Fenerbahçe ve adidas’tan Tarihi İş Birliği: “Bu Şanlı Forma BizeEmanet”

Fenerbahçe ve adidas’tan Tarihi İş Birliği: “Bu Şanlı Forma BizeEmanet”

Fenerbahçe ile adidas’ın futbol, basketbol, voleybol ve altyapıları kapsayan dev iş birliği kapsamında hazırlanan 2025-2026 sezonu formaları “#BizeEmanet” sloganıyla Ülker Stadyumu’nda tanıtıldı.

Fenerbahçe ile adidas arasında futbol, basketbol, voleybol ve tüm altyapı takımlarını kapsayan yeni dönem sponsorluk anlaşması kapsamında hazırlanan 2025-2026 sezonu formaları, Ülker Stadyumu’nda düzenlenen özel bir lansmanla tanıtıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü ile adidas arasında Türk spor tarihinin en büyük bütçeli teknik sponsorluk anlaşmasıyla başlatılan iş birliği, 2025-2026 sezonu formalarının tanıtıldığı dev bir organizasyonla duyuruldu. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen lansmana Kulüp Başkanı Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu üyeleri, adidas Türkiye Genel Müdürü Hakan Atalay, sporcular, basın mensupları ve iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

İlk kez üç branş için aynı anda sponsorluk

adidas’ın, Türkiye’de ilk kez bir kulübe aynı anda üç farklı branşta (futbol, basketbol, voleybol) sponsorluk verdiği bu tarihi iş birliği, “#BizeEmanet” sloganıyla duyuruldu. Tanıtım gecesi, takım otobüsü girişinde verilen özel kokteylle başladı. Ünlü şef Somer Sivrioğlu’nun hazırladığı menünün sunulduğu davetin ardından sahaya geçilerek tanıtım etkinlikleri başladı.

Lefter yapay zekâ ile sahnedeydi

Tanıtım gecesinin en dikkat çeken anlarından biri, Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane ismi Lefter Küçükandonyadis’in yapay zekâ ile hazırlanan açılış konuşması oldu. Ardından kürsüye çıkan adidas Türkiye Genel Müdürü Hakan Atalay, formaların Fenerbahçe’nin köklü tarihinden ve taraftarının enerjisinden ilhamla tasarlandığını belirtti.

Hakan Atalay: “Çubuklu artık bize emanet”

Atalay konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Fenerbahçe ile olan birlikteliğimiz 1984’e dayanıyor. Bu yolculuk sadece bir sponsorluk değil, ortak değerlerin ve aidiyetin hikâyesidir. Çubuklu artık bize emanet. Lefter’in ardından Alex’in söylediği ‘Rahat uyu Lefter, Çubuklu bize emanet’ sözünü bugün adidas olarak yeniden sahipleniyoruz.”

Başkan Ali Y. Koç: “Bu sponsorluk değil, stratejik ortaklık”

Tanıtımın devamında konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç, adidas ile yapılan anlaşmanın bir sponsorluktan öte stratejik bir ortaklık olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“adidas ile yaptığımız anlaşma, kadın-erkek tüm branşları ve altyapıları kapsayan, Türk spor tarihinin en büyük bütçeli teknik sponsorluk anlaşmasıdır. Çubuklu bizim için sadece bir forma değil, bir miras, bir onur ve Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıdır. Bu iş birliği, Fenerbahçe’nin geçmişine duyduğu saygı ve geleceğe verdiği ilhamın birleşimidir.”

Formalar 16 kahramanla tanıtıldı

“#BizeEmanet” temalı kampanya kapsamında hazırlanan özel tanıtım filminde üç farklı branştan 16 sporcu yer aldı. Geçmişin efsaneleriyle bugünün yıldızlarının buluştuğu film, büyük beğeni topladı. Formanın tanıtımı, Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde koreografiler ve ışık şovlarıyla zenginleştirilen defileyle devam etti. İlk olarak kadın-erkek voleybolcular, ardından basketbol takımı, daha sonra kadın futbol takımı ve son olarak erkek futbol takımı yeni sezon formalarıyla sahne aldı.

Yeni sezonun formaları: Çubuklu, sarı ve lacivert

Yeni koleksiyonda, klasik efsane “Çubuklu” formanın modern bir versiyonu iç saha forması olarak tanıtıldı. Sarı renkli deplasman forması, lacivert-beyaz detaylarla zenginleştirildi. Üçüncü forma ise koyu lacivert zemin üzerine açık lacivert çubuklarla tasarlandı. Günlük kullanım ve antrenman koleksiyonlarıyla da taraftarlara hitap eden adidas tasarımları, kısa süre içinde Fenerium mağazalarında satışa sunulacak.

10 nostaljik forma da sergilendi

Etkinlikte ayrıca, geçmiş sezonlara ait 10 nostaljik forma da özel olarak kurulan platformlarda sergilendi. adidas ve Fenerbahçe’nin ortak spor tarihine ışık tutan bu anlar davetlilere nostaljik bir yolculuk yaşattı.