10901%0,47
40,64% 0,04
47,48% 0,32
4418,27% 0,36
7059,19% 0,00
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Protokol Yürütme Kurulu, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni dönem hazırlıklarını değerlendirdi. Toplantıda öğrenci ilgisinin her yıl arttığı vurgulandı.
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından desteklenen Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılı öncesinde büyük ilgi görüyor. 6 Ağustos 2025 tarihinde FTSO Meğri Salonu’nda gerçekleştirilen Protokol Yürütme Kurulu Ağustos ayı toplantısında, okulun tercih verileri, burslu öğrencilerin başarı durumu ve fiziki ihtiyaçları ele alındı.
Toplantıya;
FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı,
Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ekrem Gürhan,
Okul Müdürü Zehra Kurt,
FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Öztürk,
FTSO Genel Sekreteri Ezgi Tugay
ve FTSO Kalite ve Eğitim Sorumlusu Yıldız Bozkurt Demirtaş katıldı.
Toplantıda, burslu öğrencilerin transkriptleri ve başarı durumları detaylı olarak değerlendirildi. Mezun olan öğrencilerin üniversite yerleştirme oranları ile birlikte, okulun afetlere karşı hazırlık süreci de gündeme alındı.
Ayrıca 2025-2026 tercih döneminde Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yapılan başvuruların önceki yıllara oranla arttığı ifade edildi. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin başarı ortalamasının ise memnuniyet verici seviyede olduğu belirtildi.
Toplantıda konuşan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, öğrencilerin projeye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Gençlerimizin bu okula olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Mesleki eğitimin önemi her geçen gün daha fazla anlaşılıyor. Yeni dönemde okulun fiziki ve teknik altyapısını daha da güçlendirmek için çalışmalarımız sürecek.”
Başkan Çıralı ayrıca, görevine yeni başlayan Okul Müdürü Zehra Kurt’a da başarılar dileyerek desteklerinin devam edeceğini vurguladı.