• BIST 100

    16706,89%-0,01
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,04% 0,22
  • GRAM ALTIN

    7089,16% 0,47
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,00

Kaz Dağları’nda Nefes Kesen Ultra Maraton

Türkiye’nin önde gelen doğa sporları organizasyonlarından Kar Spor İda Ultra’da 15K, 36K, 66K ve 110K parkurlarının startı verildi. Zorlu etapların bir kısmı hava şartları nedeniyle durdurulurken, 8,5K’lık yarış yarın koşulacak.

YAŞAM 30.11.2025 13:15:00 0
Kaz Dağları’nda Nefes Kesen Ultra Maraton

Mustafa SARIİPEK

Türkiye’nin önde gelen doğa sporları organizasyonlarından Kar Spor İda Ultra’da 15K, 36K, 66K ve 110K parkurlarının startı verildi. Zorlu etapların bir kısmı hava şartları nedeniyle durdurulurken, 8,5K’lık yarış yarın koşulacak. 16 ülkeden 1250 sporcu Kaz Dağları’nda buluştu.

 

Doğal güzellikleri, zorlu etapları ve sürdürülebilirlik yaklaşımıyla dikkat çeken Kar Spor İda Ultra, Kaz Dağları’nda start aldı. Çanakkale’den başlayıp Balıkesir’de sona eren parkurlarıyla iki ili kapsayan tek yarış olan organizasyon, bu yıl da yüzlerce sporcuyu doğanın kalbine taşıdı.

Sporcular, sarp yamaçlar, zeytinlikler ve antik patikalardan geçen rotalarda hem dayanıklılıklarını test etti hem de Kaz Dağları’nın büyüleyici atmosferinde koşma fırsatı buldu.

STARTI PROTOKOL VERDİ

Yeşilyurt Meydanı’ndaki start törenine Ayvacık Kaymakamı Mustafa Karali, Edremit Belediye Başkan Vekili Nizam Aksoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erdem Tuğrul Erdoğan ve çok sayıda belediye temsilcisi katıldı.

110K (İda Ultra) ve 66K (İda Half Ultra) parkurları saat 07.00’de, 36K (Run Zeus) 09.00’da, 15K’lık Köy Koşusu ise 11.00’de start aldı.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI YARIŞLARI DURDURDU

Sabah saatlerinde başlayan uzun parkurlar, ilerleyen saatlerde etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle organizasyon komitesi tarafından sporcu sağlığı gözetilerek durduruldu.

8,5K’lık etap ise yarın saat 09.00’da Hattuşa Vacation Thermal Club Hotel’den başlayarak Güre’de tamamlanacak.

16 ÜLKEDEN 1250 SPORCU KATILDI

Rossist Event tarafından Kar Spor isim sponsorluğunda düzenlenen yarış; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, valilikler, belediyeler, Türkiye Atletizm Federasyonu ve birçok kurumun destekleriyle gerçekleşti.

Bu yıl 16 ülkeden 1250 sporcu İda Ultra’da mücadele etti. Türkiye’nin yanı sıra; Türkmenistan, Rusya, Ukrayna, Almanya, Japonya, KKTC, Liberya, Endonezya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Nijerya, Avusturya, Şili ve Angola’dan katılım sağlandı.

 


Avrupa'da boykot büyüyor

COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Bisikletin dünya markası Haziran’da Marmaris’te

Eskişehirspor Başkanı’ndan İlk Yarı Değerlendirmesi: “Yarıştan Kopmadık, Birlik ve Sabra İhtiyacımız Var”

Fethiye’de Galatasaray Heyecanı

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Benzine yeni zam yolda

EGİAD’dan ekonomik güvenlik için sahaya inen araştırma hamlesi

Yapısal reform olmadan kalıcı büyüme zor

EGİAD Danışma Kurulu’nda 35. Yıl Vizyonu

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

Serkan Tecirli için adalet çağrısı

Zehir etme Pestisit listeleri açıklansın

Sağlık Bakanlığında kanunsuz uygulama iddiası

Muğla’da Öğretmenlere Diyabet Eğitimi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi