Tarih: 26.12.2023 12:32

Gökova Körfezinde 40 bin 740 kilo çöp toplandı

Facebook Twitter Linked-in

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA

Muğla’nın Gökova Körfezi’nde 1 Ocak 2023’ten bugüne kadar, araç yolu olmayan koylarda 40 bin 740 kilo çöpün toplandığı açıklandı. 

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Gökova Körfezinde turizm sezonun sona ermesiyle birlikte başlattığı kıyı temizliğinin tamamladığını duyurdu. Ekiplerin Gökova Körfezinde araç yolu olmayan koylarda 1 Ocak 2023 tarihinden bu güne kadar 40 bin 740 kilo çöp topladığı açıklandı.

DENİZLER VE KOYLAR BÜYÜKŞEHİRLE DAHA TEMİZ

Muğla’da mavi yolculuğun uğrak noktası olan Gökova Körfezi turizm sezonunda yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Eşsiz sahilleri ve deniziyle ünlü Muğla’da, kıyıları temiz tutmak ve gelecek nesillere daha mavi daha yeşil bir kent bırakmak için çalışmalar aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi teknelerden atık toplamanın yanı sıra dalgıçlarla deniz dibi temizliği ve koylarda çevre temizliği gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana 215 bin 840 kilo çöp topladığı bilgisi verildi. Toplanan çöpler çevreye zarar vermeden Muğla Büyükşehir Belediyesi katı atık tesislerinde bertaraf edildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —