAÇ’A DİKMİŞ GÖRÜNÜYOR!

Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, Bodrum Kızılağaç Mahallesi'nde bulunan, orman vasıflı, mülkiyeti Hazineye ait,2. ile 3. derece doğal sit alanı içerisinde yer alan arazi üzerinde Limak İnşaat Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından planlanan 214 odalı turizm tesisi projesinin, bölgenin ekosistemi ve doğal dokusuna vereceği zarara ilişkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yazılı yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Alınan Kararların Bilimsel Niteliği İncelenmelidir

Muğla Milletvekili Öneş Derici TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, alınan karaların bilimsel olarak titizlikle değerlendirilmesi, ÇED raporlarının özellikle incelenmesi, bölge halkının görüşlerinin dinlenmesi ve ekosistem açısından uygulanacak önlemlerin paylaşımı gerekliliğine değindi.

Önergenin içeriğinde Süreyya Öneş Derici “Bu bağlamda, doğal sit alanlarımızın korunması, çevresel ve bilimsel değerlendirmelerin dikkate alınması ve kamu yararının gözetilmesi amacıyla, aşağıdaki soruların Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlanması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı ve aşağıdaki soruları Özhaseki’ye yöneltti.

Önergedeki Sorular

  1. Muğla ili Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesi'nde Limak İnşaat tarafından planlanan 214 odalı turizm tesisi projesine verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir" kararının alınma sürecinde, bölgenin 2. ve 3. derece doğal sit alanı olduğu dikkate alınmış mıdır? Bu karar, hangi bilimsel ve teknik raporlar doğrultusunda verilmiştir?
  2. Bu projenin doğal sit alanlarına olan etkileri nasıl değerlendirilmektedir? Doğal sit alanlarının korunması için hangi denetim mekanizmaları uygulanmaktadır ve bu mekanizmaların etkinliği nasıl sağlanmaktadır?
  3. Kızılağaç Mahallesi'nde Limak İnşaat tarafından planlanan 214 odalı turizm tesisi projesinin yerel ekosistem üzerindeki uzun vadeli etkileri nasıl öngörülmektedir? Bu etkiler hakkında yapılmış herhangi bir kapsamlı araştırma veya modelleme çalışması mevcut mudur? Eğer mevcutsa, bu çalışmanın sonuçları nelerdir ve bu sonuçlar doğrultusunda ne gibi önlemler alınmaktadır?
  4. Bu proje kapsamında yerel halkın görüş ve katılımı nasıl sağlanmıştır? Yerel halkın projeye yönelik endişeleri ve önerileri hangi süreçler ile değerlendirilmiştir? Proje sürecinde yapılan halka açık toplantılar, anketler veya çalışma grupları gibi katılım mekanizmaları nelerdir ve bu mekanizmalar sonucunda hangi değişiklikler yapılmıştır?
  5. Proje sahasının yakınında bulunan tarihi ve kültürel miras alanlarının korunması için hangi önlemler alınmıştır? Bu önlemler arasında arkeolojik alanların korunması, tarihi yapıların restore edilmesi veya taşınması gibi spesifik çalışmalar yapılmış mıdır? Bu konuda ilgili kurumlar ile işbirliği yapılmışsa, bu kurumların projeye yönelik değerlendirmeleri nelerdir?

 


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Sakız Adası’nın Gözdesi Bella Cisterna’ya Turizmden Altın Taç!

Ahmet Davutoğlu’ndan Kerkük’e Anlamlı Ziyaret: “Unutmadık, Unutturmayacağız”

Elif Buse Doğan’dan Kendi Şarkılarına Samimi Bir Dokunuş: “Aşk Başımda Bela”ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

İrem Derici’den Yaza Duygusal Bir Merhaba: “Kabul” Yeniden Hayat Buldu!

Elif Buse Doğan’dan Kayahan’a Duygu Yüklü Saygı: “Atın Beni Denizlere” Yorumuyla Büyüledi

Melis Fis’ten BtcTurk Vadi’de Unutulmaz Konser!

Burak Kut’tan Müzikseverlere Sürpriz Single: “Dümenci” Yayında!

Simge’den Yazın Hit’i: “Mucize” Müzik Listelerini Sallıyor!

Elif Buse Doğan: "Hayal Ettiğimin Hep Bir Adım İlerisindeyim"

Simge Harbiye’de Büyüledi: Yeni Şarkısının Müjdesini Verdi…

maNga, Erdek’te 19 Mayıs Coşkusunu Dinleyici Rekoruyla Kutladı!

Ziynet Sali’den Kıbrıs’ta 19 Mayıs’a Özel Coşkulu Konser

2 Eylül Spor Kulübü'nden Yeni Sezon Öncesi Transfer Hamleleri

Sadullah Kabayel, Eskişehirspor’la Profesyonel Sözleşme İmzaladı

Yakup Demirci Eskişehirspor’da Kaldı! Sözleşme Yenilendi

Eskişehirspor’un TFF 3. Lig İlk Yarı Fikstürü Belli Oldu

Eskişehirspor, Tecrübeli Savunmacı Deniz Keskin’i Kadrosuna Kattı

Eskişehirspor'dan Yeni Transfer: Akın Akman Siyah-Kırmızılı Formada!

Trendyol Süper Lig 2025-2026 Sezonu Fikstür Çekimi Gerçekleştirildi

Eskişehirspor ile adidas Arasında Resmî Anlaşma! Yeni Sezon Formaları Yolda

Eskişehirli Sporcular, 19. Kazancı Dostluk Koşusu’nda Derece Yaptı

Erdin Uzer’den Eskişehirspor’a Veda: “Hayalimdi bu formayı giymek, tarif edilemez bir gururdu”

Temmuz 2025 Zamlı Maaşlar Açıklandı: Emekliye %16,67, Memura %15,57 Zam!

Haziran Enflasyonu Açıklandı! 43 Ayın En Düşük Seviyesi

Venezuela İhraç Ürünleri Fuarı İstanbul’da Kapılarını Açtı

Manşetle Ekonomi Yönetmenin Bedeli: Yıllık 2 Trilyon Lira Faiz Ödemesi

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Günyüzü ve Sivrihisar’da Sağlık Hizmetlerini Yerinde İnceledi

Özel Amaçlı Sağlık Raporlarında Yeni Dönem Başladı: İşlem Kodu, e-Nabız, Otomatik İade

Kurban Bayramı’nda Et Tüketiminde Bu Uyarılara Dikkat!

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tütünle Mücadeleye Güçlü Destek

ESOGÜ Hastanesi’nde Şizofreni Farkındalığı: Dünya Şizofreni Günü'nde Etkinlik Düzenlendi

“İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” Kampanyasına İlk Haftada Yarım Milyondan Fazla Katılım

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"