• BIST 100

    15908,77%1,01
  • DOLAR

    43,95% 0,00
  • EURO

    51,19% 0,15
  • GRAM ALTIN

    7331,90% 1,79
  • Ç. ALTIN

    11930,14% 0,69

Fethiye’de kadınlar için renkli etkinlikler

Fethiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bir hafta boyunca seminerlerden sergilere, konserlerden tiyatroya, yürüyüşlerden farkındalık sempozyumlarına kadar geniş bir yelpaze içerisinde kutlanacak.

KÜLTÜR SANAT 4.03.2026 16:46:00 0
Fethiye’de kadınlar için renkli etkinlikler

Mustafa SARIİPEK

 

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 5-9 Mart 2026 tarihleri arasında dolu dolu bir programla kutlanacak. Etkinlikler; seminerlerden sergilere, konserlerden tiyatroya, yürüyüşlerden farkındalık sempozyumlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Beşkaza Meydanı, Erasta AVM, Özer Olgun Kültür Merkezi ve Kaymakamlık önü gibi merkezi noktalarda gerçekleşecek program, kadın emeğini görünür kılmayı ve toplumsal farkındalığı artırmayı hedefliyor. Sergiler, el sanatları stantları, konserler, yürüyüş ve tiyatro gösterileri, Fethiye halkını bir araya getirecek. Belediye, tüm vatandaşları etkinliklere katılmaya çağırdı.

“DİJİTAL ŞİDDET”

Program, 5 Mart’ta Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek “Dijital Şiddet” konulu seminerle başlayacak. 6 Mart’ta ise Özer Olgun Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda FEFSAD tarafından hazırlanan “Kadın ve Sanat” temalı fotoğraf sergisi sanatseverlerle buluşacak.

 

ERASTA’DA 3 GÜNLÜK ETKİNLİK
6-8 Mart tarihleri arasında Erasta Fethiye AVM ev sahipliğinde gerçekleştirilecek etkinliklerde kadın emeği ve sanatı ön plana çıkacak. Kadın ressamların eserlerinden oluşan resim sergisi, el sanatları stantları, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve Kardelen Sanat Derneği Korosu dinletisi izleyicilerle buluşacak.

7 Mart’ta Likya Kadın Kooperatifi; el sanatları stantları ve “Dastar Defilesi” ile programda yer alırken, 8 Mart’ta el sanatları stantlarının yanı sıra, SAYAP Line Dans Gösterisi ve MOTTO Ritm Kulübü konseri gerçekleştirilecek.

BEŞKAZA MEYDANI’NDA ANMA VE FARKINDALIK PROGRAMI

Etkinliklerin merkezî noktalarından biri de Beşkaza Meydanı olacak. Meydanda, 6-8 Mart tarihlerinde FETAV'ın ve çeşitli kuruluşların stantları kurulacak.

8 Mart Pazar günü saat 11.00’de çelenk töreni düzenlenecek. Ardından, çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri konuşmalar gerçekleştirecek. Günün devamında CHP Kadın Kolları ve Delbekçiler tarafından “Sarıca’da Buğday Kadın Oyunu” sahnelenecek.

Aynı gün 12.30-13.30 saatleri arasında Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yasin Ceylan’ın katılımıyla rahim ağzı ve meme kanseri konusunda farkındalık sempozyumu gerçekleştirilecek.

 

KONSERLER, YÜRÜYÜŞ VE TİYATRO

Ayrıca 8 Mart günü 14.00-21.00 saatleri arasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Milonga (Arjantin Tango) etkinliği gerçekleştirilecek.

8 Mart’da FETAV Ritm Atölyesi konseri ile devam edecek program kapsamında, saat 18.00’de Özer Olgun Kültür Merkezi açık alanda Kadın Müzik Öğretmenleri Topluluğu konser verecek. Çello, keman, gitar ve yan flüt dinletisinin ardından saat 19.30’da gece yürüyüşü düzenlenecek.

Etkinliklerin finali ise saat 21.00’de Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda sahnelenecek “Adım Kadın” adlı tiyatro oyunu ile yapılacak.

ETKİNLİKLER 9 MART’TA DA DEVAM EDECEK
9 Mart’ta Kaymakamlık önünde Halk Eğitim Merkezi resim sergisi açılacak. 

Aynı gün Kültür Evi’nde yazar Müge İplikçi’nin katılımıyla “Kadınlık Halleri: Suskunluk, Direniş, Yazı” başlıklı söyleşi ve kitap imza etkinliği düzenlenecek.

Fethiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, kadın emeğini görünür kılmayı, toplumsal farkındalığı artırmayı ve dayanışma ruhunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Fethiye Belediyesi tüm vatandaşları etkinliklere aktif biçimde katılmaya davet etti.


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

BASBAŞ’ta yatırımlar hızlandı, ihracat hedefi 3 kat arttı

Instagram’da Mikro Ekonomi: 5 Bin Takipçi 5 Bin TL

Yaratıcı yıkımı fırsata çeviren şehir İzmir olacak

EGİAD’da “CIO Gibi Düşünmek” Paneli

EGİAD’dan küresel dönüşüme stratejik bakış

Benzine yeni zam yolda

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Serkan Tecirli için adalet çağrısı

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi