Tarih: 08.12.2023 14:30

Muğla'da öğrencilere eğitim desteği

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Mustafa SARIİPEK/MUĞLA
Muğla’da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye, sınav ücreti, okul kıyafeti, beslenme yardımlarına devam ediliyor. 8 yılda 7 bin 615 öğrenciye ulaşılarak 4 milyon 130 bin lira destek sağlandı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim hayatlarında destek olmak için kırtasiye, sınav ücreti, okul kıyafeti, beslenme çantası ve sınav dönemi geldiğinde sınav ücreti ödemesi yapıyor. 2015 yılında başlatılan proje kapsamında bugüne kadar 7 bin 615 öğrenciye ulaşılarak 4 milyon 130 bin lira destek sağladı. Ayrıca yardım için belediyeye başvuran ailelere verilen Halk Kart hesaplarına düzenli para yatırılıyor. 

 

SICAK ÇORBA İKRAMI 218 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞTI

Belediye Muğla Sıtkı Koçman Üniversite yerleşkesi içerisinde her sabah sıcak çorba ikramına da devam ediyor. Çorba ikramı hizmeti ile de bugüne kadar 218 bin öğrenciye ulaşıldı.

Çağdaş medeniyetler seviyesine eğitimli, bilgili nesillerle ulaşacaklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesi için maddi, manevi öğrencilerin yanında olduklarını belirtti. Başkan Gürün; “Özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimizin okula giden evlatları için kırtasiye desteğinin önemli olduğunu belirledik ve hemen bu desteğimizi başlattık. Daha sonra kıyafet yardımı, salgın dönemi sonrası beslenme çantası gibi ailelerimize destek olan projeleri hayata geçirdik. Eğitim hayatına devam eden tüm öğrencilerin eşit şartlarda olması, ailelerin yüklerini biraz olsun azaltmak için Büyükşehir Belediyesi olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —