• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

“Devlet hastanelerinde boşalan yerlere yaşlılara bakım merkezleri kurulsun”

“Devlet hastanelerinde boşalan yerlere yaşlılara bakım merkezleri kurulsun”

POLİTİKA 28.11.2022 12:42:00 0
“Devlet hastanelerinde boşalan yerlere yaşlılara bakım merkezleri kurulsun”

TBMM’de Sağlık Bakanlığı 2023 bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Bakan Koca’ya, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Devlet Hastanelerinde istifalar nedeniyle kullanılamayan ameliyathanelere yaşlı bakım merkezi kurulsun” dedi.

TBMM’de Sağlık Bakanlığı 2023 bütçe görüşmelerinde CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Milletvekili Süleyman Girgin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Devlet Hastanelerinin eksikleri ile istifa eden hocaların ameliyathaneleri kullanmamaları nedeniyle aksayan eğitimi ve yaşlı bakım merkezleri ihtiyacını sordu. Girgin, “Yaşlılar ortada kalmasın buralara bakım merkezleri kurulsun” dedi.
YAZIN 5 MİLYONA HİZMET VERİLİYOR
Kış nüfusu 1 milyon olan Muğla’nın yaz nüfusunun 5 milyona ulaştığını belirten Girgin, “Dolayısıyla sağlık hizmeti alanında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ilçe hastanelerinin yükü yazın daha da artıyor. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 800 yataklı ek bina ne zaman tamamlanacak? Bodrum ilçemiz için nüfus yoğunluğu nedeniyle 750 yataklı ek bina yapmak için bir çalışmanız var mı? Fethiye ilçemiz için 500 yatak ilavesi yapılması yönünde çalışmanız var mı?” diye sordu.

MARMARİS AKSAZ HASTANESİ AÇILACAK MI?
Muğla’nın yaşlı nüfusun arttığı bir il olduğunu da sözlerine ekleyen CHP’li Girgin, “Muğla için bir yaşlı bakım hastanesi açmayı düşünüyor musunuz? Marmaris Aksaz Hastanesi’nin aktif hale gelmesi için bir çalışmanız var mı? Amatem, yataklı servisimiz yok. Madde bağımlıları için yatarak madde ve alkol bağımlıları için arındırma merkezi açmak için bir çalışmanız var mı? İlimizde engelli bireyler için özel merkezler dışında kamuda engellilere bakım veren merkezimiz yok. Bu konuda bir çalışmanız var mı? Palyatif bakım merkezlerini hastanelerde arttırmak için çalışmanız var mı? Bodrum devlet hastanesi için anjiyo ve kalp damar cerrahisi merkezi kurmayı düşünüyor musunuz?” dedi.
YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ YETERSİZ
Muğla’nın ilçe hastanelerinin yoğun bakım ünite sayılarını arttırmak, dolayısıyla sevkleri engellemek için çalışmaların olup olmadığını da soran Süleyman Girgin, diğer sorularını şöyle sıraladı:
* El ve mikro cerrahi ve plastik cerrahi uzmanı konusunda ilimizde büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmanız var mı?
* Temizlik personeli ihtiyacı tüm hastanelerde hat safhada. Bu konuda çalışma var mı? 
* Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde cerrahi branşlar da dâhil olmak üzere istifa eden ve afiliasyondan ayrılan hocalar var. Afiliasyondan ayrılarak muayene açan cerrahi branş hocaları ameliyathaneleri kullanamıyor, öğrenci ve asistan yetiştirmeleri bu durumda zorlaşıyor. Eğitimin durmaması ve devam etmesi için afiliasyon sisteminden vazgeçilip tıp fakültesi hastanesinin ayrı, Sağlık Bakanlığı hastanesinin ayrı olması için bir çalışmanız var mı?
MUĞLA’NIN TÜM HASTANELERİNDE DOKTOR EKSİĞİ VAR
Girgin daha önce Sağlık Bakanlığı torba kanun görüşmelerinde Muğla’nın tüm hastanelerindeki doktor ve personel eksiklerini de dile getirdiklerini ve vatandaşların mağdur olmaması, sağlık emekçilerinin haklarını almaları için soruların takipçisi olacaklarını belirtti ve eksik kadroya rağmen büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerine de teşekkür etti.


COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Galatasaray Ajax Deplasmanında Tarih Yazdı: 3-0! Osimhen'den Hat-Trick Şovu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax Deplasmanında!

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Ergun: Enflasyon Vatandaşı Köşeye Sıkıştırdı

EGİAD ve İYTE’den İnovasyon Hamlesi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi