• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Kılıçdaroğlu ve Yavaş Mersin'de

Kılıçdaroğlu ve Yavaş Mersin'de

SEÇİM 5.05.2023 17:26:00 0
Kılıçdaroğlu ve Yavaş Mersin

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin halkıyla bir araya geldi. Yavaş, “Gençler bize tatlı dilli insanlar lazım. Onlar gibi olmayacağız herkesi kucaklayacağız. Ülkemize bereket huzur gelecek” diye konuştu.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Millet Buluşması’ programları kapsamında Mersin’de vatandaşlarla buluştu.


“ANKARA’DA ÖTEKİLEŞTİRME SİYASETİ YOK”

Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında kurulan miting alanında Mersinlilere seslenen Mansur Yavaş, “2019 yılında Ankara’da seçime girerken öyle çok iftiralar attılar ki bugün 11 tane millet ittifakının belediyesinin hiç birisinde söyledikleri olmadı. Kimsenin hayat tarzına karışılmadı” diye konuştu.

Siyasetin sürekli olduğu gibi çirkinleştirildiğini kaydeden Yavaş, “Seçime girerken mutlaka biraz milliyetçilik sosu birazcık da muhafazakârlık sosuna ihtiyaçları oluyor. 3-5 maaşlar, torpilli insanlar, artık lüks villalar, lüks hayatlar ve bir sürü iddialar bunların konuşulmasını istemiyorlar. Ankara’da ötekileştirme siyaseti yok. Kendi partilerinden başkasının inancı yokmuş gibi konuşuyorlar. Hiç samimi değiller. İnsanlara daha seçilmeden yine karışmaya başladınız. Mevsimlik milliyetçilik, mevsimlik muhafazakârlık. Ama kaybettiler neden kaybettiler biliyor musunuz? ‘Biz zenginleşmeyeceğiz halk zenginleşecek, bizim dünya malıyla işimiz olmayacak’ diyerek geldiler. Şimdi görüyoruz devletin bütün imkânları ellerinde. Adaleti de unuttular… Bütün tuşlara aynı anda basıyorlar” ifadelerini kullandı.

 “Onlara benzersek, kaybederiz” diyerek açıklamalarını sürdüren Başkan Mansur Yavaş, şunları kaydetti:

“Biz diyoruz ki Cumhur İttifakına da Millet İttifakına da oy verenlerin hepsi başımızın üstündedir. Kimseyi ayırmıyoruz. Bizden olmayanları itham etmenin de hiçbir anlamı yok. En son 85 yaşındaki Saadet Partisi genel başkanını LGBT’ci ilan ettiler. Aslında kötü bir şey demek istiyorlar. Ben bunların LGBT karnesini açıyorum. İçişleri Bakanı sürekli bunlar gelirse erkek de erkek, insanla hayvan evlenecek sürekli fantezilerini anlatıyor. Çok zengin fantezileri var.   Türkiye'de 2002'den sonra 14 tane LGBT Derneği kurulmuş. Bunlardan 7'si Süleyman Soylu döneminde. LGBT oteli açılmış. Müslüman Eşcinseller Derneği'ne de izin vermişler. Kimsenin cinsel hayatına devlet karışmaz. Bunu bizlere hakaret etmek için söylüyorlar.”


“BİZE TATLI DİLLİ İNSANLAR LAZIM”

Seçimlerin atmosferinin dağılmasının ardından vatandaşın gündeminin tekrar borçlar, enflasyon olacağını belirten Yavaş, “Siz gideceksiniz çok daha güzel olacak. Gençler özgürlük istiyor. İyi şeylerin hepsini çocukları için istiyorlar. Gençler bize tatlı dilli insanlar lazım. İyi bir Müslüman yalan söylemez, ağzından nefret söylemi çıkmaz. Onlar gibi olmayacağız herkesi kucaklayacağı. Birleşe bileşe kazanacağız. Ülkemize bereket huzur gelecek” dedi.


KILIÇDAROĞLU: “HERKESİN KAZANDIĞI BİR TÜRKİYE BİZİM TÜRKİYE'MİZ”

“Mersin değişime hazır mısın?' diyerek sözlerine başlayan Millet İttifakı’nın 13’üncü Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'Birlikte değiştireceğiz. Birleşe birleşe değişeceğiz. Bir otoriter yönetimi demokratik yollarla değiştireceğiz. Biz ülkemize baharı getirdik diye haykıracağız” dedi.

Çiftçinin toprakla buluşacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çiftçiyi toprakla barıştıracağız. Çiftçi üretecek Türkiye kazanacak. Çiftçi üretecek artık buğdayı dışarıdan almayacağız, çileği dışarıdan almayacağız, eti dışarıdan almayacağız. Her şeyi kendimiz üreteceğiz ve kendimiz tüketeceğiz. Herkesin kazandığı bir Türkiye bizim Türkiye'miz. Dolayısıyla birlikte mücadele edeceğiz. Gençler önünüzde çok önemli bir fırsat var. 5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Bu ülke size teşekkür edecek. Dünya gençleri için de örnek olacaksınız. Depremzedeleri en çok kucaklayan sizsiniz. Dünyaya dayanışma örneği verdiniz. Ben bütün depremzedelere söz verdim. 5 kuruş para almadan onların evlerini, dükkânlarını yapacağım. Anayasa diyor ki idarenin kusurunda olan bu kaybı idare karşılayacak. 20 yıl borçlanma olmayacak. Emekliye de söz verdim. Kurban Bayramında emekli gidecek bankadan 15 bin lira parasını çekecek. Onlar gibi 5'li çeteye değil esnafa çiftçiye dağıtacağım ben. Saraylarda gözüm yok benim. Mütevazı yaşamak istiyorum. Kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim. Her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharları getireceğim.”


COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Galatasaray Ajax Deplasmanında Tarih Yazdı: 3-0! Osimhen'den Hat-Trick Şovu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax Deplasmanında!

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Ergun: Enflasyon Vatandaşı Köşeye Sıkıştırdı

EGİAD ve İYTE’den İnovasyon Hamlesi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi