• BIST 100

    11162,52%0,41
  • DOLAR

    42,44% 0,03
  • EURO

    49,32% 0,05
  • GRAM ALTIN

    5751,83% -0,50
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,00

Karaca: “Fethiye’de Yatırımlar Hızlanıyor”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Aralık ayı Meclis toplantısında sahil bandı düzenlemelerinden otopark projesine, yıkım süreçlerinden dev altyapı yatırımlarına kadar birçok başlıkta önemli açıklamalar yaptı.

GÜNDEM 2.12.2025 13:28:00 0
Karaca: “Fethiye’de Yatırımlar Hızlanıyor”

Mustafa SARIİPEK


Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Aralık ayı Belediye Meclisi toplantısında devam eden projeler, imar süreçleri ve Ankara temaslarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Kentin öncelikli sorunlarına dair yol haritasını paylaşan Karaca, özellikle sahil bandı, otopark, altyapı, mesire alanı ve hayvan bakımevi projelerinde kritik aşamaların tamamlandığını belirtti.

Etap Sahil Bandı’ndaki işletmelere dair sürecin tamamen yasal çerçevede ilerlediğini vurgulayan Karaca, bölgede düzenin korunmasının öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Kocaçalış bölgesindeki işletmelerin ise alanın Hazine’ye devri nedeniyle yıkım süreciyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Bakanlıktan aksi yönde yazı gelmezse yıkımlar başlayacak” dedi.

 

2. ETAP SAHİL BANDI’NDAKİ SÜRECİ YASAL ÇERÇEVEDE YÜRÜTÜYORUZ
Ankara’da, geçtiğimiz hafta çeşitli bakanlık yetkilileriyle görüşmeler yaptığını belirten Karaca, 2. Etap Sahil Bandı’ndaki restoranların durumu hakkında bilgi verdi. Karaca, “Bu alanda esnaflarımızın Fethiye için katma değer oluşturduklarını biliyoruz. Ancak bu alanlara istenmeyen grupların girmemesini ve temiz, düzgün esnafımızın işini rahatça yapmasını istiyoruz. Süreçte bazı sıkıntılar var, fakat biz belediyeyi yasal sorumluluklar ile yönetiyoruz” dedi.

ÇALIŞ BÖLGESİNDE YIKIM SÜRECİ KAPIDA
Kocaçalış bölgesindeki işletmelerle ilgili de konuşan Karaca, alanın Hazine’ye devri nedeniyle yıkım sürecinin kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Karaca, “Esnaf arkadaşlarımızı bugüne kadar idare ettik. Ancak Bakanlıktan aksi yönde bir yazı gelmezse yıkımlara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

OTOPARK SORUNU İÇİN KRİTİK ADIM
Fethiye’nin kronikleşen sorunlarından biri olan otopark ihtiyacına da değinen Başkan Karaca, projeye ilişkin Bakanlığa iletilen 20 kadar itiraz olduğunu belirterek: “Sayın milletvekilimiz Yakup Otgöz ve AK Parti İlçe Başkanımız Kadir Saruhan da projeye destek verdi. Bakanlık itirazlarda ciddi bir gerekçe görmezse, otopark projemize başlayacağız” dedi.

Bilindiği üzere Karagözler, Cumhuriyet ve Kesikkapı mahallelerinde binalara ait otopark alanlarının bulunmaması nedeniyle, otopark mevzuatı gereği, bu bölgeler için 1,5 kilometrelik yarıçap içinde veya 2000 metrelik yürüme mesafesinde otopark gösterme zorunluluğu var. Bu düzenleme, hem yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlayacak, hem de şehir planlamasında ihtiyaç duyulan önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

DEĞİRMENBAŞI MESİRE ALANI PROJESİ HAZIR
Değirmenbaşı mesire alanının özellikle bölgedeki okul yoğunluğu nedeniyle önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan Karaca, “Bu alanda güvenlik sorunu vardı. Çok güzel bir mesire projesi hazırladık. Söz konusu mesire alanında parklar, yeşil alanlar ve kır restoranı bulunacak. 24 saat güvenlik sağlanacak” açıklamasını yaptı.

 

TÜRKİYE’NİN EN MODERN HAYVAN BAKIMEVİNİ AÇACAĞIZ 
Ocak ayında hizmete açmayı hedefledikleri Hayvan Bakımevi hakkında ise iddialı sözler sarf eden Karaca; “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin tesisini yerinde incelemiş ve çok beğenmiştim. Fethiye’ye oradan daha modern bir bakımevi kazandıracağız” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ YENİ YÜZÜYLE HİZMETTE
İlçedeki kültür yatırımlarına da değinen Karaca, Özer Olgun Kültür Merkezi’nin baştan sona yenilendiğini ve Kültür Evi’nin projeye dâhil edilen Cumhuriyet Gazetesi arşiviyle bölgenin kültürel hafızasına değer kattığını vurguladı.

 

OVACIK–HİSARÖNÜ–KAYAKÖY HATTINDA DEV YATIRIM
Altyapı ve üstyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten Karaca, “328 milyon TL’lik yatırım kapsamında 11 kilometre BSK sıcak asfalt, 2200 metre içme suyu hattı, 1600 metre yağmur suyu hattı ve 6500 metre çelik oto korkuluk imalatı yapılıyor. Birinci etap tamamlandı, ikinci etap devam ediyor. Amacımız sezon öncesi tüm projeyi bitirmek” diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti.

FETHİYE’NİN 50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLEBİLİR
Perşembe günü yapılan MUSKİ 10 yıllık master plan toplantısına da değinen Karaca, “MUSKİ önümüzdeki 5 yıla yönelik 13 ilçede 76 milyar TL’lik dev bir proje açıkladı. Bu proje hayata geçirilebilirse, Fethiye’nin 50 yıllık su sorunu çözülür” dedi.

Aydınlatma Projesi için Dünya Bankası’ndan alınan uzun vadeli krediye de dikkat çeken Başkan Karaca, bu projeye kısa sürede başlanacağının altını çizdi.

Başkan Karaca son olarak, Göcek ve Kayaköy’deki imar durumlarına ilişkin olarak ilgili Bakanlıklar ile temaslarını sürdürdüklerini kaydetti.

 


COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Galatasaray Ajax Deplasmanında Tarih Yazdı: 3-0! Osimhen'den Hat-Trick Şovu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax Deplasmanında!

Eskişehir’de Okullar Sporla Buluşuyor: 17 Halı Saha ve 13 Basketbol–Voleybol Sahası Öğrencilerin Hizmetinde

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Ergun: Enflasyon Vatandaşı Köşeye Sıkıştırdı

EGİAD ve İYTE’den İnovasyon Hamlesi

ETO Başkanı Metin Güler: “Enflasyonla mücadelede hedef tutarlılığı önemli”

TÜİK Ekim Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı

Fethiye’de kişi başı 90 bin 750 TL promosyon

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi