Tarih: 23.06.2025 15:18

Fethi Heper Tartışması Siyasetin Gündeminde: “Atatürk’ün İsmini İstismar Ediyorsunuz”

Facebook Twitter Linked-in

Eskişehir’de yeni stadyuma Eskişehirspor’un efsane futbolcusu Fethi Heper’in adının verilmesi, siyasi tartışmalara neden oldu. CHP kanadından gelen “Atatürk ismi silinmek isteniyor” eleştirilerine yanıt veren isim, sert açıklamalarda bulundu.


Eskişehir’de stadyumun isminin Fethi Heper olarak belirlenmesine yönelik “Atatürk ismi siliniyor” eleştirilerine sert tepki: “Atatürk’ü yalnızca siyasi sıkışma anlarında hatırlıyorsunuz.”

“Stadyumlara sporun efsanelerinin adı verilir, bunun Atatürk düşmanlığıyla ilgisi yok”

Açıklamada, “Stadyum bir futbol arenasıdır. Burası için spor kültürüne katkı sunmuş isimlerin tercih edilmesi kadar doğal bir şey olamaz. Fethi Heper, yalnızca Eskişehirspor’un değil, Türk futbolunun da simge isimlerinden biridir,” denildi.

CHP’li yerel yönetimlerin geçmişte yaptığı bazı isim değişikliklerini de hatırlatan açıklamada, “Hasan Polatkan Bulvarı’nın adı Atatürk Bulvarı yapıldı. Hasan Polatkan, Eskişehir’in yetiştirdiği en kıymetli devlet adamlarından biridir. Eğer bu mantığa göre değerlendirme yaparsak, o zaman da sizi darbecilikle suçlamamız mı gerekir?” ifadeleri yer aldı.

“Parklara neden Atatürk ismini vermediniz?” sorusu gündemde

Söz konusu açıklamada, Eskişehir’de CHP’li yerel yönetimler tarafından yapılan büyük projelere Atatürk isminin verilmemesi de eleştirildi. Kentpark, Sazova Parkı, Odunpazarı’ndaki kültür merkezleri ve Aktif Yaşam Parkı örnek gösterilerek, “Madem bu kadar hassastınız, neden bu alanlara Atatürk ismini vermediniz?” denildi.

“Fethi Heper, bu şehre futbolu sevdiren isim”

Eskişehir’in spor hafızasında yer edinen Fethi Heper için ise, “Bu şehirde yeni bir stadyum varsa, o stadyuma en çok yakışan isim hiç şüphesiz Fethi Ağabey’dir. Atatürk’ün ismini istismar ederek, bu şehrin öz evladına yapılan saygısızlığa sessiz kalmayacağım” denilerek sözler tamamlandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —