Tarih: 06.12.2023 16:07

Fethiye’de çocuklara okullarda çevre eğitimi

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA
Muğla’nın Fethiye ilçesinde İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından okullarda enerji tasarrufu konularını kapsayan “Çevre Koruma” konulu eğitimler veriliyor. 

 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde küresel ısınma ve iklim değişikliği kavramlarını da ele alarak enerji tasarrufu konularını kapsayan 1. dönem “Çevre Koruma Eğitimleri” Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü personelleri tarafından verilmeye devam ediliyor.
Bozyer İlkokulu ile başlayan eğitimler ile ilgili konuşan Fethiye Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Selver Hatice Kabak; “Eğitimlerimizi ilçemizdeki 34 ilkokulda 3. Sınıf öğrencilerimize 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek şekilde planladık” dedi. 

 

BİRÇOK KONU ÜZERİNDE GELECEK NESİLLERİMİZE BİLGİLER VERİYORUZ 

Selver Hatice Kabak, eğitimlerde çevresel değerlerin korunması, atıkların hayatımızda oynadığı büyük rolü, çevreci bir bireyin neler yaparak doğaya katkı sağlayabileceği ile ilgili, “Çocuklarımıza iklim değişikliğini, enerji ve su tasarrufu gibi çeşitli konular üzerinde durarak anlatmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda atık piller, bitkisel atık yağlar, tekstil atıkları, madeni atık yağlar, atık lastikler ve elektronik atıklar hakkında da çocuklarımıza bilgi vererek hava, su ve toprak kirliliğinin nasıl önüne geçildiği gibi birçok konu üzerinde gelecek nesillerimize bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimize her zaman olduğu gibi bu sene de eğitim sonunda çeşitli çevre dostu hediyeler veriyoruz. Verilecek bu eğitimlerin her bir çocuğumuza katkı sağlaması dileğiyle, eğitim verecek çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyor, Milli Eğitim Müdürlüğümüze de verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —