10871,08%0,16
41,96% 0,20
48,92% 0,12
5337,02% -0,46
8944,84% -1,95
Mustafa SARIİPEK
Muğla’nın Datça Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Datça Mor Pedal Bisiklet Grubu tarafından organize edilen, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Datça Belediyesi’nin desteklediği etkinlik, 29-31 Ekim tarihleri arasında Tırmata yakınlarında kurulacak kamp alanında gerçekleştirilecek. Muğla ve çevre illerden doğa ve bisiklet sever katılımcılar da misafir edilecek.
Festival boyunca Reşadiye, Karaköy, Hızırşah ve Eski Datça rotaları pedallanacak. Knidos Antik Kenti ziyaret edilecek. Katılımcılar, “Knidos Kadınları” belgeselini izleyip film ekibiyle söyleşiye katılacak. Cumhuriyetin 102. yılı onuruna düzenlenecek Fener Alayı ve canlı müzikli veda gecesiyle Datça, üç gün boyunca bisiklet ve cumhuriyet coşkusuna sahne olacak.
FESTİVAL PROGRAMI
Festival Komitesi’nin yapmış olduğu açıklamada “ Festival’in ilk günü kamp alanında gerekli hazırlıklar yapılacak. Katılımcılar ile birlikte Reşadiye, Karaköy, Hızırşah ve Eski Datça köyleri pedallanacak. Akşam saat 20:00’de düzenlenecek olan Cumhuriyetin 102.yılı kutlaması kapsamında bisikletlerimiz ve festival formalarımızla Fener Alayına katılarak Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşayacaklarını” söyledi.
Festivalin ikinci gününde Knidos parkuru pedallanarak Antik Kent görülecek. Kampa dönüşte, saat 20:00’de yönetmenliğini, belgeselleri ile ünlü, çeşitli ödüller kazanmış TRT yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu’nun yaptığı “Knidos Kadınları” belgeseli izlenecek. Belgesel sonunda filmde rol almış Knidos Kadınları ile söyleşi yapılacak.
3. Gün ise Gereme ve Aktur koyu bisiklet tutkunlarını ağırlayacak. Akşam kamp alanına dönüşte canlı müzik eşliğinde veda gecesi yapılarak, 4.Datça Bisiklet Festivali’nde buluşmak üzere festival sonlanacak.