• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,06
  • EURO

    48,81% 0,03
  • GRAM ALTIN

    4831,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

İranlı kadınlara destek için Marmaris’te kulaçlar atıldı

İranlı kadınlara destek için Marmaris’te kulaçlar atıldı

GÜNDEM 28.09.2022 14:20:00 0
İranlı kadınlara destek için Marmaris’te kulaçlar atıldı

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA

Muğla’nın Marmarisli master yüzücüleri İran kadınlarına destek vermek ve farkındalık yaratmak için kulaç attı. 
Tüm dünya kadınlarının hemen her gün ve her yerde ayrımcılık, baskı ve şiddete maruz kaldığı ortamlarda İranlı kadınların başlattığı özgürlük eylemine destek vermek isteyen Muğla’nın Marmaris ilçesi master yüzücüleri kulaç attı.
Marmaris’in içmeler Mahallesi sahilinde gerçekleşen destek kulaçları sonrasında yapılan açıklamada, “Bugün kulaçlarımızı İran kadınlarına destek vermek, farkındalık yaratmak için attık. Tüm dünya kadınları, her gün, her yerde ayrımcılığa, baskıya, şiddete maruz kalıyor. Biz bugün sesimizi duyurmak, insanların yanlarında olduğumuzu söylemek istedik.
Daha adil bir dünya istiyoruz!  #mahsaamini ve İran'lı kadınların yanındayız. Bugün bunu söylemek için birlikte kulaç attık” açıklaması yapıldı.
 İRAN'DA KADINLARA DESTEK VERDİKLERİ İÇİN ÖLDÜRÜLENLERİN YANINDAYIZ
#özgecanaslan ve pek çok kadın cinayetlerini anmadan geçilecek bir konu olmadığının belirtildiği açıklamanın devamı şöyle:
“İran'da devlet yetkilileri tarafından öldürülen kadınlar, onlara destek verdikleri için öldürülen erkekler, bilin ki kalbimiz sizinle. Bizim ülkemizde de kadınlar sivil bireyler tarafından öldürülüyor ve mahkemeler katillere iyi hal indirimi veriyor. İşte ve yaşamda sürekli olarak baskı altında yaşıyor kadınlar. Bugün bu baskının en yoğun olduğu yerlerden birisi İran. Biz güçlü olanın haklı olduğu bir dünya istemiyoruz. Biz haklı olanın güçlü olduğu, adaletli bir dünya istiyoruz. Dünyada yalnızca son altı bin yıldır ataerkil düzen görülmektedir. Daha önce tam bir milyon yıl, toplulukları kadınlar yönetmiş, hayvandan insana geçişte en önemli rolü kadınlar üstlenmişlerdir. Dünyamızdaki ilk çiftçiler, ilk doktor ve bilim insanları kadındır. Toplumsal güdülerin gelişmesine cinsel ilişkiler değil, anasal işlevler yol açmıştır. Dişi cins, erkekleri hayvanlıktan çıkarıp insanlığa yükseltmiş, ırkımızı uygarlığın eşiğine getirmiştir.” 
NEŞET ARTAŞ: KADINLAR İNSANDIR; BİZ ERKEKLER İSE İNSANOĞLU

Eski dönemlerde erkeklerin sürekli olarak avlanma ve savaşta olmaları nedeniyle insanlığı hayvansı yaşantısından kurtarıp insan özellikleriyle donatma işini kadınların gerçekleştirdiğinin de belirtildiği açıklamada, “Kadınlar bir arada çalışmaktaydılar. Bunun sonucu olarak, anaerkil toplum, insanların birbirlerine karşı kardeşçil duygular beslediği bir başka toplumsal dizgeyi yarattı. Aslına bakılırsa, kadınlar, erkeklere birbirleriyle ve diğer türdeşleriyle geçinmeyi öğretti. Joseph Conrad ‘Kadın olmak zor iştir. Çünkü her kadın erkek denilen yaratıkla uğraşmak zorundadır’ diyor. Neşet Ertaş ise ‘Kadınlar insandır; biz erkekler ise insanoğlu’ demiştir.
* Yukarıda anlatılan ve insanlık adına yapılan bu kadar güzel şeyden sonra neden hala kadınlar sürekli birilerinin tacizine, acımasızlığına, cinsel, psikolojik vb her türlü şiddetine maruz kalıyor? 
* Kadınları bu kadar ezince içlerinde yaşadıkları özgüvensiz hallerinden mi kaçıyor insanlar? Kendi güçsüzlüklerini ancak ondan fiziken daha güçsüz bir varlık üzerinde gösterdiklerinde mi kendilerini güçlü birer insan hissediyorlar? 

AKIL VE KALPLERİMİZ BU SORULARIN CEVAPLARINI HİÇ BULAMADI

Bu soruların hiçbir zaman cevabının alınamayacağının ifade edildiği açıklama şöyle sürdürüldü:
“Sevgi gibi elimizde güçlü bir duygumuz varken nefret silahlarımızı çekmemizi de hiç anlayamayacağız. Bugün Marmaris Master Yüzücüleri olarak; yaşam hakları elinden alınmış, acımasızca katledilmiş, tecavüze, tacize uğramış, saçı açık diye canice öldürülmüş, psikolojik, fiziksel şiddete maruz kalmış tüm kadınlar için attık kulaçlarımızı. Bir nebze olsun farkındalık yaratabilmek için çabaladık.
#mahsaamini #özgecan #ayse #fatma #havva hepinizin yanındayız. Sevginin iyileştirici gücünün herkese bulaşmasını diliyoruz. Cinsel ayrımcılık, kadına şiddet, kadına onur kırıcı/ insanlık dışı davranış ve yaşam tarzına müdahaleler günümüz dünyasında çeşitli saiklerle artarak devam etmekte ve yaygın iletişim olanakları ile hepimizin gözü önünde sergilenmektedir. Maalesef yaşanan bu çağdışı şiddete toplum, tepkisiz izleyici olarak dolaylı destek vermektedir.
Bir şey yapmalı,
Bir şey yapmalı,
Biz kulaç atarak başladık…
Ölümüne saldırgan ve baskıcı tutumlar kabul edilemez! İran kadınının özgürlüğü için tüm desteğimiz belki bugün bu kadar, ama artan tepkinin kazanımlarına bir umut olması dileğimizdir.”


Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Özgür Özel’den Berlin’de Sert Mesajlar: “Türk Halkı Demokrasiden Asla Vazgeçmeyecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi Sonrası Net Mesaj: "Orta Doğu'da Barış İçin Herkes Elini Taşın Altına Koymalı"

Tunus’un Kültürel Hafızası: Bardo Ulusal Müzesi Zamana Direnen Mirasıyla Yeniden Kapılarını Açtı

İran-İsrail Savaşında Güç Kimin Elinde?

İsrail'den İran'a Natanz Darbesi: Üst Düzey Komutanlar Öldü, Tahran Savaş Emri Verdi

Simge’den Jolly Joker Kartal’da Unutulmaz Konser: Biletler Günler Öncesinden Tükendi!

Gülben Ergen’in Altın Yılı: Kıbrıs Konseri, Yeni Şarkı ve Sosyal Sorumluluk Projesi

Aybüke Albere Yaz Tatiline Veda Etti! Kleopatra Koyu’nda Sezonu Kapattı

Ziynet Sali’den 25. Yıl Kutlaması: “Ben Sahne Bağımlısıyım”

Kenan Doğulu’dan BtcTurkVadi Açıkhava’da Yaza Veda Konseri

Simge’den Yazın Enerjisini Yansıtan Sürpriz: “Mucize (BHDR

Berkay’dan Yaza Muhteşem Veda!

Ece Seçkin’den BtcTurkVadi Açıkhava’da Unutulmaz Performans ve Duygusal Anlar

Demet Akalın Kemer’de Unutulmaz Bir Geceye İmza Attı

Simge’den Bodrum ve Arhavi’de Müzik Ziyafeti

Kırmızı Şimşekler Kupa Sınavında: Eskişehirspor, Muğlaspor ile Karşılaşacak

Eskişehirspor İzmir Çoruhlu Kulübü Deplasmanından Puansız Dönüyor

İzmir Çorlulu FK – Eskişehirspor Maçı İlk 11’leri Belli Oldu

Konya'da farlı mağlup olduk

Türkiye - İspanya Maçında İlk 11’ler Açıklandı

Eskişehirspor lige galibiyetle başladı

Filenin Sultanları Dünya İkincisi !

A Millî Takımımız, İspanya Karşısında

Eskişehir Anadolu SF – TFF 3. Lig 4. Grup 1. Hafta Maçı Ne Zaman, Hangi Kanalda?

Dünya Şampiyonası'nda Finalin Adı Türkiye-İtalya

Merkez Bankası Faizi 250 Baz Puan İndirdi: Politika Faizi %40,5’e Düştü

EGİAD’dan Japonya ile Dijital Ortaklık

Ağustos’ta Açık İş ve İşsizlik Sayısı Azaldı

AYMOD 2026: Türk Ayakkabı Modası İstanbul’da Dünya Sahnesinde

TÜİK Temmuz 2025 İşsizlik Verilerini Açıkladı: Oran %8'e Geriledi

Kuru Üzüm Fiyatı Beklentinin Altında Kaldı: CHP’li Karaca’dan Tarım Bakanı’na Tepki

Cari Açıkta İyileşme Sürüyor: Haziran’da Yıllıklandırılmış Açık 18,9 Milyar Dolara Geriledi

Eskişehir OSB’de “Yeni Yatırım Teşvik Sistemi” ve “Yerel Kalkınma Hamlesi” Tanıtıldı

Türkiye-Senegal İş Forumu İstanbul’da Gerçekleşti: İkili Ticaret Hedefi 1 Milyar Dolar

EOSB Başkanı Küpeli: “KOBİ Tanımındaki Güncelleme, Sanayiye Nefes Aldıracak”

Çifteler Devlet Hastanesi’ne 6 Yeni Hemodiyaliz Cihazı

Krizlerde Sağlıkta Yapay Zekâ Hamlesi

Sarıcakaya ve Çevresine Büyük Katkı

Muğla’da öğrencilere ortak menü dönemi

Eskişehir’de Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararları Anlatıldı, Sigara Bırakma Danışmanlığı Hizmeti Sunuldu

Anne Sütünün 10 Mucizevi Faydası

Sağlık Bakanı Memişoğlu İstanbul’da: 335 Milyarlık Sağlık Yatırımı ve Dev Projeleri Açıkladı

Muğla’da Sağlık Skandalı: 11 Diyaliz Cihazı 2,5 Yıl Depoda Bekletildi

Eskişehir’de “Her Yaşta Aktif, Her Yaşta Güçlü” Programı Başlatıldı

Yaz Aylarında Kanser Hastaları İçin Hayati Uyarı: Beslenmenize Dikkat Edin!