• BIST 100

    9914,68%1,38
  • DOLAR

    36,08% -0,01
  • EURO

    37,84% -0,02
  • GRAM ALTIN

    3398,07% -0,01
  • Ç. ALTIN

    5487,40% 0,00

Eğitim Fakültesi yeni laboratuvarları ve derslikleri törenle açıldı

"Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Öğretim Ortamlarının Fiziki Teknolojik Altyapı ve Branş Derslikleri alt yapı projesi kapsamında kurulan ve yenilenen laboratuvar ile derslikler düzenlenen törenle açıldı.

EĞİTİM 11.01.2025 13:20:00 0
Eğitim Fakültesi yeni laboratuvarları ve derslikleri törenle açıldı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Öğretim Ortamlarının Fiziki Teknolojik Altyapı ve Branş Derslikleri Bağlamında Güçlendirilmesi" başlıklı alt yapı projesi kapsamında kurulan ve yenilenen laboratuvar ile derslikler düzenlenen törenle açıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Özkay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Handan Deveci ve Doç. Dr. Şule Demirel Dingeç başta olmak üzere açılış törenine çok sayıda kişi katıldı.

Rektör Adıgüzel: “Teknolojinin yenisi akademisyenin tecrübelisi makbuldür”

Eğitimin insan hayatı boyunca her aşmada önemli olduğuna dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel üniversitelerinde hizmet etmek için var olduğunu belirti. Rektör Adıgüzel törende konuşmalarına şöyle devam etti: “Bizde bu alana hizmet etmek için çalışan insanlarız. Öğretici olarak bizim vazifemiz sizin bu konuda yetişmeniz için gereken en iyi alt yapıyı sağlamak. Teknoloji çok hızlı gelişiyor ve eğitim kurumlarının da öğrenci yetiştirirken bu teknolojik alt yapıya ayak uydurması, yenilenmesi elzem hale geliyor. Ancak bir kamu kuruluşu olarak bazen ekonomik sıkıntılardan dolayı yeterince kaynak aktarımı sağlayamama durumları oluyor. Bunu da akademisyen arkadaşlarımın ve sizlerin anlayışla karşılayacağını ümit ediyorum ama şunu bilin ki elimizden geldiğince teknolojik alt yapının yenilenmesinde gereken her konuda destek sağlayacağız. Teknolojinin yenisi akademisyenin tecrübelisi makbuldür. Burada çok tecrübeli, yetkin hocalar var fakat yeterince teknolojik alt yapıya, araçlara sahip olmazlarsa sizleri en verimli şekilde yetiştirmekte bazı sıkıntılar ile karşılaşabilirler. Bu engelleri aşmak için elimizden geldiğince laboratuvarların ve öğrenme teknolojilerinin yenilenmesi noktasında sizin yanınızda olduğumuzu tekrar ifade etmiş olayım. Bugün açılışını yapacağımız sınıfların, laboratuvarların başta sizlere olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra da böyle güzel projelerde birlikte olmayı diliyorum. Burada olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Dekan Dinç: “Bu proje bize birçok şey öğretti”

İki yıllık büyük bir emeğin sonuçlarını görmek için toplanıldığına dikkat çeken Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ise konuşmasında şunları aktardı: “İki yıl önce bu projeye başlamaya karar verdik ve Fakültemizdeki işlevini kaybeden teknolojik araç ve gereçleri, derslikleri, laboratuvarları yenilemek için proje yazım serüvenimize başladık. Proje yazım ve teslim aşamasından sonra zorluklarda olsa son altı aylık süreçte gördüğünüz üzere projemizi önemli bir aşamaya getirdik. Projemiz henüz tamamen hedefine ulaşmadı lakin büyük bir yolu ilerlemiş bulunuyoruz. Hali hazırda dört tane laboratuvarımızı, bir atölyemizi, bir de sosyal bilgiler laboratuvar dersliğimizi tamamlamış bulunuyoruz. Bu süreçte akademisyen hocalarımızın, araştırma görevliliklerimizin, idari personelimizin büyük katkıları oldu. Bu proje bize birçok şey öğretti. İyi niyetin ve çalışmanın yeterli olmadığını ve önyargıları kırmanın atomu parçalamaktan daha zor olduğunu gösterdi.  Proje sayesinde bu sözün doğruluğunu yaşayarak öğrenmiş olduk. Projemizin yüzde altmış beşlik bir kısmını tamamlayabildik bunun için şükrediyoruz. Projemizi tamamlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz, tekrardan katkı saylayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Özkay, Dekan Dinç tarafından “Prof. Dr. Ersan Sözer Sosyal Bilgiler Laboratuvar Dersliği”,  “Prof. Dr. Alişan Hızal Bilgisayar Laboratuvarı”, “Prof. Dr. Cahit Arf İleri Öğrenme Teknolojileri Laboratuvarı” ve “El Cezeri Bilgisayar Laboratuvarı” kurdele kesimi ile açıldı. Sonrasında ise Rektör Adıgüzel derslik ve laboratuvarları gezerek haklarında bilgi aldı.



