İstanbul
DOLAR27.2076
EURO28.8231
ALTIN1674.2

Muğla’da çimento fabrikasının ruhsatı iptal edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğla’da çimento fabrikasının ruhsatı iptal edildi
Abone ol
Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan’daki Deştin Mahallesinde yapımına karşı çıkan çevrecilerin zaferiyle sonuçlanan ÇED Raporu iptal kararının ardından fabrika mühürlendi.

 

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA
Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan’daki Deştin Mahallesinde yapımına karşı çıkan çevrecilerin zaferiyle sonuçlanan ÇED Raporu iptal kararının ardından fabrika mühürlendi.

Muğla'nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yöre halkı ve “Yaşam savunucuları” Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne açtıkları ÇED Raporu iptal davasını kazanınca Menteşe Belediyesi harekete geçti. Belediye fabrikayı mühürlediğini duyurdu. 
Tekağaç mevkiinde 2021 yılında yapımına başlanan çimento fabrikasına karşı, köylülerin başlattığı hukuk mücadelesi sonuç verdi. Yurttaşların açtığı dava kapsamında Muğla 2. İdare Mahkemesi geçtiğimiz hafta ‘ÇED olumlu’ kararını iptal etmişti. ÇED Olumlu kararının iptal edilmesinin ardından da 13 Eylül’de fabrika alanında inceleme yapan Menteşe Belediyesi fabrikayı mühürlemişti. 

RUHSAT İPTAL EDİLDİ
Menteşe Belediyesi tarafından çimento fabrikasına 29 Aralık 2021’de verilen ilk inşaat ruhsatı ile müteahhit firma ve şantiye şefinin değişmesi nedeniyle de 17 Mayıstarihinde verilen ikinci ruhsat iptal edildi. Belediyeden şu açıklama yapıldı: “2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 10. Maddesi ve 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. Maddesi gereği Muğla 2. İdare Mahkemesi 2022/2222 Esas ve 2023/1222 Karar Sayılı Kararı ile ÇED Olumlu kararının iptal edilmesi nedeniyle Bayır – Deştin Mevkisindeki Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edilmiştir. Basına ve Kamuoyuna Önemle Duyurulur”

2872 Sayılı Çevre Kanunu’nun 10. Maddesi ve 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28. Maddesi gereği Muğla 2. İdare Mahkemesi 2022/2222 Esas ve 2023/1222 Karar Sayılı Kararı ile ÇED Olumlu kararının iptal edilmesi nedeniyle Bayır - Deştin Mevkisindeki Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edilmiştir. Basına ve Kamuoyuna Önemle Duyurulur.  
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Menteşe'de yangın çıkan 2 katlı tarihi ahşap ev kullanılamaz hale geldiÖnceki Haber

Menteşe'de yangın çıkan 2 katlı tarihi a...

Muğla zeytinyağı eğitimli 450 uzmana emanetSonraki Haber

Muğla zeytinyağı eğitimli 450 uzmana ema...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar