• BIST 100

    9400,65%1,31
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,70% 0,40
  • GRAM ALTIN

    4162,03% 1,43
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Muğla'da göz kamaştıran gün batımı ve bulut fotoğrafları

Muğla'da göz kamaştıran gün batımı ve bulut fotoğrafları

YAŞAM 4.12.2022 11:02:00 0
Muğla

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA ÖZEL HABER

Muğla’nın özellikle sahil kesimlerinde kış aylarında gün batımı, gurup vakti ve bulutlu hava fotoğrafları göz kamaştırıyor. Fotoğraf sanatçıları özellikle kış ayı başlangıcında bölgede foto-safariye çıkıyor.

Muğla’nın başta Marmaris olmak üzere Bodrum, Datça, Ula, Ortaca ve Fethiye gibi sahil ilçeleri ile Köyceğiz Gölü’nü çevreleyen Köyceğiz ilçesinde kış aylarında gün batımı, gurup vakti ve bulutlu hava fotoğrafları göz kamaştırıyor. Fotoğraf sanatçıları özellikle kış ayı başlangıcında bölgede foto-safariye çıkıyor.


Bölgede deniz ve hava sıcaklığının eşitlendiği, buharlaşma ve sisin olmadığı dönemlerdeki dingin havanın fotoğraflarda derinlik sağlaması nedeniyle Muğla’nın sahil ve göl şeridi fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı. Fethiye’nin Çalış, Ula’nın Akyaka mahalleleri ile Ortaca’nın İztuzu sahili ve Datça’nın Knidos harabelerinin olduğu yerlerden güneşi denizde batırmanın fotoğraflarına doyum olmuyor.


MARMARİS KÖRFEZ VE KOYLARI BİR HARİKA

Marmaris’in birbirinden güzel 36 koyunda adeta renk cümbüşü yaşanıyor. Marmaris Körfezi’nde ise bulutların arkasına gizlenen güneşin zaman zaman kendini göstermesiyle oluşan gurup fotoğrafları için bölgede saatlerce bekleyen fotoğraf sanatçıları sabırlarının semeresini ise güzel karelere deklanşör basarak alıyor. Fotoğraf gözüne sahip sanatçılar bölgede yere düşen bir sarı yaprağı bile adeta canlandırdığı karelerini bölgenin güzellikleriyle süslemek adına Muğla ve çevresini tercih ediyor.
DATÇA’DA TARİH VE DOĞA
Datça’nın Knidos Antik Harabelerinin güneş batarken ki halini görmek başka bir güzel. Önde tarih, arkada tarihi günümüze değişen renklerle sunan bir güneş ve bulut tabakası. Eğer bir de güneşin batışında kara bulutlar da varsa o zaman, zamanın ne kısa sürede tükendiğini fark edemiyorsunuz. Eğer buharlaşma ve sis olmayıp hava derinliği varsa o zaman Yunanistan’ın Sömbeki (Simi) Adası ile Datça’yı birbirine yakın iki mahalle gibi görüntülemek mümkün. Aynı hava şartlarının olması halinde Orman Gözetleme Kulesinin bulunduğu Kovalıca Tepesi’nden Bodrum, Fethiye ve Gökova Körfezi, Rodos, Sömbeki Adaları birkaç adım önünüzde gibi durur ve siz bol bol fotoğraf çekersiniz.


FETHİYE AŞIKLAR YA DA SEYİR TEPESİ

Fethiye’nin deniz kesimlerinde güneşi batırmak, aşıklar ya da seyir tepesinden gündüz, gün bitimi ve şehrin ışıklarıyla panoramik çekimler yapmanın doyumsuzluğunu ancak fotoğraf sanatçıları anlayabilir. Bu bölgede bir noktadan saatlerce değişik enstantaneler çekmek mümkün. Fethiye, Göcek, Ölüdeniz, Faralya ve Kabak koyları ve daha ilk etapta akla gelmeyen sahil kesimleri, Likya Yolu en güzel fotoğrafların çekilebileceği alanlar olarak akılda kalmalı.
ORTACA’NIN DALYAN KANALI VE RADAR TEPESİ

Ortaca’nın Dalyan Mahallesi başlı başına bir sanat abidesi gibi. Yüzlerce kuş çeşidini içinde barındıran, labiret gibi sazlıklarıyla gölden denize ulaşımın sağlandığı yerde çok sayıda fotoğraf çekim noktaları bulunuyor. Dalyan Kanalı’nı yüksek tepelerden çekebilme şansı mevcut. Küçük bir sandal ile kanal bölgesinde zorla girilebilen ormanlık alanlarda sessizliğin derinliğini yaşarken sadece deklanşörünüzün sesinin yankılanmasını hiç düşünebiliyor musunuz? Radar tepesinden ise tüm kanalı labirentin panoramik çekme şansı bulunuyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kalkınma Yolu Projesi Mesajı: “Tüm Bölgenin İstikrarına Katkı Sunacak”

Belgrad: Osmanlı'dan Günümüze Uzanan Bir Başkentin Hikayesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'de TEKNOFEST Mesajı: “Nice Asırlar Boyunca Burada Olacağız”

Erdoğan: “Adlarımız farklı olsa da soyadımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İtalya ile Savunma Sanayi İş Birliğini Yeni Projelerle Güçlendireceğiz

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Dünya Parlamento Genel Sekreterler Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Ramazan bayramı'nda Tara Kanyonuna Türk Turist Akını

Express Vize Süresi Uzatıldı

2025 Türk Turizmcilerin Dünya'da 5 Kıtada Etkinliğini En Arttıracağı ve Hissettireceği Yıl Olacak

Özgür Özel'den AB Zirvesinde Demokrasi ve İş Birliği Mesajı

Aybüke Albere: “Okan Bayülgen’in Dayağını Yedim!”

Ünlü Dövme Sanatçısı Fatih Serdaroğlu, Saç Pigmentasyonunda Dünya Markası Oldu!

Simge’den Çifte Müjde: Yeni Albüm Geliyor, Harbiye’de İlk Kez Yeni Şarkı!

Mabel Matiz Bahar Konserleriyle Hayranlarıyla Buluşuyor

Hakan Altun'dan Volkan Konak’a Duygusal Veda: “Türkiye’yi Üzdü Ama Beni Daha Çok”

Melek Mosso’dan Sürpriz Lakap: “Traktör Mosso”!

TRT'den Teşkilat Dizisi Kararı: Boykot Paylaşımı Nedeniyle Oyuncu Kadrodan Çıkarıldı

Berkay’dan Volkan Konak’a Duygusal Veda: “İçim Yanıyor”

Volkan Konak Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Sezen Aksu’dan Yetkililere Çağrı: "Aklıselime Davet Ediyorum"

Eskişehirspor’dan Minik Taraftarlara Moral Ziyareti: "Kucak Dolusu Hayaller" Projesiyle Tribün Ruhuna Dokunuş

Eskişehirspor 3. Lig’e Yükseldi!

Kritik 90 Dakika Başlıyor!

Eskişehirspor'da Şampiyonluk Alarmı: “Bu Maçı Alacağız, Başka Yolu Yok!”

Beşiktaş’tan Tarihi Gelir Hamlesi! Emlak Konut ile Stratejik İş Birliği

Eskişehirspor’un Şampiyonluk Maçı Tehlikede!

Eskişehirspor Yönetimi: “Başkanımız Ulaş Entok’un Yanındayız, Bu Arma İçin Mücadeleye Devam”

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Tarihi Parkurda 23 Takım Yarışacak

İnönü Belediyesi Sporcuları Türkiye Şampiyonası’ndan İki Kupa ile Döndü!

Eskişehirli Sporculardan Çanakkale Troya Yarı Maratonu'nda Büyük Başarı

Sanayi Üretiminde Artış, İşsizlikte Rekor Düşüş: Ekonomi Programı Sonuç Veriyor

Anneler Günü Alışverişlerine Dikkat! Tüketicilere Sahte Ürün ve Kampanya Uyarısı

Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğruyol: “TÜİK Verileriyle Memur, Emekli ve İşçi Her Geçen Gün Fakirleşiyor”

Yurt İçi ÜFE Nisan 2025'te Yıllık %22,50, Aylık %2,76 Arttı

Mart Ayı Enflasyon Rakamları

Emeklilere Bayram İkramiyesi Fark Ödemeleri 3 Nisan’da Başlıyor

Küpeli: "Eskişehir'e Marka İşletmeler Yakışır"

Ekonomimiz Güçlü Temeller Üzerine Kurulu

Türkiye’de İşsizlik Son 12 Yılın En Düşük Seviyesinde!

Eskişehir İhracatında Yükselen Performans: 2025’te 342 Milyon Dolar İhracat

23 İlde 26 Merkezde Hiperbarik Oksijen Tedavisi: Binlerce Hasta Şifa Buldu

Yaşar Bildirici, Talasemi Önlenebilir!

Anahtar Parti'den Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ndeki Çocuk İstismarı İddiasına Sert Tepki: “İhmallerin Üstü Örtülmesin!”

Dünya Astım Günü'nde Öne Çıkan Tema: "İnhaler Tedavi Ne Kadar Doğru, O Kadar Etkili"

Aile Hekimi Kaydında Yeni Dönem: İkamet Adresine Göre Otomatik Aktarım Başlıyor

Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Aile Yılı'nda Hedefimiz Sağlıklı Toplum ve Güçlü Aile Yapısı"

Sağlık Bakanlığı’ndan Normal Doğumu Teşvik İçin Eylem Planı

İl Sağlık Müdürü Yaşar Bildirici’den Mihalgazi ve Sarıcakaya’ya Sağlık Odaklı Ziyaret

Eskişehir’de Örnek İş Birliği: Gençlere Ücretsiz HPV Aşısı ve Koruyucu Sağlık Eğitimi

Bakan Memişoğlu’nun Katılımıyla Altı Bileşenli Karma Aşının İlk Uygulaması Gerçekleştirildi