• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Haftanın Kitapları

Gazeteci - Yazar Özkan Saçkan 11 Eylül tarihli kitapları yorumladı.

GÜNÜN KİTAPLARI 11.09.2024 10:00:00 0
Haftanın Kitapları

11 EYLÜL TARİHLİ GÜNÜN KİTAPLARI

 

 

NÖRO SATIŞ: Beyni keşfettikçe yeni kıtalar bulmak üzere daha da açılacaksınız. Ayak basılmamış kıyılar ve gizli hazineler sizi bekliyor... Bu kitap puslu ve fırtınalı denizlerde pusulanız olacak. 

 

İÇEBAKIŞ: Dünyaca ünlü yoga, meditasyon ve mantra gurusu Swami Purnachaitanya, gerçek bir meditasyon ustası olan öğretmeni Gurudev Sri Sri Ravi Shankar’dan öğrendiği meditasyon tekniklerini anlatıyor.  

 

KÜÇÜK BİR SANAT: Helen Lowe-Porter’ın Thomas Mann çevirilerini ve ölümünden sonra bu çevirilerin karalanmasını anlatıyor; André Gide ile çevirmeni Dorothy Bussy arasındaki sevgi dolu ilişkiyi yazıyor; Robinson Crusoe’nun ıssız bir adada kendisi için nasıl bin bir zahmetle bir masa ürettiğinden bahsediyor.  

 

SARAY YOLU KAHİRE ÜÇLEMESİ 1: Yazar, kitapta olağanüstü fakat son derece inandırıcı karakterler yaratmış ve onların iç dünyalarını harikulade bir kavrayışla keşfetmiş… “Tolstoy, Flaubert, Proust ayarında bir eser.” Philip Stewart, Independent.

 

ARDAHAN TOPRAĞINDA BÜYÜYEN YEDİVERENLER:   Ardahan’ı, Çıldır’ı, Damal’ı, Göle’yi, Hanak’ı, Posof’u... Kura’yı, Çıldır Gölü’nü, Kısırdağı, Allahuekber Dağlarını... Demir Köprü’yü, kaleleri, yayla, ova ve köyleri; mahalleleri, caddeleri, sokakları ve içi konuk sevgisiyle ısınan o sıcacık evleri yeniden ve onların gözleriyle görmek, keşfetmek istiyorsanız... 

 

BOŞAN DA SEMERESİNİ YE: Kitap, tümüyle gerçek ayrılık hikâyelerinden oluşmuş, kültürümüzün derinliklerine ayna tutan, toplumsal sorunlarımızın kökeninin aile içinde başladığını gösteren son derece ilginç bir çalışma.

İşte o kitaplar;

Uzun soluklu ilişkiler kurmanın yolları

MERT Aydıner’den NÖRO SATIŞ. Satışta başarılı olmanın sırrı, ilişkileri doğru yönetebilmektir. Bunun ilk adımı da müşterilerimizin konfor alanlarına bizi güvenle almalarını sağlayacak içtenliği ve bütünlüğü sergileyebilmektir.  Diğerlerinin güvenini ve işbirliğini sonsuza dek kazanmak istiyorsak olumlu tavrımızı, bilgi ve becerilerimizi onların önceliklerine ve değerlerine hizmet etmek için kullandığımızı kanıtlayabilmeliyiz. •Beyin diliyle kısa sürede, uzun soluklu ilişkiler kurmanın yollarını öğrenebilir, •Beynin nasıl çalıştığını ve karar verdiğini öğrenerek rakiplerinize avantaj sağlayabilir, •Beden dilini ve yüz ifadelerini tanımlayarak müşterilerinizin gerçek düşüncelerini okuyabilir, •Savundukları değerlere ve önceliklere hizmet ederek onlara tatmin duygusu yaşatabilir, •Beyin dostu bir yaklaşımla müzakere sonunda masadan istediğinizi alarak kalkabilirsiniz... 256 SAYFA. 
(CERES YAYINLARI)

Meditasyon huzura ve sükûnete uzanan bir yolculuktur 

SWAMİ Purnachaitanya’dan İÇEBAKIŞ- Kaotik Bir Dünyada Sakinlik Nasıl Bulunur? “Tereddüt etmeyen, beklentisi olmayan bir zihin meditasyonun ta kendisidir. Yuvasına yani kaynağına geri dönmüştür.” –Gurudev Sri Sri Ravi Shankar. Meditasyon sakinliğe, huzura ve sükûnete uzanan bir yolculuktur. Bu yolculuğun hazinesini sadece kendi içine bakma cesareti olanlar görebilir. Bugünün dünyasında bu bir lüks değil, gerekliliktir... İncelikle dokunmuş bu kadim Hint bilgeliği ve teknikleriyle sizler de: •Zihninizin işleyişini ve onu yönetmeyi öğrenecek •Dayanıklılık kazanarak enerjinizi anda kalmaya odaklayacak •Stres, endişe ve zorluklarla başa çıkmada ustalık kazanacak •Özgürlük ve tatmin duygunuzu güçlendirecek •Meditasyonun gerçek gücünden faydalanabileceksiniz. Bu kitap daha sağlıklı, daha mutlu ve uyumlu bir yaşam için kişisel rehberiniz olacak. 144 SAYFA.
(DESTEK YAYINLARI)

Ders notlarını çevirme deneyimi

KATE Briggs’ten KÜÇÜK BİR SANAT. Bir romanın hacmine ve ritmine sahip kitap, edebiyat çevirisi pratiğine dair büyüleyici ve incelikli bir deneme. Kendisi de çevirmen olan yazar, başkalarının eserlerini okumak, yazmak ve yaşamak üzerine taptaze, capcanlı fikirler sunuyor. Yazar, Roland Barthes’ın ders notlarını çevirme deneyiminden hareketle, zorlayıcı, karmaşık ve ilişkisel bir faaliyet olan çeviriyi farklı öykülerle aynı potada eritiyor: Yazara göre bir çeviriyi okumak inançsızlığı askıya almayı gerektirir: “Okuduğunuz kelimelerin aslen başka bir dilde ortaya çıktığını bilirsiniz ancak aracıyı unutmaya ve onları yeniden özümsemeye çalışmak zorundasınızdır.” Yazar, öznel bir çeviri deneyiminin çok katmanlı dışavurumu olan kitap ile özgün, bilge, komik ve dikkate değer bir yazar olarak boy gösteriyor. 288 SAYFA.
(EVEREST YAYINLARI)

Kahireli bir tüccarın aile hayatına odaklanan roman

NECİB Mahfuz’dan SARAY YOLU KAHİRE ÜÇLEMESİ 1. Mısır’ın büyük yazarı kitabında I. Dünya Savaşı’nın sonlarıyla Mısır’ın bağımsızlık mücadelesinin başladığı kısa dönemi anlatır. Kahire’de dükkân sahibi bir tüccarın aile hayatına odaklanan roman, erkeklerin serbest, kadınlarınsa sıkı bir kontrol altında olduğu dönemde, karakterleri birbirlerinden çok farklı aile bireylerinin her birinin kendi dünyalarını, dertlerini, duygularını, gönül işlerini, karmaşık ilişkilerini büyük bir incelikle ve şaşırtıcı bir geçeklik ve ayrıntı yoğunluğuyla yansıtır. Diğer yandan, bu bireysel ve gündelik dertlerin arasında toplumsal bir hareketin alevlenişine şahit oluruz. Eser, bireylerin yanı sıra bir toplumun, bir dönemin ruh halini de böyle bir sahicilikle ortaya koymasıyla okuru kendine hayran bırakır. 632 SAYFA.
(KIRMIZI KEDİ YAYINLARI)

Birbirinden değerli 400 kültür-sanat insanı

ARDAHAN TOPRAĞINDA BÜYÜYEN YEDİVERENLER- Ardahanlı Kültür- Sanat Elçileri Seçkisi. Bir kentin kültür-sanat insanları, o kentin soluğudur. Renkleridir. Tadıdır. Ruhudur. Bulundukları her ortamda, kentlerinin soluğunu, renklerini, tadını, ruhunu sererler orta yere. Kentlerinin sesi, soluğu, elçisi olurlar. Tıpkı bu seçkimizde kendileri ve yapıtlarıyla tanışacağınız hepsi birbirinden değerli 400 kültür- sanat insanımız gibi... Bu seçkimiz, dört ana bölümden oluşuyor. Birinci bölümde köy enstitülü edebiyatçılar ve 1940’tan önce doğan kültür-sanat insanlarımız yer almaktadır. İkinci bölümde, 1500’lü yıllardan bu yana yöremizde yaşamış halk ozanlarıyla ozanlık geleneğini sürdürenler selamlayacaklar sizi. Üçüncü bölümde, 1940-1970 yılları arasında doğan kültür-sanat insanlarını bulacaksınız. Dördüncü ve son bölümde ise 1970 ve sonrasında doğanlar yer alıyorlar... Bazıları yaşama veda eden bu kültür-sanat elçilerimizin soluklarının nasıl Ardahan koktuğuna, yüreklerindeki sevgi bahçelerinde nasıl Ardahan’ın bayır güllerinin, gelinciklerinin, papatyalarının renk cümbüşü oluşturduğuna, nerede olurlarsa olsunlar akıllarının nasıl sılada olduğuna tanık olacaksınız. Seçkiyi okudukça onlarla duygudaşlık yapacaksınız. Ardahan’ımızı bir de onların gözünden görecek, onların yüreğiyle seveceksiniz. 590 SAYFA. 
(KORA YAYIN)  

Kültürümüzün derinliklerine ayna tutan çalışma

GÜLAY Berkay’dan BOŞAN DA SEMERESİNİ YE. Emekli aile mahkemesi hâkimi yazar, aile mahkemelerinde yaşanan ayrılık hikâyelerini umudun farklı şekilleri üzerinden anlatıyor. Bu umut, insan ilişkilerinde kimi zaman içinde şiddet olan bir ilişkiden çıkmak, kimi zaman eşin tüm varlığına el koyabilmek, kimi zaman da boşanıp yeni bir ilişkiye yelken açmak olabilir. Ancak, Pandora’nın kutusu açılıp çirkinlikler de umuda dahil olduğunda yaşam biraz daha karmaşıklaşıyor ve tek bir doğrunun olmadığı, pek çok yanlışın aynı doğruda pek çok doğrunun da aynı yanlışta olabildiğini görüyoruz. Yazar, uzaklaştırma kararı verildiği için adliye kapılarına dayanan kocalardan uzaklaştırma kararı verilmediği ya da bazen de verildiği için öldürülen kadınlara dek tüm bu öfke ve şiddet denizi içinde mağdurları korumaya çalışan taraf olarak hem insan ilişkilerine ayna tutuyor hem de ayrılıkların insanların birbirlerini gerçek anlamda tanıdıkları bir kültür meselesi olduğuna vurgu yapıyor. 252 SAYFA.
(LİTERATÜR HAYAT)

 

 


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

BASBAŞ’ta yatırımlar hızlandı, ihracat hedefi 3 kat arttı

Instagram’da Mikro Ekonomi: 5 Bin Takipçi 5 Bin TL

Yaratıcı yıkımı fırsata çeviren şehir İzmir olacak

EGİAD’da “CIO Gibi Düşünmek” Paneli

EGİAD’dan küresel dönüşüme stratejik bakış

Benzine yeni zam yolda

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

DMD ve SMA hastaları için ücretsiz tedavi çağrısı

Ölmek istemiyoruz

Serkan Tecirli için adalet çağrısı

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni