10870,57%0,43
40,79% 0,09
47,75% 0,44
4383,34% 0,13
7056,83% 0,08
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehre modern ve işlevsel bir pazar alanı kazandırmak amacıyla “Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri” projesinin temel atma törenini gerçekleştirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen projede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Siyaseten eleştirmek yerine birlikte hareket edelim. El ele verdikten sonra önümüzde kimse duramaz. İşimiz Eskişehir, gücümüz Eskişehir.” dedi.
Kurtuluş Mahallesi’nde düzenlenen törene; Başkan Ayşe Ünlüce, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Projeye ilişkin bilgi veren Başkan Ünlüce, “Pazar alanının planlamasında pazarcı esnafıyla ortak akıl kullandık. Tüm detaylar birlikte belirlendi. Bakanlık ve ilgili kurumların desteğiyle sorunlar aşıldı. Bugün burada birliğin gücüyle temel atıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Toplam alan: 15.881 m²
Tamamlanma süresi: 24 ay
Kat sayısı: 3 (bodrum, zemin, asma)
Otopark: 143 araç kapasiteli, 6 engelli park yeri
Pazarcı tezgâhı: 216 adet
Dükkanlar: 17 şarküteri, 27 balıkçı dükkânı
Ek alan: ÇŞİDB için 1.705 m² asma kat
Yeni pazar yeri, hem modern mimarisi hem de fonksiyonel kullanım alanları ile Eskişehir’e değer katacak. Proje tamamlandığında vatandaşlara konforlu bir alışveriş deneyimi sunulacak.