10568,20%-1,42
41,79% -0,07
48,38% -0,48
5500,64% 1,79
8897,21% 0,44
CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı, 19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek 39. Olağan İl Kongresi öncesinde yaptığı yazılı açıklamayla yeniden aday olmayacağını duyurdu.
Balcı, iki yıldır sürdürdüğü görevi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihine ve ilkelerine uygun biçimde yerine getirmeye çalıştığını belirterek, kararını partisine duyduğu karşılıksız sevgiyle aldığını ifade etti.
“Yeniden aday olmama kararını partime olan sevgimle verdim” diyen Balcı, “Siyasette asıl mesele her koşulda görevde kalmak değil, görevi zamanında onurla tamamlayabilmektir” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.
CHP’li olmanın kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Balcı, “Halktan yana olmanın, adaletten şaşmamanın, Cumhuriyet’e sadakatin adıdır CHP’li olmak. Görev yaptığım her an, makamın ve davanın onurunu taşıdım” ifadelerini kullandı.
Balcı, görev süresi boyunca örgütle birlikte elde ettikleri başarılara da değinerek, “Son yerel seçimlerde 11 ilçemizde altı oklu bayrağımızı dalgalandırdık. Oy oranımızı yüzde 19 artırarak Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55’lik büyük bir halk desteğiyle yeniden kazandık. Bu başarı, örgüt iradesinin ve dayanışmanın eseridir” dedi.
Açıklamasında parti emekçilerine teşekkür eden Balcı, “CHP’yi ayakta tutanlar; sabahın ilk ışığında afiş asan gençler, gece sandık başında nöbet tutan kadınlar, zor şartlarda kapı kapı gezen emekçilerdir” ifadesini kullandı.
Balcı, görev sonrası da partisinin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan CHP’nin sade üyesi olmak bile büyük bir şereftir. İktidar yürüyüşümüzde partimin emrinde, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in yanında olacağım” dedi.
Son olarak tüm yol arkadaşlarına, ailesine ve destek veren dostlarına teşekkür eden Balcı, kongrenin örgüt, Muğla ve Türkiye için hayırlı olmasını diledi.