• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Son Dakika

Özgür Özel’den İzmir’de Sert Mesaj: “Yazıklar Olsun Böyle Düzene!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de düzenlenen mitingde ekonomik krizi, atanmayan öğretmenleri ve siyasi baskıları hedef aldı: “60 milyar doları halktan çaldılar!”

19.05.2025 21:00:00 0
Özgür Özel’den İzmir’de Sert Mesaj: “Yazıklar Olsun Böyle Düzene!”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de düzenlenen mitingde ekonomik krizi, atanmayan öğretmenleri ve siyasi baskıları hedef aldı: “60 milyar doları halktan çaldılar!”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de düzenlenen halk buluşmasında sert açıklamalarda bulundu. 19 Mart’ta yaşanan ekonomik müdahaleyi "darbe" olarak niteleyen Özel, "60 milyar dolarlık rezervi yaktılar. 86 milyonun cebinden kişi başı 27 bin lira çaldılar" ifadelerini kullandı.

Özel, bu parayla emeklilere 10 yıl boyunca 30 bin TL maaş verilebileceğini, tüm çiftçilerin borçlarının kapatılabileceğini, 1 milyon öğretmenin atanabileceğini ve öğrencilere yıllık 360 bin TL burs ödenebileceğini söyledi. “Ama onlar bu parayı Ekrem İmamoğlu’na darbe yapmak için kullandılar” diyen Özel, “Yazıklar olsun böyle düzene” diyerek iktidarı sert dille eleştirdi.

“Tam Demokrasi İçin Mücadele Etmeliyiz”

 CHP lideri Özgür Özel, “Terörsüz Türkiye” söylemine karşılık “Tam demokrasi, toplumsal mutabakat ve Meclis zemininde çözüm” vurgusu yaptı.

 

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’de tam demokrasi çağrısını yineledi. “86 milyonun barışı ve kardeşliği için mücadele ediyoruz” diyen Özel, “Terörle mücadele Meclis zemininde, toplumsal mutabakatla yapılmalı” mesajını verdi.

AK Parti’nin son günlerde gündeme getirdiği “Terörsüz Türkiye Komisyonu” önerisini olumlu bulan Özel, “Biz bu öneriyi 22 Ekim 2024’te Meclis’te dile getirdik. Şeffaf, topluma açık ve denetlenebilir bir yapı çağrısı yaptık” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Ümit Özdağ, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Buğra Gökçe’nin serbest bırakılması çağrısında bulunan Özel, “Artık antidemokratik uygulamalardan dönülmelidir” dedi.

Özgür Özel’den AK Partili Gençlere Çağrı: “O Topu Alın, Siyasete Dönün”

CHP lideri Özgür Özel, İzmir mitinginde AK Partili gençlere seslendi: “Topu alıp kaçanlardan olmayın, demokratik mücadeleye geri dönün.”

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’deki konuşmasında AK Partili gençlere dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Siyaseti futbola benzeten Özel, “Erdoğan bir seçim kaybetti diye topu alıp eve gidiyor. Bu demokrasiye aykırıdır” dedi.

AK Partili gençlere, “Reisinizin elinden o topu alın, biz sahada mücadele etmek istiyoruz” çağrısı yapan Özel, “Bir gün yenilirsiniz, bir gün yenersiniz ama tarihe demokratlar olarak geçin” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, CHP’nin demokrasiye olan bağlılığını hatırlatarak, önceki Genel Başkanlardan Hikmet Çetin ve Altan Öymen ile bayramlaştığını belirtti. Altan Öymen’in partideki 75. yılına vurgu yapan Özel, “İsmet Paşa seçimle gelenin seçimle gitmesine sahip çıktı. Biz de bu mirasa sahip çıkıyoruz” dedi.

 


COP30’dan “Şifreli” Fosil Çıkışı

Halkların Zirvesi’nden Küresel Dayanışma Çağrısı

Dünyanın Kaderini Belirleyen Zirve Belem’de

Özgür Özel Brüksel’de konuştu: “Susmayacağız, dayanışmayı büyüteceğiz”

Erdoğan’dan Trump’a: “Birlikte el ele bölgedeki sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum”

Yunan Adaları Türklerle Doldu, Yunan Turist Sayısı Yüzde 60 Düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC’de: 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’na Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde Çağrı: “Ticaret Vizyonumuzu Geliştirmeliyiz”

Cansuyu Genel Başkanı Mustafa Köylü: “Gazze’de Çocuklarımızı Öldürüyorlar, Cinayetlerini Meşrulaştırmaya Çalışıyorlar”

Sakız’dan İzmir’e Dayanışma: “Bir Yaka Yandığında, Diğeri de Yanıyor”

Gülben Ergen’den “GLBN” Albümü: Yeni İmaj, Güçlü Ekip ve 17 Yıl Sonra Gelen Düet

Fatih Ürek’in Menajeri Mert Siliv’den Açıklama: “Bilgi Kirliliğine Son Verelim”

Gülben Ergen’den bomba gibi dönüş!

Simge’den Görkemli Albüm Lansmanı: “Anlatasım Var”

Fatih Ürek’in Avukatı: “Sağlık durumu stabil, asılsız haberlere itibar etmeyin”

Simge Yeni Albümünü Görkemli Bir Partiyle Tanıtıyor!

Kenan Doğulu, Harbiye Sahnesinde Binlerce Müzikseveri Coşturdu!

Demet Akalın’dan Muhteşem Konser!

İrem Derici’den Hakkındaki İddialara Yanıt: “Test Sonuçlarım Temiz, İddialar Asılsız”

Yabancı Damat’ın Usta İsmi Arif Erkin Güzelbeyoğlu Hayatını Kaybetti

Eskişehirspor Şov Yaptı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Hakan Şapcı: “Karşıyaka Maçı Şampiyonluk Yolunda En Kritik Virajlardan Biri”

Milliler Play-Off Biletini Mart’ta Arayacak:

İspanya - Türkiye İlk 11'ler Belli Oldu

A Millî Takımımız, E Grubu’ndaki Son Maçında İspanya Deplasmanında

A Millî Takım, Sevilla Yolculuğu Öncesi Riva’da Hazırlıklarını Tamamladı

A Millî Takım, Dünya Kupası yolunda kritik galibiyetle hedefine ulaştı

Eskişehirspor Evinde Fark Yarattı: Söke 1970 Spor’u 2-0 Mağlup Etti

Galatasaray Ajax Deplasmanında Tarih Yazdı: 3-0! Osimhen'den Hat-Trick Şovu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax Deplasmanında!

EGİAD Ticaret Köprüsü 11. Kez İş Dünyasını Buluşturdu

Türkiye’de enerji yoksulluğu şiddetleniyor

EGİAD 35. Yılını Geleceğe Yön Veren Vizyonuyla Kutladı

EGİAD’dan Belarus Pazarına Açılan Kapı

Ergun’dan sert ekonomi eleştirisi

Yeni Yönetmelik Sanayide Isıtma Dönüşümünü Hızlandırdı

15 yılda yüzde 97 eriyen TL’nin bedelini halk ödüyor

EGİFED’den Nazilli’de bölgesel iş birliği

Ergun: Enflasyon Vatandaşı Köşeye Sıkıştırdı

EGİAD ve İYTE’den İnovasyon Hamlesi

İzmir'de 30 yıllık hastane boşaltılıyor: Gerçek gerekçe deprem mi, rant mı?”

“Kan Dostum Öğretmenim” kampanyasına yoğun ilgi

İzmir Şehir Hastanesi’nde İzolasyon Skandalı

Diş Hekimliğinde 117 Yıl: Anıtta Saygı Töreni

Eymen İçin Bodrum Kenetleniyor

Alanönü Aile Sağlığı Merkezi’nde Sigara Bırakma Polikliniği Hizmete Girdi

Kireçlenmede Kalıcı Çözüm: Diz Protezi Cerrahisi Yaşam Kalitesini Artırıyor

Sürdürülebilir Protein İçin MSD’den Güçlü Adım

Bakan Memişoğlu: Türkiye, Afrika ile sağlıkta üretim iş birliğine hazır

Marmaris Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem: Yapay Zekâ Destekli MR Cihazı Hizmete Girdi