-
BIST 100
16190,73%0,15
-
DOLAR
44,08% 0,05
-
EURO
51,07% -0,24
-
GRAM ALTIN
7332,01% -0,31
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Bakan Tunç, hukuk devleti ilkelerine vurgu yaptı
Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturmalara yönelik yargı mensuplarını hedef alan tehditkâr açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Bakan Tunç, bu konuda ilk kez açıklama yaptı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturmalara yönelik yargı mensuplarını hedef alan tehditkâr açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Bakan Tunç, bu konuda ilk kez açıklama yaparak, hukuk devleti ilkelerine vurgu yaptı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu ifade eden Bakan Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Anayasamızın 138. maddesine göre hâkimler, görevlerinde bağımsızdır. Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez. Başlatılan bir soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar, savcı, hâkim ve mahkemeleri etkilemek amacıyla yapılan sözlü veya yazılı beyanlar, adil yargılamayı etkilemeye çalışmak anlamına gelir. Bu durum hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz ve Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil eder. Bulunulan makamlar, yargı mensuplarını hedef göstermeyi, tehdit etmeyi veya yargı sürecine müdahale etmeyi hiçbir şekilde meşru kılamaz."


