• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,05% 0,21
  • EURO

    48,51% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5429,86% 0,00
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Eskişehir’de tütünle mücadelede önemli bir adım atıldı. Alanönü Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniği, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

SAĞLIK 31.10.2025 16:56:00 0
Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Eskişehir’de tütünle mücadelede önemli bir adım atıldı. Alanönü Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniği, vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Eskişehir’de tütünle mücadele çalışmaları kapsamında yeni bir hizmet devreye alındı. Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Alanönü Aile Sağlığı Merkezi 26-13-009 Nolu Aile Hekimliği Birimi bünyesinde kurulan Sigara Bırakma Polikliniği, vatandaşların sigarayı bırakma sürecinde profesyonel destek almasını sağlayacak. Bu uygulama ile Eskişehir’de ilk kez bir Aile Sağlığı Merkezi çatısı altında sigara bırakma polikliniği hizmeti sunulmuş oldu.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre tütün kullanımı, her yıl milyonlarca kişinin ölümüne neden olan önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. Kalp-damar hastalıkları, kronik akciğer hastalıkları ve çeşitli kanser türleriyle doğrudan ilişkili olan tütün kullanımıyla mücadelede, yalnızca önleyici adımlar değil; bireylerin sigarayı bırakmaları yönünde teşvik edilmesi de büyük önem taşıyor.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, bu kapsamda yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda tütün bağımlılığıyla mücadele hizmet ağını genişletiyor. Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde açılan yeni poliklinikle birlikte il genelinde faaliyet gösteren sigara bırakma merkezlerinin sayısı 16’ya ulaştı. Yetkililer, bu sayının yıl sonuna kadar 20’ye çıkarılmasının planlandığını belirtti.

Açılış törenine; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babür Mimtaş, Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Şebnem Eker Güvenç, İl Değerlendirme Komisyonu Başkanı Uzm. Dr. Burcu Işıktekin Atalay, Dr. Füsun Kahya ve Sağlık Memuru Şeref Biçer katıldı. Katılımcılar, tütünle mücadelede birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Poliklinikte görev alacak Aile Hekimi Uzm. Dr. Birsel Zengin, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara bireysel danışmanlık hizmeti verecek. Hastalar, muayene ve değerlendirme sürecinin ardından hekim kontrolünde uygun tedavi yöntemleriyle sigarayı bırakma sürecine alınacak. Gerekli durumlarda ilaç tedavisi ve davranışsal danışmanlık desteği de sağlanacak.

Yeni hizmet sayesinde vatandaşlar, bulundukları bölgeye yakın aile sağlığı merkezlerinde sigarayı bırakma desteğine kolayca ulaşabilecek. İl Sağlık Müdürlüğü, tütün kullanımını azaltmak ve toplum sağlığını korumak amacıyla yürüttüğü çalışmaları kararlılıkla sürdürmeyi hedefliyor.

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği, 3 Kasım 2025 Pazartesi gününden itibaren hasta kabulüne başlayacak.

 


Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Fatih Ürek Kalp Krizi Geçirdi: Yoğun Bakımda Tedavisi Sürüyor

Müsavat Dervişoğlu’ndan sert mesajlar: “Cumhur koalisyonu devlet olma mevzisini terk etti”

İrem Derici’den Uyuşturucu Operasyonu Haberlerine Açıklama: “Gözaltı Söz Konusu Değil”

Ziynet Sali’den Uyuşturucu Operasyonu Haberlerine Yalanlama: “Gözaltında Değilim”

Ünlü İsimlere Uyuşturucu Operasyonu! İrem Derici, Hadise ve Demet Evgar Gözaltında

Eskişehirspor Afyon’da Şov Yaptı

Fenerbahçe Stuttgart’ı Kerem Aktürkoğlu’nun Golüyle Devirdi: 1-0

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde Stuttgart’ı Ağırlıyor!

Kadın Madenciden Kadın Yelkenciye Tam Destek

Dünyaca ünlü yüzücüler 25-26 Ekim’de Marmaris’te buluşuyor

Eskişehirspor, Denizli İdmanyurdu Güreller Spor Kulübü’ Puanları Paylaştı

A Millî Takım, FIFA Dünya Sıralamasında Bir Basamak Yükseldi

Eskişehirspor – Denizli İdmanyurdu Maçı Biletleri Satışta!

Eskişehirspor’da Hakan Şapçı’nın Ekibi Belli Oldu

Türkiye Gürcistan Karşısında Çok Rahat Kazandı

Fethiye’de kişi başı 90 bin 750 TL promosyon

Ergun: Meyve Fiyat Artışında Türkiye Zirvede

2. El Pazarlarının da tadı kaçtı

Merkez Bankası Politika Faizini Yüzde 39,5’e İndirdi

Ergun: Türkiye, Gıda Enflasyonunda Avrupa Birincisi Oldu

Artık O Ürünler Kargo ile Alınamayacak

Ege’den Avrupa’ya Mükemmellik Yolculuğu: ESBAŞ’a 6 Elmas

Kesikbaş: “İhracat artıyor ancak üretim ve yatırım güçlendirilmeli”

Milas’ın MİTSO Üyeleri Gururu

ESBAŞ, Üçüncü Kez Avrupa’nın En İyi İşverenleri Arasında

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi

Doç. Dr. Nuri Yıldırım uyardı: Yumurtalık kistleri sessiz ilerliyor, kısırlık ve kanser riski yaratıyor

“Stres yönetimi, modern çağın en büyük tedavisidir”

Çifteler Devlet Hastanesi’ne 6 Yeni Hemodiyaliz Cihazı

Krizlerde Sağlıkta Yapay Zekâ Hamlesi

Sarıcakaya ve Çevresine Büyük Katkı