• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

“Birleşeceğiz ve Kazanacağız, Ama Kime Karşı?”

“Birleşeceğiz ve Kazanacağız, Ama Kime Karşı?”

POLİTİKA 20.03.2023 18:47:00 0
“Birleşeceğiz ve Kazanacağız, Ama Kime Karşı?”

“Biz ne için birleşiyoruz, neyi kazanmanın peşindeyiz? Tayyip Erdoğan’a karşı mı birleşiyoruz, bu kadar emeği bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız? Yok böyle bir şey. Herhalde bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras bu kadar küçük olmasa gerek. Erdoğan’ı göndereceğiz, bunu hep söylüyorum zaten, bu hedeflerimizin en kolayı.”

-“Hepimizi birleştirmesi gereken asıl mesele şudur: Dünyayla rekabet etmek ve kazanmak ve hakkımız olanı almak. Türk’ü, Kürt’ü, Sünni’si, Alevi’si, başı açığı, başı kapalısı, solcusu, sağcısı daha iyi bir yaşam müştereğinde, hakkını alma müştereğinde buluşmalı. Ben bunun için Millet İttifakının adayı seçildim. Ben onarıcı, telafi edici, birleştirici, kucaklayıcı liderlik yapıp asıl geleceğin yeni nesil liderlerine ortamı hazırlayacak, bundan sonra geleceklerin siyasi geleceği için taşları doğru döşeyecek kişiyim.”

-“Millet İttifakı olarak önce toplumu güçlendireceğiz, devleti toparlayacağız, açık yaraları kapatacağız, insanların yaşam sevincini geri vereceğiz, dezavantajlı grupları dezavantajlı olmaktan çıkaracağız, doğru yerlere yatırım yapılmasını sağlayacağız, finansal ve demokratik istikrarı getireceğiz. Yani özetle ülkemizi rayına sokacağız ki bizden sonraki liderler ayaklarını yere sağlam basıp, üzerinde güvenle yürüyebilecekleri sağlıklı bir zemine sahip olsunlar.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam sosyal medya hesabından, “Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?” notuyla paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Sevgili dostlar; iyi akşamlar, evime hoş geldiniz.

Bu akşam bir konuyu netleştirmek adına sizleri evime davet ettim. Asıl konuya geçmeden önce, seçim yaklaştıkça giderek artan tuhaf bir duruma dikkatinizi çekmek istiyorum. Saray iktidarı ve onunla yola çıkanlar, kadınların en temel haklarını birkaç oy için pazarlık meselesi yapmaya hazır olduklarını gösterdiler. Kadınların en basit kazanımlarını çöpe atmaya kalkıyorlar. Bakın açık konuşalım, oradaki hedef başı kapalı genç muhafazakâr kadınlardır. Bu genç kadınları ezmek istiyorlar. Onları kontrol altına almak istiyorlar. Evet dehşetle izliyoruz onları ve evet bunların hepsi üzülerek ifade edeyim, gerçek.

Şimdi gelelim asıl meseleye… Biliyorsunuz, birleştire birleştire ülkeyi kazanan bir oyuncu haline getirmeye çalıştığımı. Uzun süredir anlatıyorum. Peki, biz ne için birleşiyoruz, neyi kazanmanın peşindeyiz? Tayyip Erdoğan’a karşı mı birleşiyoruz, bu kadar emeği bu kadar küçük bir hedef için mi harcayacağız? Yok böyle bir şey. Evet bizim demokrasimiz, ekonomimiz, adalet sistemimiz ve özgürlüklerimiz ağır bir Erdoğan tehdidi altında. Bu zaten uzun yıllardır böyle. Ancak, herhalde bu yaşımda bu ülkeye bırakacağım miras bu kadar küçük olmasa gerek. Erdoğan’ı göndereceğiz, bunu hep söylüyorum zaten, bu hedeflerimizin en kolayı. Ama bizim asıl ana hedefimiz çok daha büyük, biz rekabetçi bir Türkiye inşa edecek şartları oluşturacağız. Bugün sistemik bir teknolojik rekabet çağında yaşıyoruz. Bakmayın siz Türk’ün Türk’e propagandasına, İletişim Başkanlığının çöpe attığı milyarlara, biz dünyayla rekabet etmiyoruz.

Sevgili dostlar, rekabette iyi olup olmadığınızı tek bir kriter gösterir: Kazanıyor musun, kaybediyor musun? Bu da iki şekilde anlaşılır; yeni bir refah seviyesi yaratabiliyor musun, bu refaha tam bir barış nesli yaratarak ulaşabiliyor musun? Rekabette kazanıyorsanız milletinizin standardı, alım gücü, huzuru, mutluluğu artar. Seninki artıyor mu sevgili milletim, sevgili halkım? Mutlu musun sevgili vatandaşlarım, sevgili yurttaşlarım? Öyle boş propagandalarla algınızın manipüle edilmesine asla izin vermeyiz. Biz maalesef rekabette zayıfız.

Evet açık konuşalım, bu problemler Erdoğan‘la başlamadı ancak Erdoğan’la ayyuka çıktı. Çünkü Türkiye yıllardır enerjisini iç sorunlarına harcadı. Darbeler gördü, ekonomik krizler gördü, kutuplaşmalar gördü, ayrımcılık gördü, çeteler gördü, terör gördü. Birbirimizle didişe didişe rekabetçi olmaktan çıktık, dünyadan hak ettiğimiz payı alamadık.