“Ekonomiden diplomasiye, ticaretten güvenliğe sorunların çözümü için yeni bir küresel düzene ihtiyacımız var”

EGİKAD’dan İzmir İtalyan Konsolosu Bianchi’ye ziyaret

İstanbul-Şam Uçuşları Başladı

Demirci, Şam’daki Emevi Camisi Halılarını Dokumaya Talip

Rusya, Karadeniz sahilindeki petrol sızıntısı nedeniyle acil durum ilan etti

"Denizli'li 10 Yaşındaki Matematikçi, Amerikan Olimpiyatı'nda Tam Puanla Birinci Oldu"

Hollanda'da nehirde cansız bedeni bulunan din görevlisi Kütahya'da defnedildi

Karadağ'ın Doğal ve Kültürel Zenginlikleri: Lovcen Milli Parkı ve Dünyanın En Yüksek Mozolesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Brezilya'da

Erdoğan, Sandu ile görüştü

Miray Cruises, Mithat Körler ile Yunan Adaları’na Yelken Açıyor!

Ersoy Üner'den İki Şarkı Birden

Berkay ve Eşinden Sevgililer Günü'ne Özel Pozlar

Netflix'ten Şubat Ayına Özel Yeni Dizi ve Filmler!

Mabel Matiz, Sevgililer Günü’nde müzikseverlerle yeniden buluşuyor!

maNga, profesyonel kariyerinin 20. Yıl turnesi 'nde

Koray Avcı’dan Duygusal Konser: "Babamın Yelkenlisinde Yaşıyorum”

Kadınlara Yönelik İftiralara Sert Tepki: "Gerçekleri Değiştiremezsiniz!"

Sevinç Erbulak: "Annem Ankara Dizisinde Yer Almaktan Mutluyum"

"Gassal" dizisi ekibi, dizinin gördüğü ilgiyi değerlendirdi:

Fenerbahçe'den Adana Demirspor’un Sahadan Çekilmesi Sonrası Sert Açıklama

Adana Demirspor, Galatasaray Maçında Sahadan Çekildi

Aydemir Balıkesirspor'u Yalnız Bırakmadı

İzmir hafta sonunun tadını Bisikletli Pazar’la çıkarıyor

Eskişehirspor Liderliğe Yükseldi

Jose Mourinho’dan Çocuk Onkoloji Servisi’ne Anlamlı Ziyaret

Ulaş Entok "Eskişehirspor'un Menfaatleri Doğrultusunda Ayrılık Kararı Aldık"

Eskişehirspor'da Ergun Ortakçı Dönemi Sona Erdi

Erzurumspor FK maçının biletleri satışa çıkıyor

Milan Skriniar:" Burada olmaktan dolayı çok mutluyum"

Türkiye Ekonomisinde Büyüme Sürüyor: Sanayi Üretimi ve İstihdamda Rekor Seviyeler

Akın’dan iş dünyasına iş birliği çağrısı

Sanayi Üretimimiz, En Zor Şartlarda Bile Devam Edebilmeli

CHP Ekonomi Takımı Muğla’da

İzmir'de "Sürdürülebilir Kalkınmada Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar Projesi" tanıtıldı

Eskişehir'den 514 milyon dolarlık havacılık ve savunma sanayisi ürünü ihraç edildi

Eskişehir havacılık ve savunma sanayi ihracatını arttırmaya devam ediyor

FIAT, 2024'te Türkiye otomotiv pazarında "En Çok Satılan Marka" oldu

Emeklilere Yüzde 15,75 Zam! Yeni Maaşlar 14.469 TL'den Başlayacak

Kuru Meyve İhracatında Büyük Artış: Türkiye, 1,8 Milyar Dolarlık Dış Satım Yaptı

"Epilepsi Tedavi Edilebilir Bir Hastalıktır"

Eskişehir İl Sağlık Müdürü: "Sigara Bırakılmazsa 2030'da 8 Milyon Kışiyi Kaybedebiliriz"

E-Sigarada Kimyasal Zatürre Tehlikesi

Benzersizliğimizle Biriz …

Eskişehir’in 100 Yıllık Sağlık Yolculuğu "Maziden İstikbale Asırlık Şifa" Eserinde Toplanıyor

Özel Hastane Döneminde Yeni Dönem!

Sağlık Bakanlığı'ndan Teftiş Hamlesi: Yeni Denetim Sistemi Hayata Geçirildi

Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanları 14 Şubat’ta İş Bırakıyor

Tiroid hastalıkları riski kadınlarda 5-10 kat daha fazla

ESOGÜ’den Rahim Ağzı Kanseri Uyarısı