• BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,34% 0,10
  • EURO

    51,45% -0,09
  • GRAM ALTIN

    6303,07% 0,42
  • Ç. ALTIN

    10740,95% -0,16

Cumhuriyet coşkusu Yenikapı'da doruğa çıktı

İmamoğlu, Gençlere liyakat sözü verdi. "Milletin evlatlarının hakkını geri getireceğiz Türkiye'yi alt liglerden çıkarıp, Şampiyonlar ligine taşıyacağız, yürüyüşünüz, geleceğiniz aydınlık olsun.

GÜNDEM 30.10.2024 10:04:00 0
Cumhuriyet coşkusu Yenikapı

YAŞASIN CUMHURİYET. YAŞASIN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ MUTLU TÜRKİYE…
İBB, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. kuruluş yıldönümünü şanına yakışır bir biçimde kutladı. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu vatandaşlarla birlikte Yenikapı’da yaşayan TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çoğunluğu gençlerden oluşan katılımcılarla buluştu. 

Türkiye’nin 2016’dan bu yana, tepeden inme bir rejimle yönetildiğini vurgulayan İmamoğlu, “İşte bize dayatılan bu sistem, en önemli değerimiz olan güçler ayrılığını kaldırıyor, reddediyor. Parlamentoyu, milletin meclisini küçümsüyor. Milletin iradesini göz ardı ediyor. Adalet kurumlarını, siyasetin aracına dönüştürüyor. Cumhuriyetin temeli olan liyakat ilkesini, kökünden ortadan kaldırıyor. Liyakati geri getireceğiz. Milletin evlatlarının hakkını geri getireceğiz” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin bir süredir, dünyanın alt liglerine düştüğünü kaydeden İmamoğlu, “Ülkemizi ne yapacağız biliyor musunuz? Tekrar birinci lige çıkaracağız. Oradan ne yapacağız? Şampiyonlar Ligi'ne çıkaracağız. İşte bu istek ve iradeyi göstermeye hazırız” dedi. Gençlere, “Kendi koltuklarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen siyasetçilerin, bizi, ‘şu, bu’ diye birbirinden ayıranlara inat, günü geldiğinde tek yürek olmaya hazır mıyız?” sorusunu yönelten İmamoğlu, “Cumhuriyet, korkuya ve tehdide dayanan rejimlere benzemez. 

Cumhuriyet; onurlu, öz güvenli, erdemli insanların rejimidir. Cumhuriyet; bizim karakterimiz, en değerli mirasımızdır. Bu yürüyüş, milletin yürüyüşüdür. 86 milyon yurttaşımızın yürüyüşüdür. Bu yürüyüş, hepimizin ortak yürüyüşüdür. Omuz omuza, birlikte ve inançla yapacağımız gelecek yürüyüşüdür. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın da hazır mıyız? Başaracak mıyız? Yürüyüşünüz, geleceğiniz aydınlık olsun. Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Yaşasın tam bağımsız ve güçlü mutlu Türkiye” ifadelerini kullandı.


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Türk ipliği dünyaya açılıyor

Ramazan’da sofra küçüldü, geçim yükü büyüdü

BASBAŞ’ta yatırımlar hızlandı, ihracat hedefi 3 kat arttı

Instagram’da Mikro Ekonomi: 5 Bin Takipçi 5 Bin TL

Yaratıcı yıkımı fırsata çeviren şehir İzmir olacak

EGİAD’da “CIO Gibi Düşünmek” Paneli

EGİAD’dan küresel dönüşüme stratejik bakış

Benzine yeni zam yolda

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

Ağız sağlığı yaşam kalitesini belirliyor

Mutlu bir ağız, mutlu bir hayat demektir

Muğla’da miniklere ağız ve diş sağlığı eğitimi

DMD ve SMA hastaları için ücretsiz tedavi çağrısı

Ölmek istemiyoruz

Serkan Tecirli için adalet çağrısı

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”