9390,51%1,20
38,74% 0,39
43,40% 0,27
4146,90% 1,06
6711,63% -0,27
Mustafa SARIİPEK/MUĞLA
Muğla’nın “1. Derece Deprem Bölgesi”nde bulunduğunu ve yüksek risk taşıyan illerden birisi olduğunu vurgulayan İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, konuyu TBMM’ne taşıyarak “Muğla’daki okullar ile kamu binaları depreme dayanıklı hale getirilmeli” dedi.
İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Muğla’nın 1. derece deprem bölgesinde bulunduğunu ve yüksek risk taşıyan illerden birisi olduğunu vurguladı. Muğla genelinde okullar ile kamu kurumlarına ait binaların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Ergun, olası bir deprem felaketinin yol açacağı maddi ve manevi kayıpların minimize edilmesi ve afet sonrası koordinasyonun etkin şekilde yürütülebilmesi açısından da bunun son derece önemli olduğunu belirtti.
Milletvekili Ergun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle iki ayrı soru önergesi verdi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’E SORULAR
* Muğla genelindeki okulların deprem risk analizi yapılmış mıdır, yapıldıysa kaç okulumuzun depreme dayanıklı, kaç okulun ise riskli olduğu tespit edilmiştir?
* Bakanlığınız tarafından bugüne kadar Muğla genelinde deprem riskine karşı kaç okulun yıkım veya güçlendirme çalışması yapılmıştır?
* Yıkım ve güçlendirme çalışması henüz tamamlanmamış okullar konusunda Bakanlığınızın bir çalışma takvimi var mıdır? Eğer varsa, Muğla’daki okulların tamamının depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarının hangi tarihte tamamlanması öngörülmektedir?
ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI ÖZHASEKİ’YE SORULAR
* Muğla’da olası bir deprem riskine karşı kamu kurumlarına ait binaların depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda, Bakanlığınız tarafından şimdiye kadar herhangi bir tespit çalışması yapılmış mıdır?
* Eğer böyle bir çalışma yapıldıysa, Muğla genelinde kaç kamu binasının depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiştir?
* Bakanlığınız tarafından, Muğla genelinde deprem riskine karşı, bugüne kadar kaç kamu binasının yıkım veya güçlendirme çalışması yapılmıştır?
BAKANLIĞINIZIN BİR ÇALIŞMA TAKVİMİ VAR MI?
* Yıkım ve güçlendirme çalışması henüz tamamlanmamış kamu binalarının depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi konusunda Bakanlığınızın bir çalışma takvimi var mıdır? Eğer varsa, Muğla’daki kamu binalarının tamamının depreme dayanıklı hale getirilmesi çalışmalarının hangi tarihte tamamlanması öngörülmektedir?
* Muğla’daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi hususunda, Bakanlığınız yerel yönetimlerle şimdiye kadar hangi çalışmaları yürütmüştür?