9019,57%-1,65
39,16% 0,32
44,47% 0,28
4152,82% -0,45
6636,80% -0,11
Eskişehir – Anadolu Üniversitesi, farklı kültürleri bir araya getiren “3. Anadolu Uluslararası Kültür Günü” etkinliğine ev sahipliği yaptı. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi (UİB) ve Uluslararası Öğrenci Kulübü (ULOK) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, 25 farklı ülkeden öğrencilerin katılımıyla Öğrenci Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Programa; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Köksal Büyük, UİB Müdürü Öğr. Gör. Dr. Zekiye Doğan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Etkinlik alanında kurulan stantlarda; katılımcı ülkelerin kültürlerini yansıtan geleneksel yemekler, içecekler, kıyafetler ve el yapımı ürünler sergilendi. Her stant, ziyaretçilerine hem görsel hem de tat duyusuna hitap eden zengin bir kültürel deneyim sundu.
Etkinlikte kültürel gösteriler de büyük beğeni topladı. Azerbaycan müziğiyle başlayan program, Endonezya ve Irak’ın Dabke dansları, Azerbaycan ve Filistin’in geleneksel sahne performanslarıyla renklendi. Kırgızistan’ın kopuz dinletisi, Türkiye’den Yağar Yağmur oyunu, ABD ve Irak şarkıları izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Kazakistan, Tacikistan ve Türkmenistan’dan gelen özgün dans ve müzik gösterileri ile devam eden etkinlikte, Türkmenistan’dan “Bagtyn Nury” şarkısı ve Mısır ile Filistin’den gelen renkli danslar izleyicilerle buluştu. Türkiye'nin saz dinletisi ve Afganistan’ın enerjik dans performansı büyük alkış aldı. Program, geleneksel kıyafetlerin tanıtıldığı defileyle sona erdi.
Etkinlik sonrası konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, kültürel çeşitliliğin üniversite ortamına kattığı değere vurgu yaparak, "Bu tür etkinlikler sadece kültürleri tanıtmakla kalmıyor, aynı zamanda barış, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünü de güçlendiriyor," ifadelerini kullandı.