Tarih: 09.05.2025 13:49

Ali Babacan: "Bu düzen sürdürülemez, seçim baskısı artacak"

Facebook Twitter Linked-in

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, erken seçim olasılığına dikkat çekerek, "Türkiye’de seçim baskısı her geçen gün artıyor. Bu sistem sürdürülemez" dedi. Babacan, yargıdan ekonomiye, kamu ihale yasasından eğitime kadar birçok başlıkta dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Ali Babacan: “Türkiye'de mevcut düzenin sürdürülebilirliği kalmadı, erken seçim baskısı giderek yükselecek. Sandık eninde sonunda milletin önüne gelecek.”

"Cumhurbaşkanı olsam bir ayda kurumları ayağa kaldırırım"

Babacan, ekonomik kurumların liyakatle yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek, "10 sağlam ismi göreve getirip bir ayda kurumları ayağa kaldırırım" dedi.

"Kamu İhale Yasası’nı AB standartlarına çekeriz"

AB ülkelerinde uygulanan Kamu İhale Yasası'nın Türkiye’de de hızla uygulanabileceğini belirten Babacan, “Bu yasa Meclis’ten bir ayda geçer, üçüncü ayda da uygulanmaya başlanır” dedi.

"Yargı bağımsız olabilir ama kadro yapısı değişmeli"

Yargının ideolojik kümelere bölündüğünü söyleyen Babacan, “Yargı bağımsızlığı için insan kaynağı yapısında köklü değişim şart” ifadelerini kullandı.

"Etik eğitim müfredatının şart olduğunu söylüyorum"

Babacan, gençlerin evrensel insani değerlerle yetişmesi gerektiğini belirtti: “Doğruyu söylemek, verdiği sözü tutmak gibi değerler eğitim sistemine entegre edilmeli.”

"Erdoğan sahiplenmeden önce biz destek verdik"

Babacan, "Terörsüz Türkiye süreci"ne ilişkin, “Bu süreçte ilk destek bizden geldi. Erdoğan aylar sonra sahiplendi. Risk almak istemedi, toplum desteği görünce konuşmaya başladı" dedi.

"Avrupa, savunma sanayimiz için büyük pazar olabilir"

Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli ilerleme kaydettiğini belirten Babacan, “Avrupa, yüz milyarlarca euroluk harcamalar yapacak. Bu pazar Türkiye için büyük fırsat" ifadelerini kullandı.

"İmamoğlu’na yapılan operasyon ekonomiye sis bombasıdır"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik süreci siyasi operasyon olarak niteleyen Babacan, “Bu adım ekonominin tam ortasına atılmış bir sis bombasıdır. Türkiye’nin öngörülebilirliği zarar görüyor” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —