9019,57%-1,65
39,24% 0,35
44,61% 0,04
4132,16% -0,95
6636,80% -0,11
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı ziyarette HSK seçim süreci ve rektör atamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel, “Anayasa Mahkemesi’ne adeta ‘sizi ben atadım, bana karışamazsınız’ deniyor” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya ve başkanvekilleriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada AYM’ye yönelik iktidarın tutumunu eleştiren Özel, iki önemli başlıkta hukuksuzluklara dikkat çekti.
Özel, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) seçiminde Anayasa’ya aykırı yöntemler izlendiğini savunarak, “Birinci ve ikinci turda yeterli çoğunluk sağlanmayınca kuraya gidilmesi gerekirken, üçüncü tur yaparak kendi adaylarını öne çıkarmaya çalıştılar. Anayasa çok açık, 10 yaşındaki çocuk bile anlar” dedi.
Rektör atamalarında Anayasa Mahkemesi kararlarının hiçe sayıldığını ifade eden Özel, “AYM, Erdoğan’a rektörleri bu şekilde atayamazsın dedi. 9 ay süre verdiler, bu sürenin sonunda aynı yasa yeniden getirildi. AYM’ye ‘gözümde yoksun’ deniyor. Kararlarını uygulamayanlara yürütmeyi durdurma kararı verilmelidir” şeklinde konuştu.
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na yönelik iptal davasının 30 Haziran’a ertelenmesine de değinen Özel, “CHP’yi tartıştırmak ve karıştırmak isteyenler var. Kurultayda geçerli oyların tamamını aldım. Parti tarihinde anahtar listesini deldirmeden seçilen ilk genel başkan oldum” diye konuştu.
CHP içerisinde kriz havası yaratmak isteyen medya organlarını da eleştiren Özgür Özel, “CHP'de bir karışıklık yok. Karışıklık isteyenler Yeni Şafak okusun. Mehmet Şimşek’e odunla vuruyorlar köşelerinde, AKP'de neler oluyor herkes görsün” dedi.