Yani hepimizi birleştirmesi gereken asıl mesele şudur: Dünyayla rekabet etmek ve kazanmak ve hakkımız olanı almak. Türk’ü, Kürt’ü, Sünni’si, Alevi’si, başı açığı, başı kapalısı, solcusu, sağcısı bu müşterekte birleşmeli, daha iyi bir yaşam müştereğinde, hakkını alma müştereğinde buluşmalı. Ben bunun için Millet İttifakının adayı seçildim. Ben onarıcı, telafi edici, birleştirici, kucaklayıcı liderlik yapıp asıl geleceğin yeni nesil liderlerine ortamı hazırlayacak kişiyim. Ben, bundan sonra geleceklerin, siyasi geleceği için taşları doğru döşeyecek kişiyim. Millet İttifakı olarak önce toplumu güçlendireceğiz, devleti toparlayacağız, açık yaraları kapatacağız, insanların yaşam sevincini geri vereceğiz, dezavantajlı grupları dezavantajlı olmaktan çıkaracağız, doğru yerlere yatırım yapılmasını sağlayacağız, finansal ve demokratik istikrarı getireceğiz. Yani özetle, ülkemizi rayına sokacağız ki bizden sonraki liderler ayaklarını yere sağlam basıp, üzerinde güvenle yürüyebilecekleri sağlıklı bir zemine sahip olsunlar.

Ve ben sonrasında da, torunlarımla ilgilenmek üzere emekli olacağım. Bu kadar basit. Çünkü benim çözmem gereken çok önemli sorunlar var, bunu da ancak gelecekle ilgili bireysel siyasi emelleri olmayan bir lider yapabilir.

Evet, birleşe birleşe birleşe kazanacağız sevgili vatandaşlarım. Ama dünyaya karşı kazanacağız. Asıl 50 yıldır rekabet etmemiz gerekenlere karşı kazanacağız. Ve sonunda ülkemizin yönü oraya dönecek. Herkes müsterih olsun.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kalkınma Yolu Projesi Mesajı: “Tüm Bölgenin İstikrarına Katkı Sunacak”

Belgrad: Osmanlı'dan Günümüze Uzanan Bir Başkentin Hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de TEKNOFEST Mesajı: “Nice Asırlar Boyunca Burada Olacağız”

Erdoğan: “Adlarımız farklı olsa da soyadımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile Savunma Sanayi İş Birliğini Yeni Projelerle Güçlendireceğiz

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Dünya Parlamento Genel Sekreterler Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Ramazan bayramı'nda Tara Kanyonuna Türk Turist Akını

Express Vize Süresi Uzatıldı

2025 Türk Turizmcilerin Dünya'da 5 Kıtada Etkinliğini En Arttıracağı ve Hissettireceği Yıl Olacak

Özgür Özel'den AB Zirvesinde Demokrasi ve İş Birliği Mesajı

Aybüke Albere: “Okan Bayülgen’in Dayağını Yedim!”

Ünlü Dövme Sanatçısı Fatih Serdaroğlu, Saç Pigmentasyonunda Dünya Markası Oldu!

Simge’den Çifte Müjde: Yeni Albüm Geliyor, Harbiye’de İlk Kez Yeni Şarkı!

Mabel Matiz Bahar Konserleriyle Hayranlarıyla Buluşuyor

Hakan Altun'dan Volkan Konak’a Duygusal Veda: “Türkiye’yi Üzdü Ama Beni Daha Çok”

Melek Mosso’dan Sürpriz Lakap: “Traktör Mosso”!

TRT'den Teşkilat Dizisi Kararı: Boykot Paylaşımı Nedeniyle Oyuncu Kadrodan Çıkarıldı

Berkay’dan Volkan Konak’a Duygusal Veda: “İçim Yanıyor”

Volkan Konak Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Sezen Aksu’dan Yetkililere Çağrı: "Aklıselime Davet Ediyorum"

A Millî Takım, Dünya Kupası Elemelerine Konya’da İspanya Maçıyla Başlıyor

Eskişehirspor’dan Minik Taraftarlara Moral Ziyareti: "Kucak Dolusu Hayaller" Projesiyle Tribün Ruhuna Dokunuş

Eskişehirspor 3. Lig’e Yükseldi!

Kritik 90 Dakika Başlıyor!

Eskişehirspor'da Şampiyonluk Alarmı: “Bu Maçı Alacağız, Başka Yolu Yok!”

Beşiktaş’tan Tarihi Gelir Hamlesi! Emlak Konut ile Stratejik İş Birliği

Eskişehirspor’un Şampiyonluk Maçı Tehlikede!

Eskişehirspor Yönetimi: “Başkanımız Ulaş Entok’un Yanındayız, Bu Arma İçin Mücadeleye Devam”

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Tarihi Parkurda 23 Takım Yarışacak

İnönü Belediyesi Sporcuları Türkiye Şampiyonası’ndan İki Kupa ile Döndü!

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

Küpeli: "Eskişehir'e Marka İşletmeler Yakışır"

Ekonomimiz Güçlü Temeller Üzerine Kurulu

Türkiye’de İşsizlik Son 12 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Eskişehir İhracatında Yükselen Performans: 2025’te 342 Milyon Dolar İhracat

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"

Aile Hekimi Kaydında Yeni Dönem: İkamet Adresine Göre Otomatik Aktarım Başlıyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Aile Yılı'nda Hedefimiz Sağlıklı Toplum ve Güçlü Aile Yapısı"

Sağlık Bakanlığı’ndan Normal Doğumu Teşvik İçin Eylem Planı

İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici’den Mihalgazi ve Sarıcakaya’ya Sağlık Odaklı Ziyaret

Eskişehir’de Örnek İş Birliği: Gençlere Ücretsiz HPV Aşısı ve Koruyucu Sağlık Eğitimi

Bakan Memişoğlu’nun Katılımıyla Altı Bileşenli Karma Aşının İlk Uygulaması Gerçekleştirildi