Tarih: 19.12.2023 14:22

Edremit'in Afet Müdahale Planı hazır

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Mustafa SARIİPEK/
6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak için harekete geçilen Balıkesir’in Edremit ilçesinde “Afet Müdahale Planı” tamamlandı. 

 

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan büyük depremin ardından afetlere karşı dirençli bir kent yaratmak için harekete geçilen Balıkesir’in Edremit Belediyesi, “Afet Müdahale Planı’nın tamamlandığını açıkladı. Belediye bünyesinde Afet İşleri Müdürlüğü kuran Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, hazırlanan planın Balıkesir’de ki ilçe belediyeleri arasında ilk olduğunu söyledi.
İlçede ki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Edremit birinci derece deprem bölgesi deprem riski altında. Dolayısıyla hemen bununla ilgili çalışmalar başlattık. Bugüne kadar belki unutuldu gibi görünse de biz hiç durmadık, çalıştık. Balıkesir ilçelerinde ilk olan bu çalışmaları sunacağız” dedi.

4 AŞAMALI PLAN

Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale süreci dört aşamada uygulanacağı açıklandı. Birinci aşama Afete Hazırlık, İkinci Aşama Afet İkazı ve İlk Müdahale, üçüncü aşama Kapsamlı Müdahale ve dördüncü aşama Afet Sonrasına Hazırlık aşamaları.

PLANIN BİRİNCİSİ ÖNLEYİCİ TEDBİRLER

Yeni yapılacak inşaatların daha tedbirli, daha sağlam olması adına belediyenin teknik yetkilileriyle ve bütün paydaş odalarla toplantılar yaptıklarını belirten Başkan Arslan şunları söyledi: “Bu toplantılar neticesinde meclisimizde bir takım kararlar aldık. Depreme dirençli olması için ciddi bir çalışma yürütüldü. Bütün sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve mimar mühendis odalarıyla beraber ciddi bir mesafe aldık. Bundan sonra yapılan inşaatlarda denetimler daha sıkı olacak. Allah korusun bir deprem, afet olduğunda aciz durumda kalmamalıyız. Karmaşa, kaos olmasın buna hazırlıklı olalım. Bu konuda ciddi bir çalışma yaptık. Kamuoyu belki bunu unuttuk zannetti ama bu konuda hiç boş durmadık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda şu anda her türlü yapılanmamız hazır. Bu ‘Afet Müdahale Planı’nı hayata geçiriyoruz.” 

 

 



 

PLAN İLGİLİ KURUMLARA DA SUNULDU

Edremit Belediyesi Afet İşleri Müdürü Yahya Uyan, Afet Müdahale Planı’nın AFAD ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sunulduğunu, ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde sürdürüleceğini ifade etti. 
Edremit Belediyesi’nin Afet Müdahale süreci dört aşamada uygulanacağı açıklandı. Birinci aşama Afete Hazırlık, İkinci Aşama Afet İkazı ve İlk Müdahale, üçüncü aşama Kapsamlı Müdahale ve dördüncü aşama Afet Sonrasına Hazırlık aşamaları.
Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri de söz alarak olası afet durumunda yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerini dile getirdiler.

DEPREM-DİRİ FAY HATLARI KAPSAMINDAKİ MAHALLELER

 Narlı, Doyran, İskele, Altınoluk, Şahindere, Avcılar, Arıtaşı, Kavlaklar, Tahtakuşlar, Çamlıbel, Güre, Cumhuriyet, Yaşyer ve Akçay.
Yollar ve Köprüler: E87 karayolu -E87 karayolu üzerindeki eski köprüler -İkizçay Mah. Atatürk Caddesi 1. ve 2. Köprüler
 Kritik Tesisler: -Koca Seyit Havalimanı.
Diğer kritik menfezler: -E87 Kadıköy üzeri 2 Menfez (Eski)
Öte yandan ikinci derece riskli mahalleler ise Beyoba, Pınarbaşı, Mehmetalan, Ortaoba, Dereli ve Zeytinli. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —