• BIST 100

    10228,4%0,39
  • DOLAR

    39,84% 0,05
  • EURO

    46,97% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4278,66% 0,46
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, hakem eleştirileri hakkında konuştu

"Kulüplerimizi ekonomik anlamda nasıl daha ileriye götürür, nasıl eder de kulüplere gelir sağlarız diye hesap yapmamız gerekirken, biz hakemlerle uğraşıyoruz"

SPOR 13.11.2023 12:12:00 0
Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, hakem eleştirileri hakkında konuştu


- "Hakemleri eleştirirken iyi yaptıklarını bir de kötü yaptıklarını teraziye koymak, artısıyla eksisiyle eleştirmek lazım"
- "Kulüplerimizi ekonomik anlamda nasıl daha ileriye götürür, nasıl eder de kulüplere gelir sağlarız diye hesap yapmamız gerekirken, biz hakemlerle uğraşıyoruz"
GAZİANTEP (AA) - OKAN COŞKUN - Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'nin başkanı Memik Yılmaz, hakemlere yönelik ağır eleştirileri doğru bulmadığını söyledi.
Başkan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkes gibi hakemlerin de hata yapabileceğini dile getirdi.
Hakem yorumlarında iki yönlü bakmanın doğru olacağını belirten Yılmaz, "Hakemleri eleştirirken iyi yaptıklarını bir de kötü yaptıklarını teraziye koymak, artısıyla eksisiyle eleştirmek lazım. Bizim lehimize olan bir karar verdiğinde seviniyor, aleyhimize olan bir kararda ise üzülüyorsak, bunun orta yolunun bulunması lazım. Hakemler de insan, beşer şaşar yani. 'Hakem hata yapamaz' diye bir kural yok. Hakem bazen göremiyor. Seyirci ve oyuncu baskısı hakemin üzerine bindiğinde, VAR'dan düzeltip doğru kararı vermeye çalışıyor. Herkes masum, herkes verilen kararlarda kendine göre haklı. Hakemleri bu kadar eleştirmeye gerek yok. Onlar da görevlerini yapıyor. Tabii ki hatayı daha aza indirmek için çalışmalar olabilir." diye konuştu.

- "Bugün Anadolu takımlarının hepsi zorda"
Anadolu kulüplerinin bir çoğunun borcunun arttığını anlatan Yılmaz, bunun çözümlerinin araştırılması gerektiğini vurguladı.
"Kulüplerimizi ekonomik anlamda nasıl daha ileriye götürür, nasıl eder de kulüplere gelir sağlarız diye hesap yapmamız gerekirken, biz hakemlerle uğraşıyoruz." ifadelerini kullanan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Anadolu takımlarının hepsi zorda. Bizim borcumuz yok ama şu an paramız da yok. Ciddi bir yükün altındayız. Ekonomik olarak temizledik. Bu tarz kulüplerin bir akarının olması lazım. Bu takımlar parayı bulamazsa, ölürler. Hep beraber el ele verip, kulüplerin maddi gelirini artırmanın mücadelesini vermeliyiz. Yayın gelirini konuşabiliriz. Passolig ile ilgili konuşabiliriz. Reklam ve sponsor gelirlerine yönelik neler yapabiliriz? Bunları bir tık öne götürmenin hesabını yapmamız gerekirken, maalesef insanların bazen canı yanıyor, hakemlerle günü dolduruyoruz."
Son dönemde taraftarların iç saha maçlarına ilgi gösterdiğini söyleyen Yılmaz, "Gaziantep'te halkımızı stada çektiğimize inanıyorum. İyi bir yerdeyiz. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve benzer takımlarla yapılan maçlar dışında Gaziantep'te hiç 5 bin seyircinin üstüne çıkmamıştık. Verilere baktığımızda maçlarımızı hafta içi yapmamıza rağmen 8 bine yakın seyirciyle oynadık." değerlendirmesinde bulundu.
Öte yandan, kadrolarında milli takımda oynayabilecek düzeyde yerli oyuncuları bulunduğunu da aktaran Yılmaz, "Hepsi üstüne koyarak devam ediyor. Mustafa Eskihellaç, aslan gibi milli takıma yarayabilecek bir oyuncu. Arda (Kızıldağ), Furkan (Soyalp) ve Ogün (Özçiçek) de üstüne koyarak gidiyorlar. Çocuklarımızı milli takımda görmek bizi mutlu eder." diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Sakız Adası’nın Gözdesi Bella Cisterna’ya Turizmden Altın Taç!

Ahmet Davutoğlu’ndan Kerkük’e Anlamlı Ziyaret: “Unutmadık, Unutturmayacağız”

Elif Buse Doğan’dan Kayahan’a Duygu Yüklü Saygı: “Atın Beni Denizlere” Yorumuyla Büyüledi

Melis Fis’ten BtcTurk Vadi’de Unutulmaz Konser!

Burak Kut’tan Müzikseverlere Sürpriz Single: “Dümenci” Yayında!

Simge’den Yazın Hit’i: “Mucize” Müzik Listelerini Sallıyor!

Elif Buse Doğan: "Hayal Ettiğimin Hep Bir Adım İlerisindeyim"

Simge Harbiye’de Büyüledi: Yeni Şarkısının Müjdesini Verdi…

maNga, Erdek’te 19 Mayıs Coşkusunu Dinleyici Rekoruyla Kutladı!

Ziynet Sali’den Kıbrıs’ta 19 Mayıs’a Özel Coşkulu Konser

Aybüke Albere: “Okan Bayülgen’in Dayağını Yedim!”

Ünlü Dövme Sanatçısı Fatih Serdaroğlu, Saç Pigmentasyonunda Dünya Markası Oldu!

Eskişehirspor'da beklenen imza geldi!

Fenerbahçe ve adidas’tan Tarihi İş Birliği: “Bu Şanlı Forma BizeEmanet”

Necati Önal'dan Veda Sinyali: "Duvar Yapıldıktan Sonra Duvarcı Unutulur"

Balıkesirspor, Serdar Göçerler ile Prensipte Anlaştı!

Vincenzo Montella’nın Sözleşmesi 2028’e Kadar Uzatıldı! “Türk Millî Takımı İçin En Büyük Hayalim Gerçekleşiyor”

Montella ile Devam! TFF, Sözleşme Yenileme İçin İmzaya Gidiyor

TFF 3. Lig’de Yeni Dönem: 2025-2026 Sezonunda Bölgesel 4 Grup Sistemi

Baran Doruk Şimşek Türkiye Şampiyonası’nda Madalyalara Ambargo Koydu!

Eskişehirspor’da Ulaş Entok Yeniden Başkan Seçildi

Eskişehirspor Genel Kurulu Yarın

Temmuz 2025 Zamlı Maaşlar Açıklandı: Emekliye %16,67, Memura %15,57 Zam!

Haziran Enflasyonu Açıklandı! 43 Ayın En Düşük Seviyesi

Venezuela İhraç Ürünleri Fuarı İstanbul’da Kapılarını Açtı

Manşetle Ekonomi Yönetmenin Bedeli: Yıllık 2 Trilyon Lira Faiz Ödemesi

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

Özel Amaçlı Sağlık Raporlarında Yeni Dönem Başladı: İşlem Kodu, e-Nabız, Otomatik İade

Kurban Bayramı’nda Et Tüketiminde Bu Uyarılara Dikkat!

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Tütünle Mücadeleye Güçlü Destek

ESOGÜ Hastanesi’nde Şizofreni Farkındalığı: Dünya Şizofreni Günü'nde Etkinlik Düzenlendi

“İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” Kampanyasına İlk Haftada Yarım Milyondan Fazla Katılım

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"

Aile Hekimi Kaydında Yeni Dönem: İkamet Adresine Göre Otomatik Aktarım Başlıyor