10622,47%-1,54
42,23% 0,00
49,03% 0,40
5624,02% 0,75
9304,15% 1,40
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin birliği, dirliği ve istikbali için var olduğunu söyledi.
Bahçeli, “Cumhur İttifakı Türkiye’yi kem gözlerden, kötü sözlerden, ölümcül engellerden, karanlık emellerden, kaos tetikçilerinden fedakârca koruyacak, milletiyle bir ve bütün halinde geleceği inşa edecektir.” ifadelerini kullandı.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin haysiyeti ve Türk milletinin hürriyet meşalesi olduğunu belirten Bahçeli, “Bu meşale sönmeyecek. Ebediyete irtihalinin 87’nci yılında Atatürk’ü, dava ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyorum.” dedi.
Bahçeli, 10 Kasım’da Kocaeli Valiliği ve Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programını takdirle karşıladığını belirterek, “Atatürk yok sayıldıkça çoğalacak, saldırıya uğradıkça milli gönüllerde çağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
MHP lideri, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin bekası için önemli bir birliktelik olduğuna dikkat çekerek, “Cumhurun kaderi Cumhuriyet’in kaderidir. Bu kader Levh-i Mahfuz’da belirlenmiştir. Yeni yüzyılı Türkiye’nin ve Türk milletinin yüzyılı yapacağız.” diye konuştu.
Bahçeli, MHP’nin 81 il ve 710 ilçede “Derdin Derdimizdir” temalı 4 bin 836 program düzenlediğini, milletle gönül köprüleri kurmaya devam edeceklerini söyledi.
Azerbaycan’ın 8 Kasım Zafer Günü’nü kutlayan Bahçeli, “Karabağ’ın ebedi sahibiyle birleşmesi Türk dünyasının gururudur.” ifadelerini kullandı. Washington Mutabakatı’yla barış sürecinin ilerlemesinden memnuniyet duyduklarını söyleyen Bahçeli, “İsrail’in bölgedeki oyunlarını görmediğimizi kimse zannetmemelidir.” dedi.
Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Bahçeli, “Ne derse desinler, ne yaparsa yapsınlar, Terörsüz Türkiye’nin şafağı sökecek. Milli birlik ve kardeşlik Cumhuriyet’in yeni yüzyılına mühür vuracaktır.” açıklamasında bulundu.
Bahçeli, TBMM’de kurulan komisyonun çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağını belirterek, “Bizim meselemiz vatandır, millettir, devlettir. Al bayrağın altında 86 milyonun tek yürek olmasıdır.” dedi.
Son olarak Kocaeli Dilovası’ndaki yangında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Bahçeli, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.