İstanbul
DOLAR23.3751
EURO25.2046
ALTIN1474.4

Dağ, "Bahane üretmeye gerek yok, İzmir'in hizmete ihtiyacı var"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dağ, "Bahane üretmeye gerek yok, İzmir'in hizmete ihtiyacı var"
Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ’dan İzmir’deki arıtma tesisi için müjde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) İZSU Genel Müdürlüğü’nün Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal İnşaatı’nda kullanılması planlanan “Hazine garantisiz dış kredi kullanma yetkisi”ne onay verdiğini açıkladı. 

Bakanlığa bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü, İZSU’nun sağlamayı planladığı dış borçlanma izninin uzatılması talebini değerlendirmesinin ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde olacak şekilde 415 milyon liralık kredinin kullanma yetkisini onayladı. 22 Aralık’ta İZSU’da yapılacak ihale öncesi, bakanlığın bu onayının önemli olduğu vurgulandı. 

Şu anda 3 faz olarak, düşük kapasiteyle çalışan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin 4. faz çalışması sona erdiğinde kapasitesi ciddi anlamda artacak.   

Konuya ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sorunun daha önceden kendisine iletilmediğini, iletilmesinin ardından ilgili bakanlıkla ivedi bir şekilde bağlantı kurduğunu açıkladı. 

“BAHANE ÜRETMEYE GEREK YOK, İZMİR’İN HİZMETE İHTİYACI VAR” 

Çiğli Arıtma Tesisi’nin İzmir Körfezi için değerli olduğunu belirten AK Parti’li Dağ, “İzmir’deki kötü kokunun sebebi olarak arıtmanın etkisi olduğunu biliyoruz. İzmir’in kronikleşen bir koku sorununun olduğunu da artık herkes biliyor. Bu sorunun çözüme kavuşturulması noktasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne büyük görev düşüyor. Dış kredi kullanma yetkisinde bakanlık ve biz üzerimize düşeni yaptık. Böylelikle bir bahaneyi daha ortadan kaldırdık. Bundan sonra asıl görev İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düşmektedir. Bahane üretmeye gerek yok, İzmir’in hizmete ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı. 

İBB’NİN METRO VE TRAMVAY İÇİN BORÇLANMA TALEBİNE İLİŞKİN

AK Parti İzmir Milletvekili Dağ, geçen günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in metro ve tramvay yapımına ilişkin dış borçlanma konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bir talebi olduğunu basından öğrendiğini belirtti. 

Dağ, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, şehrin sorunlarıyla ilgili biz siyasetçilerle konuşması gereken konuları basından duyuyoruz, öğreniyoruz. Soyer’in bizle konuşmadan, bizim konulardan haberdar olmamız mümkün değil. Konuyu basından duyduktan sonra büyükşehir belediyesindeki meclis üyeleri arkadaşlarımızdan mevzuyu öğrendik. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanma için izin talebiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’yla görüşüyoruz. Konuyla ilgili müjdeyi yakın zamanda İzmir’e vereceğiz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Bazı bankaların fosil yakıtlara para aktarmasına dur de"Önceki Haber

“Bazı bankaların fosil yakıtlara para ak...

Sertel, “Esnafın sorunu Esnaf Bakanlığı ile çözülür”Sonraki Haber

Sertel, “Esnafın sorunu Esnaf Bakanlığı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar