Tarih: 01.12.2023 15:14

Muğla'da doğayı korumak için 189 dava açıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA

Muğla’da kentin doğası, çevresi ve kıyılarını korumak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemek amacıyla 189 dava açıldığı ortaya çıktı.

 

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Muğla’da kentin doğası, çevresi ve kıyılarını korumak, usulsüz imar uygulamaları ve çevreye zarar verebilecek düzenlemeleri engellemek amacıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 189 dava açıldığı ortaya çıktı.
SİT derecelerinin değiştirilerek eşsiz koyların yapılaşmaya açılması, tarım alanlarının korunması ve farklı inşaat çalışmalarının yapılmasının önüne geçilmesi için bu güne kadar toplam 189 dava açıldı. Bu davalardan 24 tanesini Büyükşehir Belediyesi kazandı ve sonuçlanarak karara bağlandı. 42 dava da Büyükşehir Belediyesi lehine sonuçlandı ve bir üst mahkemede devam ediyor. 25 dava Büyükşehir aleyhine sonuçlandı ve itirazlarla birlikte 78 dava da devam ediyor.

BAŞKAN GÜRÜN; “GELECEK NESİLLERE MİRAS MUĞLA İÇİN YATIRIMLAR YANINDA HUKUK MÜCADELEMİZDE SÜRÜYOR”

Muğla’nın doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanın en özel şehirlerinden biri olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün yaşadıkları şehri koruyarak geleceğe taşımak için yatırımlar yanında hukuk mücadelesi de verdiklerini belirtti.  Gürün; “Herkesin Muğla ile ilgili bir anısı, yaşanmışlığı vardır ya da olacaktır. Muğla sadece nüfusa kayıtlı olanların yaşadığı bir şehir değil, her mevsim yerli ve yabancı misafirleri ağırlayan, sevgi, hoşgörü ve güler yüzün şehridir. Eşsiz güzellikleri ile bir çekim merkezi olan şehrimizi korumak, gelecek nesillere yeşili ve mavisiyle çok güzel bir Muğla miras bırakmak için çalışıyor, projeler üretiyoruz. Çevreye saygılı yatırımlarımız yanında, yeşilimize, mavimize zarar verebilecek düzenlemelere karşı hukuk mücadelemizi de sonuna kadar sürdürüyoruz. Muğla için açtığımız davalar, verdiğimiz hukuk mücadelesi ile gelecek nesiller de bu özel şehirde yaşamaktan mutlu olacak ve bu şehrin kıymetini bilecek” dedi.

SİT NEDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan sit alanları; tarih öncesi devirlerden günümüze ulaşan, farklı bir uygarlık ürünü olan, devrin mimari, sosyal, ekonomik özelliklerini yansıtan, yeraltında ve yer üstünde bulunan tabiat özellikleri dikkate alınarak korunması zorunlu alanlar olarak tanımlanır.



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —