Mustafa SARIİPEK/MUĞLA
Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri tarafından 27 Şubat günü aranan şahısların yakalanmasına yönelik huzur ve güven uygulamasında çeşitli suçlardan (27) kişi tutuklandı.
Muğla İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri tarafından 27 Şubat günü 08.00-18.00 saatleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik huzur ve güven uygulaması gerçekleşti. Operasyonlarda gözaltına alınan (49) kişiden (27) şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. (22) kişi serbest bırakıldı.
Uygulama sonucu; hırsızlık (7), dolandırıcılık (2), tefecilik, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapma, kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etme veya bulundurma veya satın alma (3), tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, Türk vatandaşı veya yabancının yurt dışına çıkmasına imkan sağlama, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık (3) kişi yakalandı. Ayrıca askeri ceza kanununa muhalefet, hakaret, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit (3), mala zarar verme (2), kasten yaralama (3), iftira, alkol ve uyuşturucunun etkisi altında araç kullanma (2), mühür bozma (2), imar kirliliğine neden olma, trafik güvenliğini tehlikeye sokma (2), 5607 sayılı kanuna muhalefet, yoklama kaçağı (3) suçları olmak üzere aranan toplam (49) şahıs yakalandı. (27) kişi tutuklanırken (22) kişi de serbest bırakıldı.