
Mustafa SARIİPEK/
İzmir’de Ak saçlılar Derneği, Çağrı Spor Kulübü ve İçişleri Bakanlığı işbirliğiyle "Sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz savunma kursu" projesi sağlıkçıları ikiye böldü. Kursa karşı çıkanlara Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Yapılan her girişime karşı çıkmak doğru değil, sonuçta spor yapılıyor” dedi.
İzmir’de Aksaçlılar Derneği ve Çağrı Spor Kulübü iş birliği ile "Sağlık Çalışanlarına Yönelik Ücretsiz Savunma Kursu" projesi kapsamında savunma eğitim kursunun başlamasıyla birlikte Sağlıkçılar da ikiye bölündü. Kursa, sağlık sektöründeki bazı yöneticiler “sağlıkta şiddeti önlemek yerine bunu doğallaştıran ve 'herkes kendini savunsun' diyen bir bakış açısı kabul edilemez” diyerek karşı çıktı. Bu karşı çıkanlara karşı çıkan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Yapılan her girişime karşı çıkmak doğru değil, sonuçta spor yapılıyor” dedi.
SAĞLIKTA ŞİDDET İLE İLGİLİ YASALARI ÇIKARMAK DEVLETİN GÖREVİ AMA
Ahmet Doğruyol, bu kararı Birlik Sağlık Sen olarak eleştirmediklerini, tam aksine sağlık çalışanlarına yönelik sosyal proje kapsamında yapılan ücretsiz savunma kursu düzenleyenlere teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi. Doğruyol, “Sağlıkta şiddet ile ilgili yasaları çıkarmak, gerekli tedbirleri almak, sağlık personelini korumak elbette Devletin görevi. Ancak, bu güne dek, hiçbir yasal düzenleme yapılmamış ve sağlıkta şiddet her geçen gün artmış ve artmaya devam ediyorken sağlık çalışanlarımızın bir spor salonunda savunma amaçlı, ya da spor yapmak maksadıyla ücretsiz salona gitmesinde ve salonun imkanlarından faydalanmasında nasıl bir sakınca olabilir ki?” diye konuştu.
SAĞLIKTA ŞİDDETİ ÖNLEYİCİ GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILMIYOR
Kimsenin, “kursa giden sağlık çalışanlarını artık Devlet korumayacak, herkes kendi başının çaresini baksın” diyenin olmadığını da sözlerine ekleyen Ahmet Doğruyol şöyle konuştu: “Yapılan protokolle sağlık çalışanlarımıza spor salonunda ücretsiz verilecek olan kurs, spor yapma imkânı sağlık çalışanlarımızın lehine olan bir durumdur. Sağlık iş kolundaki sendikalar, odalar, dernekler olarak yıllardır sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ve sağlıkta şiddetle ilgili mesafe alamadık. Mesafe alamadığımız gibi her geçen gün sağlıkta şiddet artmaktadır. Neden tedbir alınmamaktadır derseniz? Maalesef ülkemizde sağlık hizmetleri sunumu hasta memnuniyeti üzerinden yürütüldüğü için sağlıkta şiddeti önleyici gerekli düzenlemeler yapılmamaktadır.”
DOKTORU DÖVMEYE GİDECEĞİNİ SÖYLEYENLERE NE YAPILIYOR Kİ?
Son zamanlarda Sağlık Bakanlığına arayıp, “ben şu hastaneye gidip, hastaneyi dağıtacağım, şu personeli döveceğim, öldüreceğim diyen vatandaşla ilgili de hiçbir işlemin yapılmadığını da sözlerine ekleyen Doğruyol, “Bu durumda Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili sağlık kurumu aranarak; ‘şu isimli şahıs, bakanlığı arayarak şunları, şunları söyledi. Tedbirli olun’ demek ne kadar anormal, kabul edilemez bir durum değil mi? Maalesef son zamanlarda durum böyle. Böyle bir ortamda sağlık çalışanlarımız adına artı yönde yapılabilecek her türlü girişimi destekleriz. Sonuçta gönüllülük esasına dayanılarak yapılan bir organizasyon. İsteyen çalışanlarımız gidebilir. İstemeyen gitmez” dedi.
Yorum Yazın